Επίθεση στα γραφεία της Colour Youth από μέλη της Χρυσής Αυγής

Διαβάζεται σε 3'
Επίθεση στα γραφεία της Colour Youth από μέλη της Χρυσής Αυγής
Σημαία της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας SOOC Dimitris Kapantais

Ακροδεξιοί επιτέθηκαν στα γραφεία της Colour Youth στην Αθήνα, γράφοντας ομοφοβικά συνθήματα και σβάστικες στην είσοδο.

Επίθεση από ομάδες ακροδεξιών, και συγκεκριμένα από μέλη της νεολαίας της Χρυσής Αυγής, σημειώθηκε στα γραφεία της οργάνωσης Colour Youth στην Αθήνα, το βράδυ της Κυριακής (24/3).

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της κοινότητας Lgbtq Νέων Αθήνας, “η επίθεση στόχευε στον εκφοβισμό και τη φίμωση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, με ευθεία απειλή και αναφορά στη δολοφονία του Ζακ, ήταν όμως και ευρύτερη προειδοποίηση για όποια φωνή διαφοροποιείται”.

Όπως σημείωσε σε ανάρτησή της η Νάνσυ Παπαθανασίου, επιστημονικά συνυπεύθυνη της οργάνωσης Orlando LGTB+, δημοσιεύοντας και φωτογραφίες από τη βανδαλισμένη είσοδο των γραφείων της Colour Youth,

Το 2013 χρειάστηκαν δύο δολοφονίες για να συνειδητοποιήσουμε ως κοινωνία τι σημαίνει ΧΑ και φασισμός (οι μειονότητες βέβαια το ξέραμε, αλλά δε μας άκουγε κανείς). Ελπίζω αυτή τη φορά τα αντανακλαστικά μας να είναι καλύτερα. Και για να το πω με ακόμη μεγαλύτερη σαφήνεια: είναι ήδη πολύ αργά, και για κάθε μέρα που περνάει οι ευθύνες της πολιτείας, των θεσμών και της εκκλησίας γιγαντώνονται”.

Η ανακοίνωση της Colour Youth:

“Επίθεση στην Colour Youth, Κοινότητα Lgbtq Νέων Αθήνας

Χθες το βράδυ έλαβε χώρα επίθεση της νεολαίας της Χρυσής Αυγής στα γραφεία της Colour Youth. Η επίθεση αυτή ήρθε σε συνέχεια διαδικτυακών απειλών ενάντια στην οργάνωση, με αφορμή αφίσα για ένα πάρτι οικονομικής ενίσχυσης.

Η αιτία όμως για την επίθεση αυτή δεν είναι άλλη από το κλίμα ομοφοβίας και τρανσφοβίας που έχει καλλιεργηθεί και συνεχώς υποδαυλίζεται και τον σταδιακό εκφασισμό που δε συναντά κανένα θεσμικό εμπόδιο. Έχουν περάσει μόλις δύο εβδομάδες από την επίθεση του όχλου στην πλ. Αριστοτέλους, διάστημα μέσα στο οποίο δεν υπήρξε καμία απολύτως επίσημη αντίδραση από την πλευρά της Πολιτείας και δεν λήφθηκε κανένα ουσιαστικό μέτρο.

Το αποτέλεσμα ήταν η χθεσινή φασιστική επίθεση στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και μάλιστα σε μία οργάνωση νέων ατόμων, κάποιων δε από αυτά και ανήλικα. Δεν έχουμε αυταπάτες ότι είναι και αυτό ένα μεμονωμένο περιστατικό. Η χθεσινή επίθεση στόχευε στον εκφοβισμό και τη φίμωση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, με ευθεία απειλή και αναφορά στη δολοφονία του Ζακ, ήταν όμως και ευρύτερη προειδοποίηση για όποια φωνή διαφοροποιείται.

Ταυτόχρονα την αναγνωρίζουμε σαν ακόμα μία προσπάθεια επανασυσπείρωσης της ακροδεξιάς από αυτές που παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα, αυτή τη φορά γύρω από μια αντιΛΟΑΤΚΙ+ ρητορική. Την προηγούμενη φορά που η ακροδεξιά αφέθηκε να οργανώνεται και να ενισχύεται για καιρό χωρίς σοβαρά αναχώματα χρειάστηκαν πολλές επιθέσεις και δύο δολοφονίες για να αντιδράσει η πολιτεία.

Αυτή η ιστορία δεν πρέπει να επαναληφθεί. Με τρία ακροδεξιά κόμματα στο ελληνικό κοινοβούλιο, με συχνή ακροδεξιά ρητορική εκ μέρους της κυβερνητικής παράταξης και με αδύναμες, έως και αντιφατικές αντιδράσεις εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης σε ζητήματα υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αντίστασης στον εθνικισμό, την ομοτρανσφοβία και την ξενοφοβική ρητορική, όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά.

Στεκόμαστε μαζί με την Colour Youth, απέναντι στο φόβο, απέναντι στο φασισμό”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα