Έφεση κατά της αποφυλάκισης Μιχαλολιάκου

Διαβάζεται σε 2'
Μιχαλολιάκος
INTIME

Η Εισαγγελία Εφετών Λαμίας άσκησε έφεση κατά της απόφασης να απολυθεί υφ’ όρων ο Νίκος Μιχαλολιάκος από τις φυλακές Δομοκού.

Έφεση κατά της απόφασης να απολυθεί υφ’ όρων ο Νίκος Μιχαλολιάκος από τις φυλακές Δομοκού απ’όπου κρατείται μετά την πρωτόδικη καταδίκη του ως διευθυντής της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, άσκησε η Εισαγγελία Εφετών Λαμίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας Εφετών Νικήτας Θεολογίτης, ζητά να επανεξεταστεί το βούλευμα του συμβουλίου με το οποίο έγινε δεκτό το αίτημα Μιχαλολιάκου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως θα πρέπει να ληφθούν υπόψη ορισμένα στοιχεία ως προς τον καταδικασμένο σε ποινή κάθειρξης 13 ετών και έξι μηνών, πρώην επικεφαλής της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα, κατά τον εισαγγελικό λειτουργό, θα πρέπει να εξεταστεί το γεγονός ότι ο Νικ. Μιχαλολιάκος δεν έχει επιδείξει την απαιτούμενη διαγωγή, επικαλούμενος αρθρογραφία του καταδικασθέντα στο διαδίκτυο. Αντιθέτως, όπως αναφέρεται, εκτός από κακή διαγωγή οι δημοσιεύσεις Μιχαλολιάκου καταδεικνύουν ότι υπάρχει κίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων από την πλευρά του.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Λαμίας αποφάσισε την υφ’όρων απόλυση του έγκλειστοι Μιχαλολιάκου αποδεχόμενο ότι συντρέχουν οι τυπικές προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος. Διαφορετική ήταν η εισήγηση του εισαγγελέα ο οποίος πρότεινε στο συμβούλιο να μην κάνει δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης, με το σκεπτικό ότι αν κι συντρέχουν οι τυπικές προϋποθέσεις, δεν ισχύει το ίδιο και για τις ουσιαστικές καθώς ο Νικ. Μιχαλολιάκος εξακολουθεί κατά τον εισαγγελέα, να είναι αμετανόητος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα