Εξηγήσεις για τη φωτιά στη Ρόδο ζήτησε η Αντεισαγγελέας Εφετών

Εξηγήσεις για τη φωτιά στη Ρόδο ζήτησε η Αντεισαγγελέας Εφετών
Ελικόπτερο επιχειρεί στη φωτιά στο Γεννάδι της Ρόδου AP / @Petros Giannakouris

H εισαγγελική λειτουργός κάλεσε τον διοικητή της Πυροσβεστικής και την προϊσταμένη του Δασαρχείου και ζήτησε να μάθει λεπτομέρειες για το πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά και γιατί εξακολουθεί να καίει.

Εξηγήσεις για την καταστροφική φωτιά που καίει από τις 18 Ιουλίου τη Ρόδο, κλήθηκαν χθες, Τρίτη (25/07) να δώσουν στην Αντεισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νικήτας Βενιός και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου Αικατερίνη Μπαλατσούκα.

Σύμφωνα με τη Ροδιακή, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να μάθει λεπτομέρειες για το πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά, τι ενέργειες έχουν γίνει έως τώρα, για την κατάσταση που επικρατεί, αλλά και γιατί εξακολουθεί να καίει για εννέα ημέρες.

Για περίπου δύο ώρες οι προϊστάμενοι των δύο υπηρεσιών συνομιλούσαν με την κα. Εισαγγελέα δίνοντας απαντήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν, όπως για παράδειγμα για το γεγονός ότι η φωτιά εκδηλώθηκε σε πυκνό δάσος όπου υπήρχαν πολλά και ξερά φύλλα στο υπόστρωμά του με αποτέλεσμα γρήγορα να πάρει τεράστιες διαστάσεις.

Επίσης δόθηκαν πληροφορίες για τις ενέργειες που έγιναν για την κατάσβεσή της όλες αυτές τις ημέρες, τις δυσκολίες που αντιμετωπίστηκαν  κ.ά.

Αξίζει να σημειωθεί πως και από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου έχει παραγγελθεί η διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης αναφορικά με τα αίτια που προκάλεσαν την μεγάλη αυτή πυρκαγιά στο νησί μας αλλά και τα αίτια που την κάνουν να καίει για τόσες ημέρες στο νησί.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα