Εκκενώθηκε παιδική κατασκήνωση στις Κεχριές Κορίνθου-Καλύτερη πλέον η εικόνα της φωτιάς

Εκκενώθηκε παιδική κατασκήνωση στις Κεχριές Κορίνθου-Καλύτερη πλέον η εικόνα της φωτιάς
Φωτιά - Φωτό αρχείου MotionTeam

Η φωτιά εξελίσσεται σε δασική έκταση χωρίς να απειλείται ο οικισμός, ένα στρατόπεδο και μία παιδική κατασκήνωση που είναι κοντά, ωστόσο για προληπτικούς λόγους δόθηκε εντολή εκκένωσης της κατασκήνωσης-Μετά και την ενίσχυση των δυνάμεων η κατάσταση έχει βελτιωθεί πολύ

Καλύτερη είναι πλέον η εικόνα της εξέλιξης της φωτιάς σε πευκόφυτη έκταση στις Κεχριές Κορίνθου, μετά και την αποστολή πολλών ενισχύσεων στο σημείο λόγω και των σημερινών καιρικών συνθηκών και των δυνατών ανέμων.

Η πορεία αντιμετώπισης ήδη έχει αρχίσει και δημιουργεί αισιοδοξία σε αξιωματικούς της Πυροσβεστικής πως ενδεχομένως στις επόμενες 3 ώρες να έχουν καταφέρει να την αντιμετωπίσουν, αφού πλέον έχει περιοριστεί πολύ η ακτίνα του ενεργού μετώπου.

Νωρίτερα έγινε από την Πυροσβεστική εισήγηση ετοιμότητας για προληπτική εκκένωση της παιδικής κατασκήνωσης στην περιοχή, η οποία με απόφαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πραγματοποιήθηκε χωρίς προβλήματα και περισσότερο προληπτικά για να μην αντιμετωπίσουν αναπνευστικά προβλήματα τα παιδιά από τους καπνούς που έχουν σκεπάσει την περιοχή.

Πιο κοντά στο πύρινο μέτωπο βρέθηκε ένα στρατόπεδο όπου η φωτιά έφτασε μέχρι την περίφραξη, ωστόσο δεν την πέρασε και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αναπτύχθηκαν εγκαίρως και την αντιμετώπισαν στο σημείο.

Η φωτιά εξελίσσεται στα νότια του οικισμού των Κεχριών που επίσης δεν απειλούνται και οι άνεμοι που πνέουν στο σημείο είναι Β, Β/Α κατεύθυνσης.

Στην μάχη της κατάσβεσης έχουν ενισχυθεί τα εναέρια μέσα και τα επίγεια  μέσα και πλέον συνολικά επιχειρούν 79 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα