ΑΕΚ – Λαμία 3-0: Πικρό φινάλε για την Ένωση παρά τη νίκη

Διαβάζεται σε 4'
ΑΕΚ – Λαμία 3-0: Πικρό φινάλε για την Ένωση παρά τη νίκη
EUROKINISSI

Η ΑΕΚ νίκησε 3-0 τη Λαμία (ως όφειλε) στη γεμάτη OPAP Arena, ωστόσο ο ΠΑΟΚ έκανε το ίδιο στην έδρα του Άρη κι έτσι η Ένωση τερμάτισε στη δεύτερη θέση της Stoiximan Super League. Λιούμπιτσιτς και Τσούμπερ οι σκόρερ της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα.

Η ΑΕΚ έκανε αυτό που έπρεπε, αλλά ο ΠΑΟΚ πέρασε και από το Κλεάνθης Βικελίδης και στέφθηκε αυτός πρωταθλητής. Η Ένωση επικράτησε της Λαμίας με 3-0 και έκλεισε τη σεζόν με νίκη και στη δεύτερη θέση.

Η Ένωση μπήκε από νωρίς τα ηνία του ματς, δείχνοντας ότι ήθελε να καθαρίσει γρήγορα με το τρίποντο. Το προβάδισμα στο σκορ το πήρε στο 20ο λεπτό με τον Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς. Ο Άμραμπατ εκτέλεσε γρήγορα και έξυπνα ένα πλάγιο στην πλάτη της άμυνας της Λαμίας, όπου πετάχτηκε ο Κροάτης και με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 40ο λεπτό οι κιτρινόμαυροι έκαναν το 2-0. Ο Γκαρσία έκανε επέλαση στην περιοχή της Λαμίας από τα δεξιά και γύρισε την μπάλα προς το σημείο του πέναλτι. Ο Άμραμπατ δεν μπόρεσε να εκτελέσει, το έκανε όμως ο Τσούμπερ, ο οποίος σκόραρε.

Όπως γράφει το SPORT24, στο δεύτερο μέρος η Ένωση συνέχισε να έχει υπό τον έλεγχο της το ματς και πέτυχε ένα γκολ στις καθυστερήσεις με τον Σιμάνσκι, χάρη στο οποίο κλείδωσε το τρίποντο.

Η Ένωση επέβαλε το νόμο της από νωρίς

Η Ένωση πήρε από την αρχή τα ηνία του ματς και περιόρισε σε παθητικό ρόλο τη Λαμία. Μόλις στο δεύτερο λεπτό ο Λιούμπιτσιτς με μια σκαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, μετά από σέντρα του Τσούμπερ.

Στο 14′ ο Ελβετός απείλησε και πάλι με ένα σουτ που επιχείρησε λίγο έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 20ο λεπτό όμως η ΑΕΚ βρήκε το γκολ και απέβαλε το όποιο άγχος είχε με σκόρερ τον Λιούμπιτσιτς.

Στη συνέχεια η Ένωση σπατάλησε δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Λιούμπιτσιτς και τον Τσούμπερ, όμως ο Χατζηεμμανουήλ έδειξε τα αντανακλαστικά του και απσόβησε το γκολ. Ο Τσούμπερ κατάφερε να βρει το γκολ που έψαχνε στο 40ο λεπτό με ωραίο τελείωμα μέσα από την περιοχή, κάνοντας το 2-0. Η τελευταία καλή στιγμή της Ένωσης στο πρώτο μέρος ήταν ένα πλασαριστό σουτ του Χατζισαφί που πέρασε άουτ. Η Λαμία απείλησε με μια σέντρα-σουτ του Τερεζίου που δεν ανησύχησε τον Αθανασιάδη.

Στο δεύτερο μέρος περίμενε αυτό που δεν ήρθε
Το δεύτερο μέρος για την ΑΕΚ ξεκίνησε καλά (προσωρινά) όχι από το δικό της ματς, αλλά από το Κλεάνθης Βικελίδης, καθώς ο κόσμος πανηγύρισε αισθητά το γκολ του Λορέν Μορόν. Η πρώτη καλή στιγμή των κιτρινόμαυρων στο δεύτερο 45λεπτο ήταν ένα σουτ που επιχείρησε ο Λιβάι από το ημικύκλιο της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Η Λαμία είχε κι αυτή με τη σειρά της μια καλή στιγμή με τον Βασιλαντωνόπουλο, αλλά ο Αθανασιάδης αν και φάνηκε να μην ελέγχει την μπάλα τελικά την μπλόκαρε σε δεύτερο χρόνο.

Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει και να έχει υπό τα ηνία της το ματς, αλλά δημιούργησε λίγες καλές φάσεις στο φινάλε του ματς. Άλλωστε εκείνη έκανε τη δουλειά της από νωρίς και περίμενε ένα καλό νέο από το Βικελίδης, το οποίο δεν ήρθε. Στο 78ο λεπτό (μετά από αρκετή ώρα) ο Ελίασον δοκίμασε ένα ωραίο σουτ εκτός περιοχής, αλλά ο Χατζηεμμανουήλ απομάκρυνε με ωραία επέμβαση.

Ο Σουηδός ήταν και ο πιο ορεξάτος παίκτης της Ένωσης στα τελευταία λεπτά του ματς. Το τρίτο γκολ όμως για τους κιτρινόμαυρους ήρθε στο φινάλε με τον Νταμιάν Σιμάνσκι, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα (46′ Πινέδα), Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Λιούμπιτσιτς (67′ Αραούχο), Άμραμπατ (61′ Ελίασον), Γκαρσία (61′ Πόνσε), Τσούμπερ (67′ Γκατσίνοβιτς).

Λαμία: Χατζηεμμανουήλ, Βασιλαντωνόπουλος, Γιαννούτσος, Τζανετόπουλος, Σίντκλεϊ (85′ Κορνέζος), Τζανδάρης, Σαντάνα (85′ Σιμόν), Τερεζίου (67′ Μαρτίνεθ), Σλίβκα, Λέικ (46′ Νούνιες), Μάλτσι (74′ Τσούκαλος).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα