Εμπρησμός από πρόθεση η φωτιά στο εργοστάσιο παρασκευής γευμάτων στη Λαμία

Διαβάζεται σε 2'
Πυρκαγιά σε εργοστάσιο εταιρείας που παρέχει τα σχολικά γεύματα στην περιοχή της Λαμίας
Πυρκαγιά σε εργοστάσιο εταιρείας που παρέχει τα σχολικά γεύματα στην περιοχή της Λαμίας EUROKINISSI

Σύμφωνα με το πόρισμα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού που παραδόθηκε στην εισαγγελία Λαμίας, πρόκειται για εμπρησμό από πρόθεση

Επιβεβαιώθηκε η αρχική πεποίθηση των Αρχών ότι η φωτιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο παρασκευής γευμάτων στην ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας, από γεύματα της οποία δηλητηριάστηκαν μαθητές, μόνο τυχαίο γεγονός δεν ήταν.

Σύμφωνα με το πόρισμα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού που παραδόθηκε στην εισαγγελία Λαμίας, πρόκειται για εμπρησμό από πρόθεση.

Τα στοιχεία που έχουν έως τώρα στη διάθεσή τους οι ανακριτικές Αρχές της Πυροσβεστικής είναι συντριπτικά προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ φαίνεται πως υπάρχουν στοιχεία για την εμπλοκή τουλάχιστον ενός δράστη, με την έρευνα να συνεχίζεται για την ταυτοποίησή του, αλλά και για την διακρίβωση τυχόν εμπλοκής και άλλων ατόμων, φυσικών και ηθικών αυτουργών.

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για το εργοστάσιο το οποίο είχε ετοιμάσει τα σχολικά γεύματα από τα οποία προκλήθηκε μαζική τροφική δηλητηρίαση σε μαθητές σχολείων της περιοχής. Δεκάδες μαθητές σχολείων στα οποία διανέμονται γεύματα, μετέβησαν στο νοσοκομείο Λαμίας το βράδυ της Πέμπτης (16/5).

Τα κρούσματα ανέρχονταν σε 63 και από τα 7 σχολεία όπου παρουσιάστηκε το πρόβλημα.

Η εταιρεία που παράγει και διανέμει τα σχολικά γεύματα είχε ανακοινώσει πως το θέμα διερευνάται  και πως δείγματα από τα σχολικά γεύματα έχουν σταλεί στο Χημείο για εργαστηριακή ανάλυση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα