Ερυθρός Σταυρός 130 ετών

default image

Τα 130 χρόνια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού γιορτάσθηκαν απόψε σε λαμπρή τελετή στο Μέγαρο Μουσικής παρουσία προσωπικοτήτων του δημοσίου βίου της χώρας.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας γιατί, όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΕΣ Ανδρέας Μαρτίνης, ” επί πολλές δεκαετίες ο δημόσιος βίος του προέδρου αναλίσκεται στην προώθηση των αξιών της αμεροληψίας, της ενότητας, της ανεξαρτησίας και της παγκοσμιότητας οι οποίες αποτελούν θεμελιώδεις αρχές του Ερυθροσταυρικού κινήματος“.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε με αναφορές στη συνεχή και συνεπή δράση του ΕΕΣ στη βάση των αρχών του ανθρωπισμού, του αλτρουϊσμού και της αλληλεγγύης. Ο ΕΕΣ, πρόσθεσε, όπως ο ιδρυτής του (Ερρίκος Ντυνάν) που αφιέρωσε την ζωή του στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου, με την πολύχρονη ανιδιοτελή δράση του συνεισφέρει στον συνάθρωπο και με υψηλό αίσθημα καθήκοντος μεριμνά για τα θύματα του πολέμου, ενισχύει τους ανθρώπους που πλήττονται από φυσικές καταστροφές και περιθάλπει πρόσφυγες. Κλείνοντας συνεχάρη την οργάνωση αλλά και “κάθε έλληνα πολίτη που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ενισχύει αυτή την αποστολή.

Μηνύματα παρομοίου περιεχομένου (προβλήθηκαν βιντεοσκοπημένα) ήταν και αυτά του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, του επιτίμου προέδρου τς ΝΔ Κ. Μητσοτάκη, του Δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη, της πρέσβειρας καλής θελήσεως της ΟΥΝΕΣΚΟ Μαριάννας Βαρδινογιάννη και του προέδρου της Ελληνικής Επιτροπής Γιούνισεφ Λάμπρου Κανελλόπουλου (οι οποίοι και παρίσταντο πλην του πρώτου).

Νωρίτερα, στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΕΕΣ Ανδρέας Μαρτίνης αναφέρθηκε στο ιστορικό της ίδρυσης και δράσης τόσο του διεθνούς ΕΣ όσο και του ΕΕΣ, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για την λειτουργία του νοσοκομείου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ η οποία, σύμφωνα με πρόσφατα δημοιεύματα, φέρεται προβληματική. Για το ζήτημα αυτό πήρε την διαβεβαίωση από τον υπουργό υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο ο οποίος τόνισε “ότι κι αν συμβεί το κράτος θα είναι ο μοναδικός εταίρος του νοσοκομείου”.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Αβραμόπουλος χαρακτήρισε τον ΕΕΣ «σημαντικό κοινωνικό κεφάλαιο» και εξαίροντας την δράση των εθελοντών έστειλε το μήνυμα της ενεργητικής συμμετοχής με την ευκαιρία της σημερινής επετειακής ημέρας

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα