Έφοδος αστυνομικών στη φοιτητική εστία Ζωγράφου – Ζημιές σε χώρους και συλλήψεις

Έφοδος αστυνομικών στη φοιτητική εστία Ζωγράφου – Ζημιές σε χώρους και συλλήψεις
Έφοδος αστυνομικών στην φοιτητική εστία News 24/7

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποίησαν αστυνομικοί των ομάδων ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, ΜΑΤ και Δίωξη Ναρκωτικών, στο κτίριο της φοιτητικής εστίας στου Ζωγράφου, προχωρώντας σε συλλήψεις, ενώ διέλυσαν τζαμαρίες και πόρτες δωματίων.

Η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε το πρωί στις 06:30 όταν μπροστά στο κτίριο της εστίας, στην Ουλωφ Πάλμε, εμφανίστηκαν ισχυρότερες δυνάμεις της Αστυνομίας, ένα όχημα της Πυροσβεστικής αλλά και ένα ασθενοφόρο.

Έφοδος αστυνομικών στην φοιτητική εστία News 24/7

Πάνοπολοι αστυνομικοί μπήκαν στο κτίριο, έσπασαν πόρτες και τζαμαρίες σε δωμάτια (παρά το γεγονός πως ήταν παρόντες στο κτίριο οι φύλακες που έχουν κλειδί για όλες τις πόρτες), κοινόχρηστους χώρους και χώρους που βρίσκονταν υπό κατάληψη, ενώ προχώρησαν σε συλλήψεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος της επιχείρησης, που έγινε παρουσία εισαγγελέα, ήταν καταγγελίες για κατειλημμένους χώρους εντός της εστίας.

Έφοδος αστυνομικών στην φοιτητική εστία News 24/7

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι αστυνομικοί εισέβαλαν στα δωμάτια των ατόμων που συνέλαβαν, πριν εκείνοι ξυπνήσουν και τους οδήγησαν στις κλούβες αφού τους πέρασαν χειροπέδες, ενώ πήραν μαζί τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, λαπτοπ και σκληρούς δίσκους.

Έφοδος αστυνομικών στην φοιτητική εστία News 24/7

Ακόμη, έγινε έρευνα για ναρκωτικά στους χώρους της εστίας, με τους διαμένοντες πάντως να επισημαίνουν πως “απέναντι από την εστία έχει χρόνια τωρα τρεις πιάτσες ναρκωτικών που η Αστυνομία κάνει πως δεν έχει δει”.

Έφοδος αστυνομικών στην φοιτητική εστία News 24/7

Στους χώρους της εστίας, όπως καταγραφεί το News 24/7, έχουν προκληθεί ζημιές από την αστυνομική επιχείρηση, έσπασαν τζαμαρίες σε κοινόχρηστους χώρους όπως ο χώρος των πολιτιστικών ομάδων στον 1ο όροφο, αλλά και σε δωμάτια και κατειλημμένους χώρους που πραγματοποιήθηκε η έρευνα από τις δυνάμεις της Αστυνομίας. Η επιχείτηση ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 10 το πρωί.

Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες ημέρες, είχε πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία και κατάληψη στις φοιτητικές εστίες, με τον σύλλογο οικοτροφων ΕΚΠΑ να ζητά την ικανοποίηση μιας σειράς αιτημάτων. Ως απάντηση, η Πρυτανεια είχε ενημερώσει -όπως και έκανε- πως θα διακόψει τις παροχές σίτισης κ.α. για όσο διαρκεί η κατάληψη, η οποία σύμφωνα ωστόσο έχει λήξει εδώ και μερικές ημέρες.

Έφοδος αστυνομικών στην φοιτητική εστία News 24/7

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωση του ο σύλλογος οικοτροφων ΕΚΠΑ στις 14 Δεκεμβρίου:

“Η κατάληψη θα διαρκέσει μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα, τα οποία είναι τα εξής:

Για τις παρατάσεις διαμονής:

-Να γίνει σεβαστό το κεκτημένο του Συλλόγου Οικοτρόφων για Α’ Παρατάσεις ενός έτους.

-Κανένα ακαδημαϊκό κριτήριο στην εξέταση όλων των παρατάσεων.

Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας για την πρόληψη του COVID-19:

-Εβδομαδιαίες απολυμάνσεις

-Επαρκή ατομικά αντισηπτικά και μάσκες, σε όλα τα κτήρια.

-Μαζικά και επαναλαμβανόμενα (ανά δύο εβδομάδες) τεστ για όλους/ες.

-Ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης πιθανού κρούσματος COVID-19, που θα κοινοποιηθεί στους χώρους της εστίας. Κοινοποίηση επίσης στους/ις οικοτρόφους/ισσες όλων των διαθέσιμων μέσων ατομικής προστασίας.

Ζητήματα σίτισης:

-Να μην γίνονται αιτήσεις σίτισης για όσα άτομα διαμένουν στην ΦΕΠΑ.

-Να μαγειρεύονται ΟΛΕΣ οι μερίδες για τις οποίες υπάρχει χρηματοδότηση.

-Μέριμνα για δεύτερη επιλογή γεύματος, η οποία θα καλύπτει ειδικές διατροφικές ανάγκες.

Να μην επιτραπεί η θέσπιση σώματος Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Να μην απαιτείται η βεβαίωση εκκένωσης δωματίου για όσους/ες οικοτρόφους/ισσες κάνουν αίτηση ορκωμοσίας (μετάβαση από προπτυχιακό σε μεταπτυχιακό)”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα