Ιράν: Συνετρίβη το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο Ραΐσι – Έρευνες για τον εντοπισμό του

Διαβάζεται σε 2'
Εμπραχίμ Ραϊσί,, πρόεδρος του Ιράν
Εμπραχίμ Ραϊσί,, πρόεδρος του Ιράν (Iranian Presidency Office via AP)

Ιρανός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι συνετρίβη το αεροπλάνο που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσι. Δύσκολες οι έρευνες διάσωσης λόγω “δυσμενών καιρικών συνθηκών”.

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσι και τον υπουργό Εξωτερικών του συνετρίβη την Κυριακή (19/5), καθώς διέσχιζε ορεινή περιοχή μέσα σε πυκνή ομίχλη κατά την επιστροφή του από επίσκεψη στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε Ιρανός αξιωματούχος στο Reuters.

Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι οι ζωές του Ραΐσι και του υπουργού Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν «βρίσκονται σε κίνδυνο μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου».

«Εξακολουθούμε να ελπίζουμε, αλλά οι πληροφορίες που προέρχονται από το σημείο της συντριβής είναι πολύ ανησυχητικές», δήλωσε ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

έρευνες στο βορειοδυτικό Ιράν για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί είναι σε εξέλιξη και καθίστανται πολύ δύσκολες λόγω “δυσμενών καιρικών συνθηκών” μεταξύ των οποίων ομίχλη, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αχμέντ Βαχίντι στην κρατική τηλεόραση.

Σαράντα ομάδες διάσωσης αναζητούν το ελικόπτερο, που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν, σύμφωνα με τον επικεφαλής των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της χώρας.

Μπορεί να χρειαστεί αρκετός χρόνος για να φθάσουμε την περιοχή“, πρόσθεσε, καθώς το σημείο βρίσκεται στο δάσος Ντιζμάρ, κοντά στην πόλη Βαρζαγκάν. “Θα χρειαστεί χρόνος για να βρεθεί η θέση του ελικοπτέρου ” είπε ο υπουργός.

Μάλιστα, η εναέρια έρευνα είναι πλέον αδύνατη λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι τρεις από τους διασώστες που αναζητούσαν το ελικόπτερο. Οι ομάδες έρευνας βρίσκονται κοντά στο σημείο όπου μπορεί να συνετρίβη το ελικόπτερο, μετέδωσε το BBC.

Το αεροσκάφος αποτελούσε μέρος μιας συνοδείας τριών ελικοπτέρων που μετέφερε την προεδρική αντιπροσωπεία. Δύο από αυτά προσγειώθηκαν χωρίς προβλήματα στην Ταμπρίζ, τη μεγάλη πόλη του βορειοδυτικού Ιράν, αλλά όχι και εκείνο στο οποίο επέβαινε ο Ραϊσί.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA ανέφερε πως ο υπουργός Εξωτερικών, Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, ήταν ανάμεσα στους επιβαίνοντες στο ελικόπτερο, όπως και ο κυβερνήτης της επαρχίας και ο κύριος ιμάμης της περιοχής.

Το πρακτορείο πρόσθεσε πως “συνεργεία διάσωσης με πλήρη εξοπλισμό, κυρίως drones και σκυλιά διάσωσης” “έχουν σταλεί στο σημείο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα