Φωτιές: Εκτός ελέγχου τα μέτωπα σε Χίο και Ηράκλειο – Τραυματίστηκαν δύο πυροσβέστες

Διαβάζεται σε 3'
Φωτιά (Φωτογραφία αρχείου)
Φωτιά (Φωτογραφία αρχείου) INTIME NEWS

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις στα μέτωπα που μαίνονται σε Χίο, Κω και Κατωφύγι Κρήτης. Δύο Πυροσβέστες τραυματίστηκαν στη Χίο.

Μεγάλες προσπάθειες καταβάλουν πυροσβέστες και εθελοντές στις φωτιές που μαίνονται για ακόμη μια ημέρα στη χώρα.

Οι μεγαλύτερες προσπάθειες επικεντρώνεται- κυρίως- σε Κω, Χίο και Κατωφύγι Κρήτης, ενώ χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά στη Μονεμβασιά.

Πιο συγκεκριμένα, η φωτιά στην Κω βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά η εικόνα της παρουσιάζεται βελτιωμένη, με τις εναέριες δυνάμεις να έχουν ενισχυθεί και να επιχειρούν έξι αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, μαζί με τις επίγειες δυνάμεις που είναι 68 πυροσβέστες με 9 οχήματα. Επίσης, υπάρχει συνδρομή από εθελοντές, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

“Η εικόνα είναι βελτιωμένη, με αρκετές όμως ακόμη δύσκολες στην αντιμετώπισή τους, ενεργές εστίες”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής σε έκτακτη ενημέρωση.

Πληροφορίες που μεταδίδει το kosnews24.gr αναφέρουν ότι τα σημεία όπου καίνε οι φλόγες είναι διάσπαρτα. Επιπλέον, κατόπιν του μηνύματος από το 112 που εστάλη, όσοι τουρίστες και κάτοικοι είναι στην Καρδάμαινα και δεν έχουν όχημα, μπορούν να επιβιβαστούν στα λεωφορεία για να απομακρυνθούν.

Φωτιά στην Κω kosnews24.gr
Φωτιά στην Κω kosnews24.gr

Φωτιές: Δύσκολη η κατάσταση στη Χίο – Τραυματίστηκαν δύο Πυροσβέστες

Την ίδια ώρα, μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε στη Χίο, σε δασική έκταση στην περιοχή Σιδηρούντα, για την οποία εστάλη και μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους.

Οι δυνάμεις που επιχειρούν στο μέτωπο έχουν αυξηθεί, καθώς επιχειρούν 142 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντος, συμπεριλαμβανομένων 30 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικώς από Αθήνα, 21 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 για το συντονισμό τους.

Οι δυνάμεις, ωστόσο, θα ενισχυθούν τις επόμενες ώρες με 66 πυροσβέστες και 12 οχήματα που μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Λέσβο και Αθήνα.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, πύραρχος, Βασίλη Βαθρακογιάννη, κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης στη Χίο τραυματίστηκαν ελαφρά 2 πυροσβέστες.

Μηνύματα από το 112 για τη φωτιά στο Κατωφύγι

Για την πυρκαγιά στην περιοχή Κατωφύγι Ηρακλείου Κρήτης που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση εκδόθηκαν δύο μηνύματα από το 112. Το πρώτο μήνυμα καλούσε τους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη, ενώ το δεύτερο που εστάλη πριν λίγο καλεί όσους βρίσκονται σε Κατωφύγι και Ξενιάκο Κρήτης να απομακρυνθούν προς Πλατεία Εμπάρου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος 13 οχήματα και από αέρος δύο ελικόπτερα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα