Επίθεση με βιτριόλι: Ψάχνουν ηθικό αυτουργό για το τέλεια οργανωμένο έγκλημα

Επίθεση με βιτριόλι: Ψάχνουν ηθικό αυτουργό για το τέλεια οργανωμένο έγκλημα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχει ηθικός αυτουργός πίσω από την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη. Ποια στοιχεία έχουν οι αρχές στα χέρια τους μέχρι στιγμής.

Η 34χρονη Ιωάννα, που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι στην είσοδο του χώρου εργασίας της στην Καλλιθέα, ήταν κατηγορηματική από την αρχή στα λόγια της προς τους αστυνομικούς, πως δεν αναγνωρίζει το πρόσωπο που της επιτέθηκε.

Η κατάθεσή της έβαλε την έρευνα της αστυνομίας σε νέα τροχιά, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχει ηθικός αυτουργός, που να προσέλαβε και να πλήρωσε μια άγνωστη κοπέλα με εντολή να επιτεθεί και να παραμορφώσει την 34χρονη μια για πάντα.

Τα πρώτα στοιχεία “φωτογραφίζουν” ως γυναίκα την ηθικό αυτουργό, με τις υποψίες να πέφτουν σε δύο άτομα από το στενό περιβάλλον της Ιωάννας. Οι αρχές, ωστόσο, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι αρχές να προήλθαν από άνδρα.

“Δεν αποκλείω κανένα από τα ενδεχόμενα, ούτε να υπάρχει ηθικός αυτουργός, ούτε συνεργός”, δήλωσε ο δικηγόρος της 34χρονης, Απόστολος Λύτρας, ενώ ο Ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας είπε:

“Ο ηθικός αυτουργός, αρχικά, πιστεύει ότι έχει κάνει το τέλειο έγκλημα και, δεύτερο, είναι πάρα πολύ δειλός. Είναι ένας άνθρωπος, οποίος έχει τεράστιο μίσος και φοβερή εκδικητικότητα. Θέλει οπωσδήποτε να κάνει κακό. Το μεγάλο μίσος είναι το κυρίαρχο στοιχείο”.

Σκίτσο της δράστιδας στα χέρια της Αστυνομίας

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η εκπομπή “Live News” του Mega, οι αρχές έχουν στα χέρια τους ένα σκίτσο της δράστριας, όπως διαμορφώθηκε από μαρτυρίες που έχουν συλλεχθεί. Ένας οδηγός ταξί φέρεται να περιέγραψε τη γυναίκα που μετέφερε στο σημείο, με τις περιγραφές να δείχνουν ότι πρόκειται για τη γυναίκα που αναζητείται.

Οι αρχές εντόπισαν τον ταξιτζή από την πινακίδα, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν προσήλθε ο ίδιος στις Αρχές. Ο ταξιτζής είπε πως η συγκεκριμένη γυναίκα τον σταμάτησε στο Παγκράτι και του είπε ότι ο προορισμός της ήταν η Θησέως.

Ο οδηγός έδωσε μια περιγραφή, η οποία ήταν πολύ κοντά στην πρώτη περιγραφή που έδωσε και η ίδια η 34χρονη γυναίκα που δέχθηκε την επίθεση με το βιτριόλι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τις καταθέσεις, τα βίντεο και τις μαρτυρίες οι αστυνομικοί εστίασαν σε 7 πρόσωπα από το στενό περιβάλλον της Ιωάννας που προέβαλαν άλλοθι.

Μετά από μελέτη, τα 4 έφυγαν από το κάδρο των ερευνών κι πλέον οι Αρχές εστιάζουν σε τρία. Τρεις γυναίκες τα άλλοθι των οποίων δεν κρίθηκαν τόσο ισχυρά. Τρία πρόσωπα από το στενότατο περιβάλλον της 34χρονης για τα οποία υπάρχουν σκέψεις, υποθέσεις και ίσως ενδείξεις αλλά ακόμα όχι αποδείξεις ενοχής.

Στο πλευρό της 34χρονης συνεχίζουν να βρίσκονται καθημερινά η μητέρα και ο αδερφός της. Προσπαθούν να τη στηρίξουν, τις μεταφέρουν τα μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης του απλού κόσμου και περιμένουν απαντήσεις για τη φρικτή επίθεση με βιτριόλι.

Τις επόμενες μέρες η 34χρονη δεν αποκλείεται να δώσει νέα συμπληρωματική κατάθεση, στα οποία πιθανότατα θα κληθεί να απαντήσει πάνω στα δεδομένα που θα έχουν προκύψει από την αστυνομική έρευνα

Συνεχίζεται ο “Γολγοθάς” για την 34χρονη

Η 34χρονη παραμένει στο Θριάσιο και προσπαθεί να αναρρώσει από την τελευταία χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκε.

Όπως εξομολογούνται οι γιατροί της, το οξύ συνεχίζει να καίει ακόμα το πρόσωπό της και οι πόνοι που αισθάνεται είναι αφόρητοι. Τα εγκαύματα που έχει υποστεί καλύπτουν το 93% του προσώπου της και τα δύσκολα δεν έχουν περάσει.

Οι γιατροί την έχουν ενημερώσει ότι τα χειρουργεία θα συνεχιστούν μέχρι το 2022 και όπως της έχουν πει από την πρώτη στιγμή, το τελικό αποτέλεσμα δεν θα την αφήσει να ξεχάσει ποτέ τον εφιάλτη που έζησε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα