Επίθεση με βιτριόλι: Η ψυχολογία της Ιωάννας μετά το δικαστήριο

Επίθεση με βιτριόλι: Η ψυχολογία της Ιωάννας μετά το δικαστήριο
Η Ιωάννα Παλιοσπύρου EUROKINISS/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, κ. Απόστολος Λύτρας, μίλησε για την ψυχολογική κατάσταση και τα πρώτα συναισθήματά της, μετά την πρώτη συνεδρίαση.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου συγκλόνισε τη χώρα, με την ψυχική δύναμη που είχε το πρωί της Τετάρτης, όταν έφτασε στο δικαστήριο, δεκαέξι μήνες μετά τη δολοφονική επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε από την 37χρονη κατηγορούμενη.

Ο δικηγόρος του θύματος κ. Απόστολος Λύτρας, μίλησε για την ψυχολογική κατάσταση και τα πρώτα συναισθήματα της Ιωάννας, λίγες ημέρες μετά την πρώτη συνεδρίαση της υπόθεσης.

“Ήταν η πρώτη φορά που είδε τόσο κόσμο, οι δημοσιογράφοι έτρεξαν πάνω της με αποτέλεσμα να φοβηθεί λίγο αυτά τα 40 μέτρα μέχρι την είσοδο της αίθουσας. Ένιωθε ένα φόβο μήπως κάποιος πέσει πάνω της. Μετά το τέλος της διαδικασίας ένιωσε ανακούφιση, όλα πήγαν κατ’ ευχήν, καλό της έκανε παρά κακό”, δήλωσε ο δικηγόρος της.

“Η Ιωάννα θα είναι παρούσα σε όλες τις δικασίμους. Είχα προβλέψει ότι η δράστις δεν θα είναι στο δικαστήριο όπως ούτε στις 30/09. Πιστεύω θα έρθει στο στάδιο της απολογίας της. Νομίζω ότι όφειλε να είναι εκεί. Είναι το πρώτο στάδιο της μεταμέλειας. Δεν έρχεται να αντιμετωπίσει το θύμα της, τους δικαστές. Είναι ασέβεια. Είναι τακτική. Ο νόμος βέβαια τη δίνει το δικαίωμα. Απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση είναι η κατηγορία που της έχει αποδοθεί. Θεωρώ ότι δεν πρόκειται να αλλάξει το κατηγορητήριο”, τόνισε ο κ. Λύτρας.

“Η ποσότητα του καυστικού υγρού και οι ενέργειες που έκανε μετά την επίθεση είναι ξεκάθαρο ότι επεδίωκε το θάνατο της Ιωάννας. Προσπαθήσαμε με τους συνεργάτες μου να βρούμε βιτριόλι και δεν υπάρχει συσκευασία που να μην γράφει ότι προκαλεί θάνατο. Το πήρε στα χέρια της είδε ότι προκαλεί θάνατο αποδέχτηκε να ρίξει αυτό το καυστικό υγρό, αποδέχτηκε και το αποτέλεσμα να την σκοτώσει”, υποστήριξε ο δικηγόρος, μιλώντας στο Mega.

“Έχουμε έναν άνθρωπο με πολύ οργανωμένη σκέψη, την παρακολουθούσε ένα ολόκληρο χρόνο. Είχε τρεις πομπούς GPS για να γνωρίζει που βρίσκεται, έκανε πρόβα το έγκλημα την προηγούμενη ημέρα, άλλαξε τα στοιχεία της, μεταμφιέστηκε. Είναι ένας εγκληματίας που είχε σχεδιάσει το έγκλημα. Είναι ένας άνθρωπος που είναι καλα και από λόγους που περιμένουμε κι εμείς να δούμε έκανε το έγκλημα”, συμπλήρωσε.

Η υπεράσπιση εξαίρεσε τρεις μάρτυρες γυναίκες και το έκανε με βάση το φύλλο. Μας γυρίσει χρόνια πίσω. Οι άντρες τι; θα δικαιολογήσουν αυτό το έγκλημα; Αν έχει γίνει με βάση το φύλλο είναι μια λανθασμένη κίνηση. Η Ιωάννα περιμένει μια ηθική δικαίωση. Η ποινή η μέγιστη είναι 15 χρόνια κάθειρξη αλλά ο πραγματικός χρόνος θα είναι γύρω σα 5,5 χρόνια”, κατέληξε ο δικηγόρος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα