Εξάρχεια: Έξι τα θύματα του 23χρονου

Διαβάζεται σε 4'
Εξάρχεια: Έξι τα θύματα του 23χρονου
Εξάρχεια SOOC

Ο δράστης εντοπίστηκε το βράδυ, στην περιοχή της Πλατείας Κάνιγγος, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής που τον αναζητούσαν για απόπειρα βιασμού που είχε διαπράξει.

Τις έξι έχουν φτάσει πλέον οι καταγγελίες γυναικών που έχουν πέσει θύματα του δράστη των σεξουαλικών επιθέσεων στα Εξάρχεια και όχι μόνο. Οι πέντε αφορούν στην περιοχή των Εξαρχείων με την τελευταία καταγγελία να έχει γίνει αργά χθες το βράδυ και η 6η περίπτωση που στην πραγματικότητα έως τώρα παραμένει η πρώτη επίθεση χρονικά, ήταν σε βάρος μίας 18χρονης κοπέλας στην Γλυφάδα, στις 24 Οκτωβρίου.

H τελευταία καταγγελία που έγινε το βράδυ, αφορά στην περίπτωση μίας 26χρονης τα ξημερώματα στις 15 Νοεμβρίου, στην συμβολή των οδών Παράσχου και Ασωπίου, στην περιοχή του Πεδίου του Άρεως, όπου στάθμευσε το όχημά της και στην συνέχεια αντιλήφθηκε ότι την ακολουθούσε περπατώντας ο δράστης. Όταν έφτασε κοντά της, η κοπέλα έβαλε τις φωνές και ο δράστης τράπηκε σε φυγή.

Το χρονικό της σύλληψής του

Ο δράστης συνελήφθη αργά το βράδυ της Τρίτης, στο κέντρο της Αθήνας. Τον αναζητούσαν και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, οι οποίοι και τελικά τον εντόπισαν στην περιοχή της Πλατείας Κάνιγγος και τον συνέλαβαν.

Συγκεκριμένα, τον αναζητούσαν για απόπειρα βιασμού που είχε διαπράξει λίγο μετά τις 8 το βράδυ, στις 24 Οκτωβρίου στην Παραλιακή λεωφόρο στην Γλυφάδα, σε βάρος μίας 18χρονης. Τότε είχε επιτεθεί στην συγκεκριμένη κοπέλα σε στάση λεωφορείου και άρχισε να αυτοϊκανοποιείται. Η κοπέλα το έβαλε στα πόδια και κάλεσε στο τηλέφωνο φιλικό της πρόσωπο. Τότε εκείνος την καταδίωξε, την έκλεισε την μύτη και το στόμα και την έριξε κάτω, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει ελαφρά και αποπειράθηκε να την βιάσει. Από τις φωνές της όμως βγήκαν περίοικοι ενώ προσέτρεξε στο σημείο και το φιλικό πρόσωπο που είχε καλέσει πριν το θύμα και έτσι ο δράστης τράπηκε σε φυγή.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, τον παρέδωσαν στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών που τον αναζητούσαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, αφού χθες το απόγευμα κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν και για τις πρόσφατες επιθέσεις στην περιοχή των Εξαρχείων, μετά από συνδυαστική ανάλυση των βιντεοληπτικών υλικών και των φωτογραφιών σεσημασμένων ατόμων, σε συνδυασμό και με τις καταθέσεις θυμάτων και μαρτύρων.

Πρόκειται για έναν 23χρονο Σύρο, σεσημασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα, αφού είχε προφυλακιστεί το 2022 στις Φυλακές Γρεβενών για απόπειρα βιασμού από τις οποίες και αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο του 2023.

Οι τέσσερις καταγγελίες που είχαν προηγηθεί αφορούσαν σε επίθεση που έγινε στις 16 Νοεμβρίου, σε βάρος μίας 52χρονης, στο ασανσέρ πολυκατοικίας επί της οδού Στουρνάρη. Το μεσημέρι του Σαββάτου 18 Νοεμβρίου, στην οδό Βαλτετσίου, επιτέθηκε σε μία ανήλικη και συγκεκριμένα στα εξωτερικά σκαλιά ενός γυμναστηρίου, σε βάρος ενός 13χρονου κοριτσιού, το οποίο άρπαξε από την μέση και προχώρησε σε γενετήσιες πράξεις.

Το παιδί φώναξε και αντιστάθηκε σθεναρά και έτσι ο δράστης εγκατέλειψε την προσπάθειά του και τράπηκε σε φυγή. Την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, πρωινές ώρες σημειώθηκαν δύο απανωτές επιθέσεις στην ίδια περιοχή και με διαφορά μόλις 10 λεπτών.

Ένα τέταρτο μετά τις 7 το πρωί επιτέθηκε σε μία 29χρονη επί της οδού Μπενάκη, την όποια έσπρωξε και έριξε στον δρόμο και έπεσε από πάνω της, τελώντας ασελγείς πράξεις τις οποίες δεν ολοκλήρωσε εξαιτίας της αντίδρασης του θύματος. Από τις φωνές της κοπέλας και την σθεναρή της αντίσταση άρχισε να συγκεντρώνεται κόσμος και ο δράστης εγκατέλειψε την προσπάθειά του και τράπηκε σε φυγή.

Μόλις 10 λεπτά μετά, λίγο πιο μακριά, επί της οδού Ζωοδόχου Πηγής, επιτέθηκε σε μία 27χρονη, της έπιασε τα χέρια και της έκλεισε το στόμα και προσπάθησε να προχωρήσει σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της. Το θύμα αντιστάθηκε σθεναρά και κατάφερε να του ξεφύγει και πάλι ο δράστης φοβήθηκε την αντίδραση των διερχομένων πολιτών και τράπηκε σε φυγή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα