Επίθεση με βιτριόλι: “Πήγε να με σκοτώσει, σήμερα έδειξε πόσο δειλή είναι” είπε η Ιωάννα

Επίθεση με βιτριόλι: “Πήγε να με σκοτώσει, σήμερα έδειξε πόσο δειλή είναι” είπε η Ιωάννα
Η Ιωάννα Παλιοσπύρου EUROKINISS/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η διαδικασία διεκόπη για τις 30 Σεπτεμβρίου μετά από αίτημα που υπέβαλε ο εισαγγελέας της έδρας. "Θαυμάζω την Ιωάννα", είπε ο συνήγορος της κατηγορούμενης.

Για τις 30 Σεπτεμβρίου διέκοψε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, την εκδίκαση της υπόθεσης της επιθεσης με βιτριόλι προκειμένου απρόσκοπτα να ξεκινήσει η διαδικασία.

«Προσπάθησε να με σκοτώσει. Και σήμερα με την απουσία της απέδειξε πόσο ψυχρή και δειλή είναι» δήλωσε η Ιωάννα, θύμα της επίθεσης, κατά την έξοδό της από τη δικαστική αίθουσα.

«Το είχα προβλέψει ότι δεν θα έρθει στο δικαστήριο, ότι δεν θα αντικρύσει την Ιωάννα» δήλωσε ο Δικηγόρος της πολιτικής Αγωγής Απ. Λύτρας προσθέτοντας «απέδειξε για μία ακόμα φορά ποια είναι, δεν ηρθε καν για να είναι με σκυμμένο το κεφάλι».

Για το αίτημα για μετατροπή της κατηγορίας ο κ. Λύτρας είπε πως έχουν αποφανθεί ήδη και ο εισαγγελέας που άσκησε τη δίωξη και οι δικαστές με το βούλευμα τους για το ζήτημα.

Ο δεύτερος δικηγόρος της Ιωάννας, Νίκος Αλεξανδρής χαρακτήρισε αναμενόμενη τη στάση της κατηγορούμενης ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εμφανιστεί σε άλλη συνεδρίαση του ΜΟΔ.

Νωρίτερα, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η Ιωάννα, η οποία δήλωσε τα στοιχεία της και αμέσως μετά η διαδικασία διεκόπη.

Το αίτημα είχε υποβάλει ο εισαγγελέας της έδρας, Χαρ. Μαστραντωνάκης, ο οποίος ζήτησε να διακοπεί η διαδικασία για αναδιάταξη της σειράς των μαρτύρων, δεδομένου ότι πριν απ’ όλους θα πρέπει να εξεταστεί το θύμα που στον κατάλογο ήταν πέμπτο στη σειρά.

«Η υπόθεση αυτή λογικά θα διαρκέσει για να αποδειχθεί η αληθεια και αυτή μόνο πρεπει να λάμψει. Να προτάξουμε σήμερα τις υπόλοιπες υποθέσεις ώστε το επόμενο διάστημα να μην έχουμε κάτι να μας εμποδίζει και να ασχοληθούμε με αυτή την υπόθεση» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα και μετά την παρουσία του θύματος, διέκοψε. Έτσι, η κατάθεση της Ιωάννας θα ξεκινήσει απρόσκοπτα κατά την επόμενη συνεδρίαση.

Κατά τη διαδικασία, αναγνώστηκαν τα ονόματα και των 34 μαρτύρων κατηγορίας, ενώ η πολιτική αγωγή πρότεινε ακόμη 5 μάρτυρες, κυρίως επιστήμονες. Τέλος, η υπεράσπιση ανέφερε ότι σκοπεύει σε μεταγενέστερο στάδιο να προσκομίσει κι αυτή τον κατάλογο των μαρτύρων υπεράσπισης.

EUROKINISSI

Η Ιωάννα που μετέβη στο δικαστήριο φορώντας ειδική προστατευτική μάσκα δεν βρέθηκε αντιμέτωπη με την κατηγορούμενη, η οποία αποφάσισε να μην παραστεί στο δικαστήριο σήμερα, όπως δικαιούται. Πριν από την έναρξη της διαδικασίας η Ιωάννα συνομιλούσε με τους δικηγόρους της, σχολιάζοντας ότι δεν ενοχλήθηκε από την τόσο έντονη παρουσία των μέσων ενημέρωσης έξω από το κτίριο.

Λίγο, αργότερα ο δικηγόρος της κατηγορούμενης Σάκης Κεχαγιόγλου την προσέγγισε για να της μιλήσει. Ο κ. Κεχαγιόγλου εξέφρασε τη συμπόνια του στο θύμα της άγριας επίθεσης, ζητώντας από το θύμα να μην τον παρεξηγήσει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αφού θα κάνει απλώς τη δουλειά του.

Κεχαγιόγλου: Θαυμάζω την Ιωάννα

«Η εντολέας μου σήμερα επέλεξε να μην παραβρεθεί στο δικαστήριο », δήλωσε κατά την έξοδό του από τη δικαστική αίθουσα ο δικηγόρος της 36χρονης Έφης, Σάκης Κεχαγιόγλου.

Όπως εξήγησε, θα εμφανιστεί στην πορεία και θα δώσει τις εξηγήσεις της. «Εξέφρασα την άποψη ότι είναι λανθασμένη η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτόνιας και θα πρέπει να τη μετατρέψει το δικαστήριο σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, όπως ορίζει η νομολογία. Ελπίζω να επικρατήσει η νομιμότητα και όχι η σκοπιμότητα» είπε προσθέτοντας:

«Ζήτησα να μιλήσω στο τραγικό θύμα αυτής της υπόθεσης για να της εκφράσω τη προσωπική μου συμπάθεια και συμπαράσταση. Η συμπάθεια αυτή δεν σημαίνει ότι θα περιορίσω την άσκηση των υπεραπιστικών μου καθηκόντων. Η εντολέας μου έχει ομολογήσει την πραξη. Υπάρχει διαφωνία ως προς το νομικό χαρακτηρισμό. Όλοι ξέρουμε την έκβαση της δίκης».

Τέλος, επεσήμανε: «Εκφραζω τον θαυμασμό μου για το ψυχικό της σθένος αλλά δεν θα περιορίσω τα υπερασπιστικά μου καθήκοντα. Σε ερώτηση για το αν η εντολέας του θα ζητήσει συγνώμη απο την Ιωάννα, είπε ότι θα το πει η κατηγορούμενη στην απολογία της.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα