Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης Σέρβων εκτελεστών: Το χρονικό των εκτελέσεων στην Ελλάδα

Διαβάζεται σε 3'
Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης Σέρβων εκτελεστών: Το χρονικό των εκτελέσεων στην Ελλάδα
INTIME

Η εγκληματική οργάνωση βρίσκεται πίσω από τις μαφιόζικες εκτελέσεις αλλοδαπών που είχαν γίνει πριν τέσσερα χρόνια σε ταβέρνα στην Βάρη και σε αυτοκίνητο στην Κέρκυρα.

Εξαρθρώθηκε από το Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που αποτελείτο από Σέρβους εκτελεστές της μαφίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εγκληματική οργάνωση βρίσκεται πίσω από τις μαφιόζικες εκτελέσεις αλλοδαπών που είχαν γίνει πριν τέσσερα χρόνια σε ταβέρνα στην Βάρη και σε αυτοκίνητο στην Κέρκυρα, που σχετίζονται με τον πόλεμο που είχε ξεσπάσει στην Σερβία μεταξύ των δύο ισχυρών φατριών της μαφίας «Καβάτσκι» και «Σκάλιαρι».

Για την υπόθεση θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις από τον Διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής και την Εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Το χρονικό των εκτελέσεων στην Ελλάδα

Οι δύο άντρες που δολοφονήθηκαν μπροστά στα μάτια των παιδιών τους και των γυναικών τους την ώρα που γευμάτιζαν σε ταβέρνα στην Βάρη στις 19 Ιανουαρίου 2020, Ίγκορ Ντέντοβιτς και Στέβαν Σταμάτοβιτς από Σλοβενία και Μαυροβούνιο, ήταν ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης «Σκάλιαρι».

Για τον Ίγκορ Ντέντοβιτς εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για απόπειρα δολοφονίας, που εξέδωσαν οι αρχές του Μαυροβουνίου το 2016.

Η λεγόμενη «Σκάλιαρι» είναι μια από τις δύο ισχυρές εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στο Μαυροβούνιο. Η άλλη αποκαλείται από τις διωκτικές αρχές ως φατρία «Καβάτσκι».

Και οι δύο ξεκίνησαν την εγκληματική τους δράση από την πόλη Κότορ, αρχικά ως ενιαία ομάδα, που διακινούσε σε ολόκληρη την Ευρώπη ναρκωτικά που έφερνε λαθραία από την Νότια Αμερική, σύμφωνα με σερβικά ΜΜΕ.

Το 2014, με αφορμή την εξαφάνιση 200 κιλών κοκαΐνης στη Βαλένθια της Ισπανίας, η αποκαλούμενη μαφία του Κότορ διασπάστηκε σε δύο φατρίες, τις «Σκάλιαρι» και «Καβάτσκι», που πήραν τα ονόματα τους από τα τοπωνύμια δύο συνοικισμών του Κότορ.

Ξέσπασε «εμφύλιος» πόλεμος που διαρκεί μέχρι σήμερα. Τα τελευταία πέντε χρόνια, ο πόλεμος των δύο συμμοριών υπολογίζεται ότι έχει 40 νεκρούς και στις δύο πλευρές.

Οι περισσότερες από τις δολοφονίες διαπράχθηκαν στην Σερβία και το Μαυροβούνιο. Σε πολλές, το modus operandi ήταν παρόμοιος με αυτόν της δολοφονικής ενέργειας στην Βάρη, τα θύματα εκτελέστηκαν μπροστά σε μέλη της οικογένειας τους.

Στις 23 Ιουλίου 2020, πραγματοποιείται πανομοιότυπο χτύπημα στο προαύλιο νοικιασμένης βίλας στην Νότια Κέρκυρα, με στόχους δύο γνωστούς στις διεθνείς διωκτικές Αρχές κακοποιούς που με πλαστά στοιχεία σλοβενικών Αρχών, παραθέριζαν στην περιοχή ως δήθεν τουρίστες.

Τα θύματα εντοπίστηκαν νεκροί και «γαζωμένοι» από σφαίρες μέσα σε αυτοκίνητο, στη θέση Κανούλι, στην περιοχή Χαλικούνα της Κέρκυρας.

Είχαν νοικιάσει την βίλα από τις 18 Ιουλίου και την είχαν «κλείσει» για δύο μήνες, ενώ κατείχαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Σλοβενίας. Οι απαντήσεις που δόθηκαν από τα δακτυλικά τους αποτυπώματα στην βάση δεδομένων της Interpol, έδειξαν πως στην πραγματικότητα επρόκειτο για έναν 46χρονο και έναν 43χρονο, Σέρβο και Μαυροβούνιο αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν απασχολήσει τις διεθνείς διωκτικές Αρχές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα