Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Μπέο: “Ενοχλείται από την αποτελεσματική και ανεξάρτητη Δικαιοσύνη”

Διαβάζεται σε 3'
Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Μπέο: “Ενοχλείται από την αποτελεσματική και ανεξάρτητη Δικαιοσύνη”
EUROKINISSI

Με ανακοίνωση που εξέδωσε, την Τετάρτη 13 Μαρτίου, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων επιτίθεται στον Αχιλλέα Μπέο με αφορμή τις δημόσιες τοποθετήσεις που έκανε για τους δικαστικούς λειτουργούς τις τελευταίες εβδομάδες.

Η απορριπτική απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για την ΠΑΕ Βόλος και τον Αχιλλέα Μπέο έγραψε τον επίλογο, εντός των συνόρων, της υπόθεσης της ρατσιστικής επίθεσης στον Ανδρέα Τετέι.

Όπως γράφει το SPORT24, η ΠΑΕ Βόλος, με ανακοίνωση, κατέστησε σαφές πως θα προσφύγει στο CAS, προσδοκώντας σε άλλη απόφαση, πλην όμως την ίδια μέρα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων τοποθετήθηκε για όσα έχει αναφέρει ο Αχιλλέας Μπέος τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Δήμαρχος Βόλου και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Βόλος είχε τοποθετηθεί μέσω Facebook κατά τόσο του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Οργάνου της Super League όσο και του Προέδρου της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, την Τρίτη 12 Μαρτίου.

Όλα αυτά έφεραν την αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων της χώρας, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας πως η ρατσιστική συμπεριφορά που επέδειξε προς τον Ανδρέα Τετέι εκθέτει τη χώρα. Παράλληλα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως ο Δήμαρχος Βόλου “ενοχλείται από την αποτελεσματική, ανεξάρτητη και εγγυήτρια των δημοκρατικών ελευθεριών Δικαιοσύνη και ονειρεύεται αλλιώς τη λειτουργία των Θεσμών. Ας αναζητήσει το όνειρο του σε άλλη χώρα” και πως “δεν θα ανεχθεί την απαξιωτική συμπεριφορά του δημάρχου Βόλου και θα ασκήσει όλα τα νόμιμα μέσα, ώστε να προστατεύσει τα μέλη της και το θεσμό της Δικαιοσύνης”.

Αναλυτικά:

“Δεν είναι πρώτη φορά που ο δήμαρχος Βόλου βάλλει κατά των Δικαστικών Λειτουργών που υπηρετούν στο Πρωτοδικείο Βόλου. Διαχρονικά, με τις δηλώσεις του προσβάλλει τη Δικαιοσύνη, ενώ προσπαθεί να ακυρώσει και να απαξιώσει τους θεσμούς, να λοιδορήσει Δικαστικούς Λειτουργούς, να επιτελέσει δολοφονία χαρακτήρων.

Με δημόσιο λόγο, ισοπεδωτικό και απαξιωτικό, κατά του πυλώνα του Κράτους Δικαίου, τη Δικαιοσύνη, το μόνο που αποδεικνύει είναι το ήθος του ανδρός που διοικεί την πόλη του Βόλου. Ο ίδιος, πριν από λίγες ημέρες, χαρακτήρισε ως “κατάπτυστη” απόφαση του Αθλητικού Δικαστή, που επέβαλε τιμωρία για ρατσιστική επίθεση κατά τη διάρκεια αγώνα ποδοσφαίρου της super league, συμπεριφορά που εκθέτει τη χώρα, η οποία έχει ως θεμελιώδη, κατά το Σύνταγμα, αποστολή την προστασία και το σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και τη διαφύλαξη της αρχής της ισότητας.

Ο δήμαρχος Βόλου ενοχλείται από την αποτελεσματική, ανεξάρτητη και εγγυήτρια των δημοκρατικών ελευθεριών Δικαιοσύνη και ονειρεύεται αλλιώς τη λειτουργία των Θεσμών. Ας αναζητήσει το όνειρο του σε άλλη χώρα. Η Ελληνική Πολιτεία διέπεται από την Αρχή του Κράτους Δικαίου.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, εκφράζοντας την ανησυχία της στα πιο πάνω φαινόμενα παρακμής, δεν θα ανεχθεί την απαξιωτική συμπεριφορά του δημάρχου Βόλου και θα ασκήσει όλα τα νόμιμα μέσα, ώστε να προστατεύσει τα μέλη της και το θεσμό της Δικαιοσύνης, το τελευταίο καταφύγιο των αδυνάτων στην αυθαιρεσία των ισχυρών”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα