Ηράκλειο: Ένοχη η 39χρονη που έριξε βιτριόλι στον πρώην σύζυγό της

Διαβάζεται σε 2'
Ηράκλειο: Ένοχη η 39χρονη που έριξε βιτριόλι στον πρώην σύζυγό της
Φυλακές Getty Images/iStockphoto

Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών επιβλήθηκε στην 39χρονη που έριξε βιτριόλι στον εν διαστάσει σύζυγό της στο Ηράκλειο.

Ομόφωνα ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κρίθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, η 39χρονη που τον Οκτώβριο του 2022 έριξε βιτριόλι στον εν διαστάσει σύζυγό της.

Η επίθεση με το βιτριόλι σημειώθηκε μέσα σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου που είχαν συναντηθεί. Στην 39χρονη, που της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών.

Για συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορούνταν μια φίλη της 39χρονης, η οποία είχε επικοινωνήσει με το θύμα, όπως και ένας ταξιτζής που τη μετέφερε μετά την επίθεση στην περιοχή της Αγίας Γαλήνης, όπου παρέμεινε μέχρι να παραδοθεί στις αρχές. Η 20χρονη φίλη της κρίθηκε αθώα κατά πλειοψηφία, ενώ αθώος λόγω αμφιβολιών κατά πλειοψηφία, κρίθηκε και ο οδηγός ταξί.

Το χρονικό

Η επίθεση με το βιτριόλι σημειώθηκε στις 22 Οκτωβρίου 2022 τα ξημερώματα, όταν ο 37χρονος βρισκόταν σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης.

Η γυναίκα έριξε στον εν διαστάσει τότε σύζυγό της το καυστικό υγρό, το οποίοι σύμφωνα με την επίσημη έκθεση περιείχε «εξαιρετικά υψηλή συγκέντρωση θειικών ανιόντων γεγονός το οποίο συνάδει με την περίπτωση το εν λόγω δείγμα να ήταν πυκνό υδατικό διάλυμα θειικού οξέος».

Αμέσως μετά τράπηκε σε φυγή, επιβιβαζόμενη σε ταξί και παραδόθηκε στις αρχές τρεις ημέρες μετά. Το θύμα μεταφέρθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα και κρίθηκε απαραίτητη η αεροδιακομιδή του στην Αθήνα. Νοσηλεύτηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Θριάσιο, όπου υποβλήθηκε σε πολλά χειρουργεία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα