Έως την Πέμπτη θα λειτουργήσει πλήρως ο ΧΥΤΑ Φυλής

Έως την Πέμπτη θα λειτουργήσει πλήρως ο ΧΥΤΑ Φυλής
"Βουνό" τα σκουπίδια στην Αθήνα Eurokinissi

'Εως την Πέμπτη αναμένεται να έχει αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής, δίνοντας τέλος στο πρόβλημα των σκουπιδιών που ταλαιπώρησε τους Αθηναίους τις τελευταίες ημέρες.

Τέλος στο πρόβλημα των σκουπιδιών βάζει ο ΕΔΣΝΑ, που ευχαριστεί τους πολίτες και τους Δήμους για την κατανόηση και τη συνεργασία που έδειξαν όσο διήρκεσε η κρίση. Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Συνδέσμου, «η λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής που ήδη έχει ξεκινήσει, θα έχει αποκατασταθεί πλήρως την Πέμπτη».

Υπογραμμίζει πως με «αποκλειστικό κριτήριο» την ασφάλεια και την σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων καθώς και την αποτελεσματική αποκατάσταση της ρηγμάτωσης, ο ΕΔΣΝΑ «έδρασε συστηματικά και αδιάλειπτα ώστε να λυθεί το πρόβλημα στον ΧΥΤΑ Φυλής, που προκλήθηκε στις 9 και 10 Ιουνίου και επιδεινώθηκε λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης».

Τέλος δηλώνει ότι από την πρώτη στιγμή του συμβάντος υπήρξαν συντονισμένες ενέργειες Διοίκησης, εργαζομένων και εξωτερικών συνεργατών του ΕΔΣΝΑ ενώ ελήφθησαν έκτακτα μέτρα για την αποκατάσταση της ρηγμάτωσης στον χώρο, με στόχο την όσο το δυνατόν συντομότερη επαναλειτουργία του ΧΥΤΑ.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΔΣΝΑ Γιάννης Δρίβας μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 τόνισε πως από την πρώτη στιγμή υπήρξε προσπάθεια εκτόνωσης του προβλήματος, και πως ήδη πολλοί δήμοι δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα καθώς σήμερα η αποκομιδή έγινε με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Απαντώντας στην κριτική για την εικόνα που παρουσίασε η πρωτεύουσα τις προηγούμενες μέρες είπε πως οι καθιζήσεις στους ΧΥΤΑ είναι ένα σύνηθες φαινόμενο και πως αντιμετωπίζεται έγκαιρα ωστόσο αυτή την φορά ο μεγάλος “εχθρός” ήταν ο καιρός καθώς οι βροχοπτώσεις δεν βοήθησαν τις εργασίες αποκατάστασης. “Ενεργήσαμε γρήγορα. Ο ΧΥΤΑ έπρεπε να κλείσει, και εμείς έπρεπε να λάβουμε όλα αυτά τα μέτρα πρωτίστως για την προστασία των εργαζομένων μας και των δήμων” τόνισε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα