Εύβοια: Σε ένα μέτωπο κινείται η φωτιά – Στάχτη 6.500 στρέμματα

Εύβοια: Σε ένα μέτωπο κινείται η φωτιά – Στάχτη 6.500 στρέμματα
Φωτιά στην Εύβοια ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ / EUROKINISSI

Πέφτουν οι ισχυροί άνεμοι στην Εύβοια, όπου εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τις φλόγες οι πυροσβέστες, ωστόσο δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς που ξεκίνησε από τα Ψαχνά και βρίσκεται τώρα πάνω από τη Νέα Αρτάκη και τον Βατώνα της Εύβοιας. Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε και μία μίνι συνάντηση του συντονιστικού για να εκτιμήσει την κατάσταση.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία έχουν καεί περισσότερα από 6.500 στρέμματα στην ευρύτερη περιοχή ενώ τις τελευταίες ώρες παρατηρείται ύφεση στους ισχυρούς ανέμους που δίνει τη δυνατότητα σε επίγειες δυνάμεις, αλλά και εναέρια μέσα, για να δράσουν στην περιοχή και να περιορίσουν τις φλόγες.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η φωτιά κινείται σε ένα μέτωπο και αυτή την ώρα δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, ενώ η προσπάθεια για να περιοριστεί και αυτό το μέτωπο συνεχίζεται ακατάπαυστα.

Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή της Εύβοιας και σήμερα βρίσκεται σε κατάσταση ακραίου κινδύνου, στην κατηγορία 5 και οι τοπικοί φορείς απευθύνουν έκκληση στους πολίτες, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις και τις οδηγίες πολιτικής προστασίας και να αποφεύγουν όλες τις ενέργειες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Χαλκιδέων αυτή την ώρα στην κατάσβεση επιχειρούν 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη, επιχειρούν 110 πυροσβέστες μαζί με την 20μελή ομάδα πυροσβεστών από τη Γαλλία που έχουν δικά τους οχήματα στην περιοχή. Επιχειρούν, επίσης, 35 υδροφόρες από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας τον δήμο Χαλκιδέων και τον δήμο Μεσσαπίων. Υπάλληλοι και συνεργεία της δασικής υπηρεσίας, όπως επίσης μηχανήματα του στρατού και οχήματα εθελοντικών ομάδων, μετέχουν στο έργο της κατάσβεσης.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα