Επαμεινώνδας Κωστέας: Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον επισμηναγό

Διαβάζεται σε 2'
Επαμεινώνδας Κωστέας: Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον επισμηναγό

Έντονη συγκίνηση στη Μεγάλη Μαντίνεια του Δήμου Δυτικής Μάνης όπου τελέστηκε η κηδεία του επισμηναγού που έχασε τη ζωή του μετά τη συντριβή του αεροσκάφους.

Το τελευταίο αντίο στον επισημηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα είπαν στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μεγάλη Μαντίνεια του Δήμου Δυτικής Μάνης φίλοι, συγγενείς και συνάδελφοι του επισμηναγού που έχασε τη ζωή του, την Τετάρτη, όταν συνετρίβη το εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ2 σε μικρή απόσταση από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Νωρίτερα, σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η τελετή απόδοσης τιμών στον άτυχο χειριστή του αεροσκάφους που κατέπεσε.

Παρόντες στην εξόδιο ακολουθία ήταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς και άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί και των τριών Όπλων.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στον ιερό ναό για το τελευταίο αντίο στον επισμηναγό, αλλά και για να συμπαρασταθούν στα μέλη της οικογένειάς του, ενώ στρατιωτικό άγημα αποδίδει τιμές.

Να σημειωθεί πως με Προεδρικό Διάταγμα που θα εκδοθεί, με πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Δένδια, κατόπιν εισήγησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και απόφασης του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), απονέμεται ο βαθμός του Αντιπτεράρχου στον Επισμηναγό (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα (ΑΜ: 63824), ο οποίος απεβίωσε κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα