Επεισόδια στον Ρέντη: Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ στη σύλληψη του 18χρονου οπαδού

Διαβάζεται σε 2'
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου SOOC

Στα χέρια των αρχών βρίσκεται ο 18χρονος οπαδός που ομολόγησε πως πέταξε τη φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό, τραυματίζοντάς τον σοβαρά, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Ρέντη.

Ομολόγησε και συνελήφθη ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ που χαροπαλεύει στην ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Αθλητικής Βίας που ερευνούν την υπόθεση, έφτασαν στα ίχνη του από πληροφορίες που συνέλλεξαν σε προανακριτικό επίπεδο και κατά την εξέτασή του σήμερα το πρωί, ομολόγησε τις πράξεις του.

Ο ίδιος παραδέχτηκε πως ήταν μέσα στην ομάδα των ατόμων που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και πως εκείνος εκτόξευσε την φωτοβολίδα που προκάλεσε τον βαρύτατο τραυματισμό του  αστυνομικού.

Σημειώνεται ότι ο 18χρονος ήταν ανάμεσα στους προσαχθέντες από το γήπεδο και του είχαν ληφθεί δείγματα, για τα οποία βεβαίως δεν έχουν προκύψει αποτελέσματα ακόμα, όμως με δεδομένη την ομολογία του θα δοθεί προτεραιότητα στην ανάλυση των δικών του δειγμάτων.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση έχουν συλλέξει πλήθος πειστηρίων εκτός του γηπέδου, στο σημείο της επίθεσης, πέριξ αυτού και εντός του γηπέδου, όπως υπολείμματα φωτοβολίδων, εντός του γηπέδου μαχαίρι και εξάρτημα εκτόξευσης ενώ οι χούλιγκαν προσπάθησαν να κάψουν σκουφιά Full Face και μπλούζες στις τουαλέτες που επίσης έχουν κατασχεθεί για περαιτέρω αναλύσεις, αφού η έρευνα συνεχίζεται μέχρι να βρεθούν όλοι όσοι συμμετείχαν στις συγκεκριμένες επιθέσεις που δείχνουν άκρως οργανωμένες.

Οικονόμου: Από την επιχείρηση αυτή υπάρχουν πλέον πλήθος στοιχείων

Στις εξελίξεις αναφέρθηκε μέσω ανάρτησής του στα social media ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Οικονόμου:

«Συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ., που κατάφερε πολύ γρήγορα  -με οργανωμένο σχέδιο και άψογη μεθοδικότητα- να εντοπίσει, να προσαγάγει, να ανακρίνει, και να αποσπάσει ομολογία από τον δράστη της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του 31χρονου αστυνομικού στην περιοχή του Ρέντη.

Συγχαρητήρια, για μια ακόμη φορά, στην ΕΛ.ΑΣ. για την επιχείρηση μαζικής προσαγωγής το βράδυ της επίθεσης. Ο δράστης, αλλά και όλοι όσοι συμμετείχαν στις επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών, ήταν ανάμεσα σε εκείνους που προσήχθησαν. Από την επιχείρηση αυτή υπάρχουν πλέον πλήθος στοιχείων που θα βοηθήσουν τις Αρχές στην αντιμετώπιση των εγκληματικών  οργανώσεων χούλιγκανς, αλλά και όσων τους ανέχονται και τους υποκινούν.

Προσευχόμαστε και ελπίζουμε το καλύτερο για τον τραυματία αστυνομικό, που δίνει τη μάχη της ζωής στο νοσοκομείο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα