Φυλακές Κέρκυρας: Απετράπη αιματηρή απόδραση -Έφοδος ΕΚΑΜ και Αντιτρομοκρατικής

Φυλακές Κέρκυρας: Απετράπη αιματηρή απόδραση -Έφοδος ΕΚΑΜ και Αντιτρομοκρατικής
Φυλακές Eurokinissi

Φαίνεται πως είχαν περιέλθει πληροφορίες στην Αντιτρομοκρατική για διακίνηση ναρκωτικών και την παρουσία ακόμα και κρυμμένου οπλισμού σε κοινόχρηστους χώρους των φυλακών από κάποιους κρατούμενους που ενδεχομένως να προετοίμαζαν ακόμα και απόδραση.

Ερωτηματικά ακόμα και για το αν κάποιοι προετοίμαζαν απόδραση και μάλιστα με ηχηρό τρόπο και αιματηρή κατάληξη και ένοπλη συμπλοκή, έχουν προκαλέσει τα ευρήματά της Αντιτρομοκρατικής και των ΕΚΑΜ ύστερα από αιφνιδιαστική έφοδο και έρευνα στις Φυλακές Κέρκυρας, μετά από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών για ύπαρξη κρυμμένου οπλισμού και διακίνηση ναρκωτικών σε κοινόχρηστους χώρους των φυλακών.

Μάλιστα εμπλεκόμενοι ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι σκληροί ποινικοί και κάποιοι ιδιαίτερα γνωστοί στις Αρχές για το παρελθόν τους. Σημειώνεται ότι πρόσφατα αποπειράθηκε να αποδράσει από αυτές τις Φυλακές και ο ένας από τους δύο δολοφόνους του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος αφού δεν τα κατάφερε, μεταφέρθηκε σε Φυλακές της Θεσσαλίας και ερευνάται μεταξύ άλλων, αν τα πιστόλια, είχαν κάποια σχέση με εκείνον.

Σημειώνεται επίσης, ότι η εμπλοκή της Αντιτρομοκρατικής δεν αφορά άτομα που να σχετίζονται με τρομοκρατία, απλά η πληροφορία ήταν δική της και κατ’ επέκταση κρίθηκε απαραίτητη η επικουρική παρουσία της στην έρευνα.

Πιο συγκεκριμένα, βραδινές ώρες χθες μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του Καταστήματος Κράτησης Κέρκυρας, με τη συνδρομή της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), πραγματοποιήθηκε έρευνα σε δύο πτέρυγες (κοινόχρηστους χώρους και κελιά) του Καταστήματος Κράτησης Κέρκυρας.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε παρουσία της Διευθύντριας του Καταστήματος Κράτησης και της Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας, στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης και αξιολόγησης στοιχείων-πληροφοριών για διακίνηση ναρκωτικών εντός του Καταστήματος Κράτησης.

Στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, επιμελώς κρυμμένα σε μεταλλική επιτοίχια επιφάνεια σε κοινόχρηστο χώρο, πιστόλι με γεμιστήρα 6 φυσιγγίων, μαχαίρι και αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με ναρκωτική ουσία, πιθανόν ηρωίνη, σε μορφή βράχου συνολικού μεικτού βάρους 9,1 γραμμαρίων.

Επιμελώς κρυμμένα εντός τοίχου σε κοινόχρηστο χώρο, πιστόλι με γεμιστήρα 6 φυσιγγίων, γεμιστήρας με 7 φυσίγγια και σιγαστήρας. Σε κελιά και λοιπούς κοινόχρηστους χώρους 3 αυτοσχέδια τσιγάρα με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, 2 κινητά τηλέφωνα και φορτιστής, 4 αυτοσχέδια μαχαίρια, 3 ακουστικά handsfree και καλώδιο φόρτισης (usb).

Στον προαύλιο χώρο, εντός παπουτσιού άγνωστου κρατουμένου, 19 αυτοσχέδιες συσκευασίες με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μεικτού βάρος 9,0 γραμμαρίων και 2 ξύλινα ρόπαλα.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 8 έγκλειστων του Καταστήματος Κράτησης, (ενός Έλληνα και 7 Αλβανών) για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της παράνομης κατοχής ναρκωτικών ουσιών και παράνομης οπλοκατοχής.

Μέχρι τώρα, όλα τα υπόλοιπα ευρήματα έχουν αποδοθεί σε συγκεκριμένους κρατούμενους, εκτός από τα δύο πιστόλια τα οποία ακριβώς επειδή ήταν κρυμμένα σε κοινόχρηστους χώρους δεν είναι εύκολο να αποδοθούν σε συγκεκριμένα άτομα.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας και ειδικά η περίπτωση του δολοφόνου του Ζαφειρόπουλου που μετακινήθηκε πρόσφατα σε άλλες Φυλακές και κάποιων εξίσου σκληρών ποινικών ομοεθνών του, που έχουν συγκεντρώσει τα περισσότερα βλέμματα με την εκτίμηση ότι ενδεχομένως ετοίμαζαν ηχηρή και αιματηρή απόδραση.

Επίσης μέρος την έρευνας που συνεχίζεται είναι να δοθούν απαντήσεις για το πώς βρέθηκαν τα πιστόλια στις Φυλακές, με ποιον τρόπο, αν έφτασαν κομμάτι-κομμάτι και συναρμολογήθηκαν, μέσω ποιων κλπ.

Οι έρευνες αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα