Ένοπλες Δυνάμεις: 27χρονη υπολοχαγός καταδρομέας έχει όνειρο να γίνει στρατηγός

Διαβάζεται σε 2'
Ένοπλες Δυνάμεις: 27χρονη υπολοχαγός καταδρομέας έχει όνειρο να γίνει στρατηγός
Caption / ALPHA

“Γροθιά” στις έμφυλες διακρίσεις που εξακολουθούν να επικρατούν στις ένοπλες δυνάμεις η παρουσία της 27χρονης καταδρομέα. Η μεγάλη απόφαση, τα όνειρα και ο ρόλος της γυναίκας στον ελληνικό στρατό.

Μια γενναία απόφαση -για τα ελληνικά στερεότυπα- να ασχοληθεί με τις ένοπλες δυνάμεις, πήρε μια 27χρονη υπολοχαγός, που πλέον υπηρετεί στους καταδρομείς.

Η ίδια, σε συνέντευξη που παραχώρησε στους “Πρωταγωνιστές” μιλά για την απόφασή της να μπει στις ένοπλες δυνάμεις, αλλά και για τα όνειρά της να γίνει ακόμη και στρατηγός.

“Θεωρητικά μπορεί να γίνω στρατηγός, πρακτικά θα το δείξει η ιστορία, γιατί όχι;”, δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ εξήγησε για την επιλογή της ότι “είχα πει ότι δεν μπορώ να αρκεστώ σε ό,τι μου δίνεται”.

Ούσα πολύ καλή μαθήτρια και έχοντας τελειώσει το σχολείο με βαθμολογία 19,5, η 27χρονη αποφάσισε να μπει στη Σχολή Ευελπίδων “χωρίς κανείς από την οικογένειά μου να είναι στρατιωτικός”.

“Ο ρόλος της γυναίκας γίνεται όλο και πιο σημαντικός στον ελληνικό στρατό. Αφού τα έχουν καταφέρει άλλες γυναίκες, θα τα καταφέρω κι εγώ“, πρόσθεσε.

Για τους στόχους της ως καταδρομέας η 27χρονη υποστηρίζει ότι “στόχος είναι όσα περισσότερα σχολεία μπορέσω να φέρω εις πέρας π.χ. έχω τελειώσει το σχολείο Καταδρομών, υπάρχει το σχολείο Βολών Ταχείας Αντίδρασης γιατί πρώτα από όλα είμαστε μαχητές. Στόχος μου είναι μεθαύριο να γίνω εκπαιδευτής στους νεώτερους καταδρομείς. Αυτός είναι ο πραγματικός μου στόχος”.

Στη συνέχεια, εμφανίστηκε κάθετη στο αν είναι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα να βρίσκεται ανάμεσα σε τόσους άνδρες.

“Είναι μειονέκτημα γιατί ξεχωρίζεις και είσαι συνεχώς στο επίκεντρο και πρέπει να είσαι το παράδειγμα προς μίμηση. Είναι πλεονέκτημα γιατί όταν βλέπουν μια γυναίκα να πηγαίνει κάθε πρωί για τρέξιμο, μετά θέλουν να την ξεπεράσουν. Εγώ από μόνη μου αντιμετωπίζω τον εαυτό μου ως άνδρα ανάμεσα στους άνδρες και αν συμβαίνει αυτό δεν επιτρέπω να το αντιμετωπίζουν οι άλλοι έτσι”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, με αφορμή τη συνέντευξη της 27χρονης, δήλωσε ότι έχει πάψει ο στρατός να είναι αντρική υπόθεση. Τα παραγωγικά σχολεία- Ευελπίδων, Ικάρων – έχουν πολλές γυναίκες που στελεχώνουν το στράτευμα ισαξίως, επαξίως και ορισμένες φορές καλύτερα από άνδρες. Και στις Ειδικές Δυνάμεις που σε πολλές περιπτώσεις μας εκπλήσσουν. Δεν υπάρχει καμία διάκριση γυναικών και ανδρών, δεν υπάρχει θέμα ποιος κάνει καλύτερα τη δουλειά του”.

Δείτε το απόσπασμα:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα