Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Ραγδαίες εξελίξεις – Απειλές και ενδείξεις για “συμβόλαιο θανάτου”

Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Ραγδαίες εξελίξεις – Απειλές και ενδείξεις για “συμβόλαιο θανάτου”

Τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως ενισχύουν πλέον την εκδοχή της οικογένειάς της, ότι η δολοφονία της πρέπει να ήταν ένα "συμβόλαιο θανάτου". Τα πρόστιμα, τα εκατομμύρια και ο ύποπτος με την αλυσίδα.

Η υπόθεση της Δώρας Ζέμπερη υπήρξε μία από τις πιο συγκλονιστικές των τελευταίων ετών, αφού η αγριότητα με την οποία κατακρεουργήθηκε η άτυχη κοπέλα, αλλά και η τοποθεσία στην οποία έγινε το έγκλημα, τη στιγμή που άφηνε λουλούδια στον νεκρό αγαπημένο της, ήταν ανατριχιαστικά.

Ολοένα και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση, η οποία δεν έκλεισε οριστικά ακόμη. Η επίμονη έρευνα που έγινε διακριτικά όλο αυτόν τον καιρό, αποκάλυψε ντοκουμέντα που κάποιοι φαίνεται πως ήθελαν θαμμένα.

Η Δώρα Ζέμπερη δεν ήταν η απλή υπάλληλος της εφορίας όπως όλοι την παρουσίαζαν, αλλά η δυναμική ελεγκτής που ανακάλυψε απάτες και ξέπλυμα μαύρου χρήματος εκατομμυρίων ευρώ.

Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο «Τούνελ», ενισχύουν πλέον την εκδοχή της οικογένειας της ότι η δολοφονία της πρέπει να ήταν ένα «συμβόλαιο θανάτου».

Πρόστιμα εκατομμυρίων

Σύμφωνα με το anikolouli.gr, από το 2015 έως την ημέρα της δολοφονίας της η Δώρα, ερεύνησε δεκαεπτά σημαντικές υποθέσεις και σε τέσσερις από αυτές, επέβαλε πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ.

Σε βάρος μίας γνωστής επιχείρησης βεβαίωσε παράβαση με πρόστιμο ύψους 7,5 εκατομμυρίων. Σε μία άλλη βεβαίωσε πρόστιμο άνω των 3,5 εκατομμυρίων και σε δύο άλλες άνω του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Η περαίωση των ελέγχων από την Δώρα σε αυτές τις υποθέσεις είχε ολοκληρωθεί. Η τελευταία ολοκληρώθηκε τη μέρα της δολοφονίας της.

Σε πολλές από αυτές τις υποθέσεις θα κατέθετε και ως μάρτυρας κατηγορίας σε δικαστήρια. Ήταν ήδη σημαντική μάρτυρας σε δίκες που αφορούσαν βαρύτατα κατηγορητήρια για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, εικονικά τιμολόγια και εγκληματική δραστηριότητα. Σε ένα δικαστήριο, επρόκειτο να καταθέσει μερικές ημέρες μετά το θάνατό της.

Σύμφωνα με την δικηγόρο της μητέρας της, Γιάννα Παναγοπούλου που βρέθηκε στο στούντιο του «Τούνελ», στο δικαστήριο για τη δολοφονία της, αναφέρθηκε πως θα ήταν φρόνιμο να είχε μπει στην υπόθεση οικονομικός εισαγγελέας.

Όπως ανέφερε η κυρία Παναγοπούλου το πρωί της Παρασκευής 15 Μαρτίου κατέθεσε έγγραφη αναφορά της μητέρας και των αδελφών του θύματος, προκειμένου να διερευνηθούν το εργασιακό περιβάλλον της άτυχης εφοριακού, αλλά και οι υποθέσεις που χειριζόταν, από αρμόδιο δικαστικό λειτουργό.

Μια σημαντική πληροφορία που έφτασε στο «Τούνελ» προκάλεσε αναστάτωση στο στούντιο. Σύμφωνα μ’ αυτήν, άτομο που η Δώρα είχε ελέγξει φορολογικά, φέρεται να εμπλέκεται σε παράνομες δραστηριότητες που κρύβονται πίσω από εταιρείες – «βιτρίνα». Το άτομο αυτό όπως είπε ο μάρτυρας, είχε απειλήσει τη νεαρή εφοριακό.

Σήμερα η κηδεία της 32χρονης εφοριακού που δολοφονήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο 2ο Νεκτροταφείο Ριζούπολης. Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 (EUROKINISSI// Σωτήρης Δημητρόπουλος) eurokinissi

Γιάννα Παναγοπούλου

Η δικηγόρος Γιάννα Παναγοπούλου είπε:

«Στο δικαστήριο του Ιουλίου όπου καταδικάστηκε ο Μανώλης Σοροπίδης για τη δολοφονία της Δώρας, προέκυψαν σημαντικά στοιχεία που ακούστηκαν για πρώτη φορά. Τα προσκομίσαμε στις Αρχές προκειμένου να αξιολογηθούν από αρμόδιο λειτουργό και να ξεκινήσει άλλη παράλληλη, βαθιά έρευνα. Η εργασία της Δώρας ήταν πηγή κινδύνου όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο. Το θύμα είχε περαιώσει πάνω από διακόσιες τριάντα υποθέσεις. Ήταν δραστήρια, παραγωγική, αποδοτική, με σοβαρό χαρτοφυλάκιο. Φαίνεται πως είχε διαισθανθεί τον κίνδυνο γιατί την προηγούμενη της δολοφονίας της είχε δώσει τους κωδικούς των τραπεζικών της καρτών στον αδερφό της και είχε ζητήσει να μετατεθεί σε άλλη υπηρεσία».

Η δικηγόρος της μητέρας της άτυχης εφοριακού, συνέχισε:

«Η Δώρα είχε καταγγείλει πως μία σημαντική υπόθεση είχε σβηστεί από τον υπολογιστή της και για το λόγο αυτό μετέφερε αρχεία σε στικάκια. Πιστεύουμε πως σ’ αυτή την υπόθεση έπρεπε να συμβάλλουν περισσότεροι επαΐοντες ειδικοί. Ακόμα προλαβαίνουμε, πριν περάσει κι άλλος χρόνος».

Ο Μανώλης Σοροπίδης, καθ' ομολογίαν δολοφόνος της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, αποχωρεί από τα δικαστήρτια έπειτα από την συμπληρωματική απολογία του στον ανακριτή για τα όσα έχει καταθέσει σε υπόμνημά του, την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2018. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) eurokinissi

Ο ύποπτος με την αλυσίδα

Πριν από μήνες το «Τούνελ» είχε αποκαλύψει την παρουσία ενός άγνωστου άνδρα στο χώρο του νεκροταφείου την μέρα της δολοφονίας, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Νέες μαρτυρίες κάνουν λόγο για το ίδιο πρόσωπο και αποκαλύπτουν πως ο δολοφόνος της που καταδικάστηκε δις ισόβια, την παρακολουθούσε μαζί με κάποια άλλα πρόσωπα.

«Ο άνδρας με την αλυσίδα χάθηκε μετά τη δολοφονία της…»

Μια γυναίκα που μένει κοντά στο σπίτι που ζούσε η Δώρα με την οικογένεια της, παρατήρησε πως για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα πριν το φονικό, δύο άτομα. Μια κοπέλα κι ένας άνδρας άγνωστοι στην περιοχή, σύχναζαν σε πλατεία του Γαλατσίου καθημερινά το μεσημέρι. Ο άνδρας ήταν γύρω στα τριάντα πέντε, ψηλός, λιγνός, μελαχρινός με αλογοουρά και με μια αλυσίδα να κρέμεται από την τσέπη του.

«Δεν φαινόταν φυσιολογικός. Φορούσε καπαρντίνα μέσα στο καλοκαίρι και ήταν βρώμικος. Η κοπέλα που ήταν μαζί του είχε ξανθά μαλλιά κομμένα καρέ και ήταν περίπου είκοσι πέντε χρόνων. Από τη δολοφονία της Δώρας και μετά, δεν τους ξαναείδαμε ποτέ», ανέφερε η μάρτυρας. Είπε ακόμα πως εκείνο το διάστημα της κίνησε την περιέργεια κι ένας άλλος άνδρας που οδηγούσε μια μαύρη Μπε Εμ Βε και πήγαινε γύρω- γύρω στα στενά σαν κάποιον να παρακολουθούσε. Διαπιστώθηκε πως ήταν ο δράστης.

«Είδα τον άνδρα με την αλυσίδα μαζί με τον κατηγορούμενο…»

Σοβαρή είναι και η μαρτυρία ενός άλλου κατοίκου της περιοχής, που είδε τον κατηγορούμενο με τον ύποπτο. Ο μάρτυρας που ήταν γείτονας του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της Δώρας, ανέφερε πως δύο μήνες πριν τη δολοφονία της τον είδε μαζί με τον άνδρα με την αλυσίδα και άλλον έναν ακόμη. Μάλιστα και οι τρεις μπήκαν στο σπίτι του κατηγορούμενου. Τόνισε πως από το παράθυρο τους σπιτιού τους μπορούσαν να δουν τη στάση στην οποία η Δώρα περίμενε καθημερινά το λεωφορείο της γραμμής.

Ο ίδιος είχε μιλήσει τυχαία με την παρέα του κατηγορούμενου μια φορά που έβγαλε βόλτα τον σκύλο του. Του είπαν πως είχαν μετακομίσει στην περιοχή πριν από τρεις μήνες , από τη Νέα Ιωνία όπου έμεναν. Μετά τη δολοφονία έφυγαν από την περιοχή και μάλιστα εγκατέλειψαν το σκύλο τους. Σύμφωνα με τον μάρτυρα ο ύποπτος φορούσε καπαρντίνα και είχε μια αλυσίδα που κρεμόταν από την τσέπη του. Ήταν ψηλός, αδύνατος, με τα μαλλιά πιασμένα κοτσίδα. Ο άλλος ήταν λίγο πιο εύσωμος με πεταχτά αυτιά. Αναγνώρισε τον κατηγορούμενο από το τατουάζ που έχει στο λαιμό του όταν τον είδε στις ειδήσεις.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος του 58χρονου eurokinissi

Οι γονείς της

Η μητέρα της Δώρας Γεωργία Ανδριέλου που βρέθηκε στο στούντιο του «Τούνελ», είπε χαρακτηριστικά:

«Θέλω να δικαιωθεί το παιδί μου. Σαν σήμερα γιόρταζε και ίσως οι μαρτυρίες που έφθασαν στην εκπομπή να είναι ένα μήνυμα. Θέλω να μάθω την αλήθεια. Όσο είμαι όρθια θα αγωνίζομαι. Με τη δικηγόρο μας δίνουμε μάχη για να αποκαλυφθούν όλα όσα κάποιοι θέλουν να κρύψουν…».

Ο πατέρας: Υπάρχουν συνεργοί και πρέπει να τους βρουν…

«Όλη η οικογένεια είμαστε μια γροθιά. Δεν θα αφήσουμε πέτρα να μη σηκώσουμε, προκειμένου να βρεθεί η αλήθεια».

Μ’ αυτά τα λόγια ο πατέρας της Δώρας Ζέμπερη ξεκαθάρισε στο «Τούνελ», πως πλέον όλοι οι συγγενείς της κινούνται προς μία κοινή κατεύθυνση για να βρουν αυτούς που κρύβονται πίσω από την άγρια δολοφονία της. Δεν παρέλειψε να μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για την δικηγόρο της οικογένειας που χειρίζεται την υπόθεση, Γιάννα Παναγοπούλου.

«Έβαλε στην άκρη την επιστήμονα και αγκάλιασε τα παιδιά μου με πραγματική ανθρωπιά. Είμαι βαθιά υποχρεωμένος απέναντι της», είπε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος τόνισε πως και ο δικός του νομικός εκπρόσωπος κ. Λύτρας, καθώς και ο ιδιωτικός ερευνητής κ. Τσούκαλης, παλεύουν και εκείνοι από την πλευρά τους για να λάμψει η αλήθεια.

«Πιστεύω ακράδαντα πως εμπλέκονται κι άλλοι στη δολοφονία της κόρης μου. Ένας μόνος του δεν θα μπορούσε να την αντιμετωπίσει. Ήταν ένα κορίτσι ευέλικτο και γυμνασμένο. Στα νύχια της και στην τσέπη του μπουφάν της βρέθηκαν δύο άγνωστα γενετικά υλικά, που ενδεχομένως ανήκουν σε αυτούς που της έκλεψαν τα στικάκια της δουλειάς της. Η κόρη μου είχε πει δυο τρεις φορές πως την είχαν απειλήσει για υποθέσεις που χειριζόταν. Ανησύχησα και της είπα να παραιτηθεί και να φύγει στο εξωτερικό. Τελικά το πλήρωσε με τη ζωή της», τόνισε με έμφαση.

Ο δικηγόρος του πατέρα της Δώρας Απόστολος Λύτρας, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το «Τούνελ», ανέφερε:

«Ο πατέρας από την πρώτη στιγμή έλεγε πως η εργασία της Δώρας σχετίζεται με τη δολοφονία. Πρέπει να πω πως δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από κρατούμενο, που υπονοούσε πως κάτι άλλο κρύβεται πίσω από αυτήν την υπόθεση. Μέχρι να κανονίσουμε να συναντηθούμε μαζί του, ο κρατούμενος αυτός δολοφονήθηκε. Δυστυχώς η έρευνα γίνεται πλέον από τους δικηγόρους και όχι από τις Αρχές, παρ’ ότι το ζητήσαμε. Μας έκανε εντύπωση απ την πρώτη στιγμή πως ο καθ’ ομολογίαν δράστης γνώριζε για τα στικάκια που είχε πάνω της η Δώρα, κάτι που δεν είχε ειπωθεί πριν από κανέναν».

Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη στο Β' Νεκροταφείο Eurokinissi

Το χρονικό της φρίκης

Η Δώρα Ζέμπερη 32 χρόνων, υπάλληλος στην Α’ ΔΟΥ Πειραιά, κατακρεουργήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 18 Οκτωβρίου 2017 στο Β΄Νεκροταφείο Αθηνών, ενώ άφηνε ένα λουλούδι στον τάφο φίλου της. Δέχτηκε 14 μαχαιριές σε πλάτη, θώρακα και είχε αμυντικά τραύματα στο χέρι και στην παλάμη.

Είκοσι ημέρες μετά την δολοφονία, αστυνομικοί συνέλαβαν στο Γαλάτσι , τον 58χρονο Ελληνοαρμένιο που ομολόγησε το έγκλημα. Σχεδόν τρεις μήνες μετά, κατέθεσε συμπληρωματικά υπομνήματα στον Ανακριτή και έκανε λόγο για «συμβόλαιο θανάτου». Στο πρώτο υποστήριξε ότι δύο άνδρες τους οποίους αποκάλεσε «Χάρη και «Ψηλό» του έταξαν πως θα του δώσουν 30.000 ευρώ για να σκοτώσει τη Δώρα, που ήταν στο στόχαστρο τους για υποθέσεις που χειριζόταν. Υποστήριξε ότι αυτός απλώς την τραυμάτισε και οι άλλοι δύο τη σκότωσαν.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, επέβαλε στον 58χρονο δις ισόβια και εννέα μήνες για την δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη. Το Εφετείο είναι προγραμματισμένο για τις 5 Ιουνίου 2019.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα