Φωτιές σε Κεχριές, Κάτω Αχαΐα και Ικαρία

Φωτιές σε Κεχριές, Κάτω Αχαΐα και Ικαρία
Πυροσβέστες σβήνουν φωτιά Eurokinissi

Καλύτερη η εικόνα στις Κεχριές-Στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ξυλοκέριζας μεταφέρθηκαν τα παιδιά από την κατασκήνωση-Καλή εικόνα σε φωτιά που ξέσπασε στην Κάτω Αχαΐα ύστερα από άμεση επέμβαση ισχυρών δυνάμεων ενώ άμεσα οριοθετήθηκε φωτιά που ξέσπασε στον Άγιο Κήρυκο στην Ικαρία

Καλύτερη παραμένει η εικόνα της εξέλιξης της φωτιάς σε πευκόφυτη έκταση στις Κεχριές Κορίνθου, μετά και την αποστολή πολλών ενισχύσεων στο σημείο λόγω και των σημερινών καιρικών συνθηκών και των δυνατών ανέμων.

Η πορεία αντιμετώπισης ήδη έχει αρχίσει και δημιουργεί αισιοδοξία σε αξιωματικούς της Πυροσβεστικής πως ενδεχομένως στις επόμενες 3 ώρες να έχουν καταφέρει να την αντιμετωπίσουν, παρότι παραμένει σε εξέλιξη αφού πλέον έχει περιοριστεί πολύ η ακτίνα του ενεργού μετώπου.

Νωρίτερα έγινε από την Πυροσβεστική εισήγηση ετοιμότητας για προληπτική εκκένωση της παιδικής κατασκήνωσης στην περιοχή, η οποία με απόφαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πραγματοποιήθηκε χωρίς προβλήματα και περισσότερο προληπτικά για να μην αντιμετωπίσουν αναπνευστικά προβλήματα τα παιδιά από τους καπνούς που έχουν σκεπάσει την περιοχή. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ξυλοκέριζας.

Πιο κοντά στο πύρινο μέτωπο βρέθηκε ένα στρατόπεδο όπου η φωτιά έφτασε μέχρι την περίφραξη, ωστόσο δεν την πέρασε και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αναπτύχθηκαν εγκαίρως και την αντιμετώπισαν στο σημείο, πριν περάσει την περίφραξη και απειλήσει εγκαταστάσεις πυρομαχικών.

Η φωτιά εξελίσσεται στα νότια του οικισμού των Κεχριών που επίσης δεν απειλούνται και οι άνεμοι που πνέουν στο σημείο είναι Β, Β/Α κατεύθυνσης εντάσεως 3-5 μποφόρ.

Στην μάχη της κατάσβεσης έχουν ενισχυθεί τα εναέρια μέσα και τα επίγεια  μέσα και πλέον συνολικά επιχειρούν 79 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Την ίδια ώρα έχουν ξεσπάσει δύο νέα μέτωπα πυρκαγιάς, στην Κάτω Αχαΐα και στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας αντίστοιχα. Στην τελευταία αν και θορυβήθηκαν οι κάτοικοι της περιοχής, ήδη από την επέμβαση της Πυροσβεστικής η φωτιά οριοθετήθηκε άμεσα, ενώ στην Κάτω Αχαΐα καίγεται αγροτοδασική έκταση, δίχως να απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο έχουν σπεύσει άμεσα και επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 14  οχήματα, δυο ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 2 αεροσκάφη PZL, 2 αεροσκάφη Canadair, που ήδη μεταφέρουν καλύτερη εικόνα για την πορεία εξέλιξης του πύρινου μετώπου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα