Ένα δυνατό μήνυμα συμπερίληψης: Ο 11χρονος τυφλός Λέανδρος παρέλασε για πρώτη φορά

Διαβάζεται σε 1'
Ο 11χρονος Λέανδρος
Ο 11χρονος Λέανδρος Facebook/Στούντιο με Θέα ANT1

Ο Λέανδρος Παπαχαραλαμπίδης, μαθητής με οπτική αναπηρία, παρέλασε για πρώτη φορά με το σχολείο του στην Καλαμαριά. Τι δήλωσε για τη συμμετοχή του.

Ένα δυνατό μήνυμα για τη σημασία της συμπερίληψης έστειλε σήμερα, ανήμερα της εθνικής επετείου για την 28η Οκτωβρίου, ο μαθητής Λέανδρος Παπαχαραλαμπίδης, ο οποίος παρέλασε για πρώτη φορά.

Ο 11χρονος μαθητής με οπτική αναπηρία μίλησε στην εκπομπή “Στούντιο με Θέα” του ΑΝΤ1 λίγο πριν από την έναρξη της παρέλασης, στην οποία συμμετείχε με το 17ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς, και μοιράστηκε τα συναισθήματά του.

«Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και σε όλη την Ελλάδα. Νιώθω ενθουσιασμένος που μπορώ να συμμετάσχω κι εγώ στην παρέλαση που θα κάνει το σχολείο μου και εύχομαι όλα τα παιδιά με αναπηρία να μπορούν κι εκείνα να παρελάσουν με το σχολείο και την τάξη τους. Και δεν πρέπει να τα αποκλείουμε από πουθενά!» είπε.

«Το μήνυμα σήμερα είναι το “Όχι” στην υποτέλεια, το “Ναι” στην ελευθερία και στη δημοκρατία. Αλλά μπορούμε να προσθέσουμε, με αφορμή αυτά που που είπε ο Λέανδρος, και ένα “Ναι” στη συμπερίληψη, σε μία κοινωνία ανοιχτή, που προοδεύει όταν συμμετέχουν όλοι σε αυτή» πρόσθεσε ο πατέρας του Λέανδρου, Φίλιππος Παπαχαραλαμπίδης.

Δείτε το βίντεο:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα