ΔΟΥ Χαλκίδας: Βίντεο ντοκουμέντο με επιχειρηματία να φτάνει με “φακελάκι” 10.000 ευρώ

Διαβάζεται σε 2'
ΔΟΥ Χαλκίδας
ΔΟΥ Χαλκίδας glomex

Ένας λευκός φάκελος πρόδωσε το κύκλωμα των εφοριακών της ΔΟΥ Χαλκίδας που εκβίαζε επιχειρηματίες αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά.

Αποκαλυπτικά είναι τα ντοκουμέντα που βλέπουν τον φως της δημοσιότητας σχετικά με τη δράση της σπείρας εφοριακών υπαλλήλων και ιδιωτών στη Χαλκίδα, οι οποίοι εκβίαζαν επιχειρηματίες σχετικά με φορολογικές εκκρεμότητες αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Μετά τον διάλογο μεταξύ της διευθύντριας της ΔΟΥ Χαλκίδας και του ιδιώτη λογιστή, που είναι αποκαλυπτικός της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, το φως της δημοσιότητας είδε βίντεο ντοκουμέντο με τον επιχειρηματία που κατήγγειλε το κύκλωμα των επίορκων εφοριακών να φτάνει στην Εφορία κρατώντας έναν λευκό φάκελο, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια περιείχε 10.000 ευρώ.

Το μεσημέρι της Τρίτης (21/05) και ενώ αστυνομικοί του Εσωτερικών Υποθέσεων είχαν θέσει υπό επιτήρηση το κτίριο της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας, εντόπισαν πολίτη να εισέρχεται στην προαναφερόμενη Υπηρεσία κρατώντας φάκελο στα χέρια του.

Όταν ο πολίτης εξήλθε από τη Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας, τον προσέγγισαν, τον ακινητοποίησαν και σε σχετική τους ερώτηση τους ανέφερε ότι παρέδωσε στην Προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας, εντός του γραφείου της, έναν κλειστό φάκελο, λευκού χρώματος, ο οποίος περιείχε 10.000 ευρώ, κατόπιν εκβίασης από υπαλλήλους της Εφορίας για βλάβη της επιχείρησής του, πράξη που είχε επαναλάβει και την περασμένη Παρασκευή, ενεργώντας υπό τις υποδείξεις της προϊσταμένης. Κατόπιν τούτου, στελέχη Εσωτερικών Υποθέσεων εντόπισαν και συνέλαβαν τους επτά εμπλεκόμενους.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο γραφείο της Διευθύντριας βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, καθώς και ο φάκελος. Σε λοιπές έρευνες, ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν το συνολικό χρηματικό ποσό των 88.795 ευρώ, 10 κινητές τηλεφωνικές συσκευές και τέσσερα σημειωματάρια με χειρόγραφες σημειώσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα