Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Παρέμβαση Αρείου Πάγου για Κορκονέα – Εξετάζει νέα δίκη

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Παρέμβαση Αρείου Πάγου για Κορκονέα – Εξετάζει νέα δίκη
Λαμία: Ο Κορκονέας έξω από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Eurokinissi

Ζητά να του διαβιβαστεί η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, μόλις καθαρογραφεί, για να ελέγξει αν θα πρέπει να αναιρεθεί ή όχι.

Την παρέμβαση του Αρείου Πάγου προκάλεσε η ποινή «χάδι» που επιβλήθηκε στον ειδικού φρουρού Επ. Κορκονέα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, για τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια την 6η Δεκεμβρίου του 2008.

Το ανώτατο δικαστήριο ζήτησε από αρμόδιο δικαστήριο να διαβιβαστεί αντίγραφο της απόφασης, μόλις αυτή καθαρογραφεί, προκειμένου αφού αναγνωστεί το σκεπτικό, να αποφασιστεί αν θα πρέπει να ασκηθεί αναίρεση υπέρ του νόμου ή όχι. Να σημειωθεί πως το αν και σε ποιο πλαίσιο θα διεξαχθεί νέα δίκη θα εξαρτηθεί από την τελική κρίση του Αρείου Πάγου, η οποία αναμένεται να εκδοθεί τους επόμενους μήνες.

Η πρωτοβουλία του ανώτατου δικαστηρίου ήρθε μόλις πέντε ημέρες από την απόφαση του ΜΟΕ Λαμίας σύμφωνα με την οποία ο ειδικός φρουρός Επ. Κορκονέας πυροβόλησε ευθεία και σκότωσε με άμεσο δόλο τον 15χρονο Αλεξ. Γρηγορόπουλο.

Ωστόσο, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών, «σπάζοντας» τα ισόβια δεσμά, που είχε επιβάλει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας και προκαλώντας αντιδράσεις για την άμεση αποφυλάκισή του από τις φυλακές Δομοκού, όπου κρατείτο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα