Φωτιές: Συγκλονιστικό βίντεο με τις τελευταίες στιγμές των νεκρών μεταναστών στον Έβρο

Φωτιές: Συγκλονιστικό βίντεο με τις τελευταίες στιγμές των νεκρών μεταναστών στον Έβρο
Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Δαδιά Έβρου INTIME NEWS

Τις τελευταίες στιγμές των προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους προ ημερών στο δάσος της Δαδιάς, έδωσε στη δημοσιότητα Ιταλίδα ακτιβίστρια.

Συγκλονιστικά πλάνα, με τις τελευταίες ώρες των μεταναστών και προσφύγων που παγιδεύτηκαν από τις φλόγες στο δάσος της Δαδιάς και βρέθηκαν απανθρακωμένοι, είδαν το φως της δημοσιότητας.

Τα βίντεο κατέγραφαν με τα κινητά τους οι άτυχοι πρόσφυγες και τα έστειλαν σε συγγενείς τους, που με τη σειρά τους τα προώθησαν στη γνωστή Ιταλομαρονική ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των προσφύγων, Ναουάλ Σουφί.

Σε αυτά, που δημοσιοποίησε η ίδια στα social media, διακρίνονται να περπατούν μέσα στο δάσος, με τις φλόγες να τους προσεγγίζουν με απειλητικές διαθέσεις.

Η ακτιβίστρια, στην ανάρτησή της, σημειώνει: «Αυτά είναι βίντεο που έχω συλλέξει από οικογένειες μεταναστών για να ανασυνθέσω τις τελευταίες στιγμές που έζησαν τα παιδιά τους πριν πεθάνουν από απανθράκωση. Είδαν τις φλόγες από μακριά και ένιωσαν να περικυκλώνονται. Είχαν παγιδευτεί και δεν μπορούσαν να βρουν λύση».

Σημειώνεται οι 18 σοροί που εντοπίστηκαν την Τρίτη, μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με τα στοιχεία, μεταξύ των νεκρών υπήρχαν δύο άτομα νεαρής ηλικίας, πιθανώς ανήλικοι.

Είχε προηγηθεί ο θάνατος ενός ακόμη στη Λευκίμμη, ενώ τις τελευταίες ώρες οι Αρχές ανέσυραν άλλη μία σορό.

Ο ιατροδικαστής Αλεξανδρούπολης, Παύλος Παυλίδης, που εξέτασε μακροσκοπικά τις απανθρακωμένες σορούς στο σημείο που εντοπίστηκαν, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διευκρίνισε: «Ήταν συνολικά 18 απανθρακωμένοι, όλοι τους άντρες, και δυο εξ αυτών ήταν παιδάκια. Βρέθηκαν όλοι σε ομάδες δυο-τριών ατόμων σε μια απόσταση πεντακοσίων μέτρων, προφανώς ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν και κάποιοι εξ αυτών είχαν καεί μέσα σ’ ένα μαντρί. Όπως μου εξήγησαν οι αστυνομικοί που με συνόδευαν, η περιοχή αποτελεί πέρασμα παράτυπων μεταναστών, στην διαδρομή από τα σύνορα προς τα ενδότερα, μέσω του ορεινού όγκου της Ροδόπης».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα