Εξιχνιάστηκαν απόπειρες δολοφονίας μεταξύ δύο αντίπαλων ομάδων Κούρδων σε Πασαλιμάνι και Ανάβυσσο

Εξιχνιάστηκαν απόπειρες δολοφονίας μεταξύ δύο αντίπαλων ομάδων Κούρδων σε Πασαλιμάνι και Ανάβυσσο
Αστυνομικός της ΕΛΑΣ (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ομάδα Κούρδων από την Ανάβυσσο είχε επιτεθεί και πυροβολήσει δύο Κούρδους στο Πασαλιμάνι και η ομάδα του θύματος επιτέθηκε ως αντίποινα με πυροβολισμούς στο σπίτι που διέμεναν οι πρώτοι στην Ανάβυσσο.

Εξιχνιάσθηκαν, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο σχετιζόμενες μεταξύ τους, υποθέσεις απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Η πρώτη υπόθεση αφορά απόπειρα ανθρωποκτονίας, σε βάρος δύο Τούρκων υπηκόων κουρδικής καταγωγής 22 και 26 ετών, που διαπράχθηκε βραδινές ώρες στις 5 Σεπτεμβρίου 2021 στην Ακτή Μουτσοπούλου στον Πειραιά.

Η δεύτερη αφορά απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος τριών επίσης Τούρκων υπηκόων κουρδικής καταγωγής, 22, 27 και 30 ετών, που διαπράχθηκε την στις 6 Οκτωβρίου 2021 σε μονοκατοικία στην Ανάβυσσο.

Τα θύματα και στις δύο υποθέσεις, είχαν τραυματισθεί από πυροβόλο όπλο και είχαν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, όπου και νοσηλεύτηκαν.

Προανακριτικά είχαν επιληφθεί αρχικά, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά για την πρώτη υπόθεση και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής για τη δεύτερη, αλλά από την πρόοδο των ερευνών διαπιστώθηκε ότι σχετίζονται μεταξύ τους και επελήφθη το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας.

Όπως διαπιστώθηκε από την ενδελεχή και συνδυαστική έρευνα, τα θύματα των δύο εξεταζόμενων υποθέσεων, ανήκαν σε δύο διαφορετικές ομάδες που βρίσκονταν σε διαμάχη για οικονομικές διαφορές. Αν και δεν έχουν παραδεχτεί τον ακριβή λόγο της αντιπαλότητας εικάζεται πως σχετίζεται με διακίνηση ναρκωτικών.

Προηγήθηκε η απόπειρα ανθρωποκτονίας, σε βάρος του 22χρονου και του 26χρονου στον Πειραιά, και ακολούθησε η δεύτερη απόπειρα σε βάρος έτερου 22χρονου, 27χρονου και 30χρονου στην Ανάβυσσο, για λόγους εκδίκησης. Όπως εξακριβώθηκε, δράστες της πρώτης απόπειρας ανθρωποκτονίας στον Πειραιά ήταν ο 22χρονος και ο 27χρονος, εκ των θυμάτων στην Ανάβυσσο, από κοινού με έτερο 29χρονο ομοεθνή τους.

Ακολούθως, τα θύματα της πρώτης υπόθεσης, μετά την ανάρρωσή τους, μαζί με έτερο 27χρονο αλλοδαπό, ήταν οι δράστες της απόπειρας ανθρωποκτονίας στην Ανάβυσσο. Σε βάρος των έξι αλλοδαπών, σχηματίσθηκε ενιαία δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση για κυρία ανάκριση και εκδόθηκε ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη ο 26χρονος. Αναζητούνται οι υπόλοιποι δράστες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα