Δήμος Ζωγράφου: Διακοπή λειτουργίας Δημοτικών Σχολείων – Ταλαιπωρία για 500 οικογένειες

Διαβάζεται σε 2'
Κλειστό σχολείο (ΑΡΧΕΙΟΥ)
Κλειστό σχολείο (ΑΡΧΕΙΟΥ) Eurokinissi

Αναστάτωση σε περίπου 500 οικογένειες μαθητών του Δήμου Ζωγράφου έχει προκαλέσει η διακοπή λειτουργίας δύο σχολείων λόγω ζητημάτων στατικότητας των κτιρίων

Σε διακοπή μαθημάτων στο 5ο και 6ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου, για την οποία οι γονείς ενημερώθηκαν με email της τελευταίας στιγμής, οδήγησε η έλλειψη στατικής επάρκειας ενός εκ των σχολικών κτιρίων.

Συγκεκριμένα, οι γονείς ενημερώθηκαν με email της Διεύθυνσης του σχολείου το Σάββατο(16/3), ότι τα παιδιά τους θα παρακολουθήσουν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης σήμερα Τρίτη 19/3 και αύριο Τετάρτη 20/3 και πως στη συνέχεια η λειτουργία του σχολείου θα συνεχιστεί με εναλλάξ ωράριο(πρωί-απόγευμα), ενώ δεν θα λειτουργήσει και το ολοήμερο.

Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις οικογένειες, που ξαφνικά βρίσκονται με τα παιδιά τους στο σπίτι σε εργάσιμες ημέρες για τις οποίες δεν εχει εγκριθεί άδεια ειδικού σκοπού και χωρίς να τους έχει δοθεί ο απαραίτητος χρόνος προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τις ημέρες τηλεκπαίδευσης των παιδιών τους. Επίσης, το εναλλάξ ωράριο, πέρα από τα προβλήματα στις υποχρεώσεις των γονέων, δημιουργεί το επιπρόσθετο ζήτημα με τις εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών, οι οποίες πέρα από τον προγραμματισμό έχουν ήδη επιβαρύνει και τον προϋπολογισμό των οικογενειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 24/7, ο τρίτος όροφος του κτιρίου είχε κριθεί ακατάλληλος από τον περασμένο Ιούλιο με την προηγούμενη δημοτική αρχή να παραδίδει τις σχετικές μελέτες στις 23 Δεκεμβρίου(!). Μάλιστα, μετά από την καθυστερημένη ενημέρωση, κάποια τμήματα μεταφέρθηκαν στο υπόγειο διπλανού κτιρίου με τα παιδιά να κάνουν μάθημα παρέα με έντομα και ελάχιστο φυσικό φως.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τη Δήμαρχο Ζωγραφου, Τίνα Καφατσάκη, ενημερωθήκαμε πως ο δήμος από την πλευρά του έχει προκηρύξει διαγωνισμό για τη μελέτη αποκατάστασης του κτιρίου, με τις εργασίες να αναμένονται μέσα στο καλοκαίρι. Παράλληλα, έχει ήδη απευθυνθεί σε όλες τις αρμόδιες αρχές ζητώντας βοήθεια και εξηγήσεις για την ασφάλεια των μαθητών, ενώ έχει ζητήσει και τη συνδρομή και του Πολυτεχνείου.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα τεταμμένη, με 500 οικογένειες να είναι ανάστατες και να ζητούν εξηγήσεις. Το απόγευμα έχει οριστεί συνάντηση των γονέων με τους δύο διευθυντές του σχολείου και την αρμόδια σχολική σύμβουλο. Απορία ωστόσο δημιουργεί το γεγονός πως η Δήμαρχος δεν ήταν ενήμερη για τη συνάντηση αυτή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα