Φρικιαστικό θέαμα: Κρέμασαν σκύλο από δέντρο στην Αρκαδία

Φρικιαστικό θέαμα: Κρέμασαν σκύλο από δέντρο στην Αρκαδία
Σκύλος σε κλουβί (ΦΩΤΟ Αρχείου) AP

Την αποκρουστική εικόνα αντίκρισαν οι κάτοικοι του χωριού Ρίζες Τεγέας, που έσπευσαν να ειδοποιήσουν τις αρχές. Οι δράστες αναζητούνται.

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης κάτοικοι του χωριού Ρίζες Τεγέας, στην Αρκαδία.

Συγκεκριμένα, άγνωστοι κρέμασαν έναν σκύλο από το κλαδί δέντρου. Οι κάτοικοι εντόπισαν το ζώο νεκρό και αμέσως ειδοποίησαν τις αρχές και τον φιλοζωικό σύλλογο Τρίπολης.

Ο σύλλογος κοινοποίησε την αποκρουστική εικόνα του νεκρού ζώου γράφοντας το εξής κείμενο:

“Είναι η Ελλάδα πολιτισμικά, 50 χρόνια πίσω;

Δεν έχουν τέλος οι κτηνωδίες . Ακόμα ένας σκύλος εξοντώθηκε με βάναυσο τρόπο …

Ο σκύλος βρέθηκε σήμερα από πολίτη σε περιοχή του χωριού Ρίζες Τεγέας ήταν κρεμασμένο με σύρμα από το δέντρο. Η εικόνα που αντίκρυσαν όλοι ήταν αποκρουστική!

Κάποιο νοσηρό μυαλό είχε προχωρήσει σε μία ακόμα αποτρόπαια πράξη εις βάρος ενός ανυπεράσπιστου ζώου. Δεν το χωράει ανθρώπου νους ότι μπορεί κάποιος του… είδους του, να προβαίνει σε τέτοιες αγριότητες.

Να μπορεί να αφαιρεί μια ζωή, ακόμη και ζώου κατά αυτόν τον τρόπο.

Αποτελεί χρέος σε όποιον αισθάνεται πολίτης του νομού να προσφύγει στην Αστυνομία και να την πληροφορήσει αν γνωρίζει τους δράστες, ενώ κι εκείνη από την πλευρά της θα πρέπει να εξαντλήσει κάθε περιθώριο, ώστε να βρεθούν.

Θα αναμένουμε ότι θα διεξαχθούν σοβαρές έρευνες και να ανευρεθούν οι υπεύθυνοι για αυτή την αποτρόπαια πράξη. Τα κρούσματα βαρβαρότητας εναντίον των ζώων το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί, σε διάστημα δυο μηνών περίπου είναι το τρίτο κρούσμα, γεγονός το οποίο πρέπει να κινητοποιήσει όχι μόνο τους φιλόζωους, αλλά και κάθε πολίτη.

Θα πρέπει όλοι μας να καταδικάσουμε το νέο περιστατικό, για ακόμη μία φορά, σημειώνοντας πως τέτοια περιστατικά μάς υποτιμούν και μας διασύρουν ως πολίτες.

Ο κόσμος θα πρέπει να συνεργαστεί για να αντιμετωπισθούν ριζικά αυτές οι απαράδεκτες καταστάσεις και να τιμωρούνται παραδειγματικά οι ενεχόμενοι σ’ αυτές.”

Η ανάρτηση του Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου εδώ.

Σημειώνεται ότι η κακοποίηση ζώων αποτελεί πλέον ποινικό αδίκημα και διώκεται από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα