Επεισόδια στον Ρέντη: Πού οδηγούν οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάζεται σε 2'
Επεισόδια στον Ρέντη
Επεισόδια στον Ρέντη ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Πυρετώδεις οι έρευνες της Αθλητικής Βίας για τα επεισόδια στον Ρέντη, με πληροφορίες να συνεχίζουν να αναφέρουν πως κάποιοι χούλιγκαν βρήκαν τρόπο να φορέσουν αθλητικά ρούχα στα αποδυτήρια, ώστε να καταφέρουν να «ξεγλιστρήσουν».

Καθοριστικό ρόλο έπαιξε για την πορεία των ερευνών η επιλογή των Αρχών, τη μοιραία νύχτα στα επεισόδια του Ρέντη, να σφραγίσουν εντελώς τις εξόδους και να προχωρήσουν σε μαζικές προσαγωγές των «παγιδευμένων» οπαδών.

Οι ίδιοι φαίνεται πως ένιωθαν πιο ασφαλείς μετά τις επιθέσεις που πραγματοποίησαν σε βάρος των αστυνομικών με την επιλογή να επιστρέψουν στο γήπεδο και σίγουρα δεν περίμεναν αυτή την πρωτοφανή αντίδραση της Αστυνομίας.

Όταν σφραγίστηκε το γήπεδο, κάποιοι φρόντισαν να κάψουν τα ρούχα που φορούσαν στις τουαλέτες, υπάρχει όμως από τότε η πληροφορία πως κάποιοι εκ των πρωταγωνιστών των επεισοδίων βρήκαν τρόπο να εισχωρήσουν στα αποδυτήρια και να φορέσουν αθλητικά ρούχα, ώστε να μοιάζουν με παίκτες και να καταφέρουν έτσι να «ξεγλιστρήσουν». Αυτή την πληροφορία που υπάρχει από τότε, οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση την εξετάζουν προσεκτικά, ενώ υπενθυμίζεται πως είχαν βρεθεί τα καμένα ρούχα, από τα οποία έχουν εξαχθεί δείγματα DNA.

Άμεση εμπλοκή 20 ατόμων

Την ίδια ώρα, από τις έως τώρα αναλύσεις των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και από τα συνδυαστικά στοιχεία της προανάκρισης των αστυνομικών που ερευνούν την υπόθεση, έχει προκύψει η άμεση εμπλοκή με το επεισόδιο για περίπου 20 άτομα, ανάμεσά τους 3-4 άτομα που έπαιξαν τον καθοδηγητικό ρόλο και 5-6 άτομα που έχουν προκύψει από τις πρόσθετες προσαγωγές υπόπτων που έγιναν στην Αθλητική Βία μετά την μοιραία νύχτα.

Υπάρχουν ακόμη περίπου 20 άτομα για τα οποία υπάρχουν ευρήματα σε μικρότερο βαθμό και για τα οποία θα χρειαστούν επαναληπτικές αναλύσεις για να καθοριστεί η ακριβή τους εμπλοκή με την υπόθεση.

Παράλληλα, συνεχίζεται η συνδυαστική έρευνα για τον βασικό πυρήνα των χούλιγκανς και την εμπλοκή τους με προηγούμενα επεισόδια, που για κάποιους έχει ήδη προκύψει και η γραμμή ηγεσίας, καθώς από αυτό το σκέλος της έρευνας θα προκύψει και η τεκμηρίωση της ύπαρξης εγκληματικής οργάνωσης.

Υπάρχουν, πάντως, ακόμη πολλά ευρήματα που αναλύονται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, αρκετές εκκρεμότητες για τηλεφωνικές συνομιλίες και μεγάλος αριθμός καταθέσεων που πρέπει ακόμη να ληφθεί, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι θα χρειαστούν αρκετές εβδομάδες ακόμη για να φτάσει η Αστυνομία σε σημείο να ολοκληρώσει την δικογραφία, να την στείλει στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές και να εκδοθούν τα επόμενα εντάλματα συλλήψεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα