Δολοφονήθηκε ο Βασίλης Στεφανάκος

Δολοφονήθηκε ο Βασίλης Στεφανάκος

Δυο δράστες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα σταμάτησαν δίπλα στο αυτοκίνητο που βρισκόταν μέσα ο Βασίλης Στεφανάκος επί της Λ. Αθηνών στο Χαϊδάρι και τον εκτέλεσαν γαζώνοντάς τον με Καλάσνικοφ

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Παναγιωτίδης, Μάνος Φραγκιουδάκης

Ο ηγέτης της «Greek Mafia» όπως έχει χαρακτηριστεί από τις Αρχές κατά καιρούς, έπεσε νεκρός μετά από καταιγισμό πυρών που δέχτηκε στο Χαϊδάρι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες επέβαινε σε Ι.Χ. επί της Λ. Αθηνών 304 και Γεωργίου Παπανδρέου, έξω από το πατρικό του σπίτι, όταν ξαφνικά σταμάτησε δίπλα του μία μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν δύο άτομα, άνοιξαν την πόρτα του συνοδηγού καθώς είναι θωρακισμένο το τζιπ BMW που επέβαινε και ένας από αυτούς με καλάσνικοφ τον γάζωσε, σωριάζοντάς τον νεκρό μέσα στο αυτοκίνητο. Πληροφορίες του News 24/7 αναφέρουν ότι στο σημείο εντοπίστηκαν 22 κάλυκες.

 

Ο Βασίλης Στεφανάκος είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2008 κοντά στο σπίτι του στο Χαϊδάρι. Έχει καταδικασθεί σε κάθειρξη 21 ετών και τριών μηνών για ηθική αυτουργία σε δολοφονία που φέρεται να διέπραξε στις 26 Αυγούστου 2006 ο Αλκέτ Ριζάι σε καφενείο στο Περιστέρι αλλά και για την απόδραση Ριζάι και Παλαιοκώστα από τον Κορυδαλλό πάλι για ηθική αυτουργία. Επίσης, είχε καταδικαστεί τον Δεκέμβριο του 2006 σε 14,5 χρόνια κάθειρξη για προστασία και λαθρεμπόριο. Πέρυσι τον Αύγουστο αποφυλακίστηκε από τον Κορυδαλλό.

 

Θεωρείται από πολλούς αστυνομικούς ως το αφεντικό της τρίτης γενιάς της εγχώριας μαφίας. Ήταν στη λίστα με τα 44 εντάλματα σύλληψης για εκβιασμούς και άλλα αδικήματα που είχε εκδοθεί το καλοκαίρι του 2006. Επίσης τον Ιανουάριο του 2007 είχε προσπαθήσει με τη βοήθεια δύο αστυνομικών να βγάλει νέο δελτίο ταυτότητας με λατινικούς χαρακτήρες από το Τμήμα Ασφαλείας της Πετρούπολης.

twitter

Έχει απασχολήσει κατά καιρούς τις διωκτικές αρχές για περισσότερες από 10 εγκληματικές ενέργειες που αφορούν ηθική αυτουργία σε δολοφονίες, τη δολοφονία συνεργατών του, αλλά και για τη στενή συνεργασία του με επίορκους αστυνομικούς. Ακόμη, ήταν ο αντίπαλος πόλος στον αιματηρό «εμφύλιο» των μαφιόζων. Τα χτυπήματα, που περιελάμβαναν εκρήξεις και ένοπλες επιθέσεις, παρά τον εγκλεισμό στη φυλακή των δύο αντιπάλων, διαδέχονταν το ένα το άλλο…

Έτσι λοιπόν και αυτή η εκτέλεση θεωρείται ως ένα χτύπημα αυτού του ακύρηχτου πολέμου που ουδέποτε έληξε και ίσως οι αντίπαλοι πόλοι φιλοδοξούν την πρωτοκαθεδρία και την μερίδα του λέοντος στον έλεγχο των καταστημάτων και του κόσμου της νύχτας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα