Γαύδος: 283 μετανάστες, δύο λεωφορεία, παντελής απουσία ειδών πρώτης ανάγκης

Διαβάζεται σε 2'
Γαύδος: 283 μετανάστες, δύο λεωφορεία, παντελής απουσία ειδών πρώτης ανάγκης
cretalive

Xωρίς ουσιαστική βοήθεια παραμένουν στα Σφακιά οι 283 μετανάστες που εντοπίστηκαν την Κυριακή στη Γαύδο.

Συνωστισμένοι στον προβλήτα των Σφακίων παραμένουν οι μετανάστες που εντοπίστηκαν την Κυριακή το απόγευμα στα ανοιχτά της Γαύδου και για τους οποίους στήθηκε τεράστια επιχείρηση του Λιμενικού.

Μεταξύ των 283 ανθρώπων, όπως αναφέρει το Cretalive, βρίσκονται 5 ανήλικοι και αρκετές γυναίκες, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία αυτών είναι ενήλικοι άνδρες διαφόρων υπηκοοτήτων (από το Πακιστάν, την Συρία, το Μπαγκλαντές, κ.ά.).

Οι λιμενικοί από τα Σφακιά μετέβησαν στην Γαύδο, αφότου οι μετανάστες είχαν πατήσει ξηρά, κι αφού τους έλεγξαν έναν-έναν, τους επιβίβασαν στο πλοίο “Δασκαλογιάννης” με το οποίο μεταφέρθηκαν στα Σφακιά.

cretalive

Από την προβλήτα των Σφακίων μεταφέρονται σταδιακά στην Αγιά. Για την ακρίβεια, καθώς έχουν σταλεί (όλα κι όλα) δύο λεωφορεία για τους 283 ανθρώπους, εκείνοι συνωστίζονται στο λιμάνι, εν μέσω τουριστικής περιόδου μάλιστα και λίγο καιρό μετά τις δεσμεύσεις Καιρίδη για λειτουργία Κέντρου Υποδοχής και προσωρινής φιλοξενίας (ως 4 ημερών) στην Κρήτη, προκειμένου να αποφευχθεί και η ταλαιπωρία για τους ήδη βασανισμένους ανθρώπους.

Την ίδια ώρα αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η παντελής απουσία οποιασδήποτε μέριμνας για τους μετανάστες: Kανένας δεν έχει μεριμνήσει για είδη πρώτης ανάγκης (νερό, χυμό, σάντουιτς), ενώ δεν έχουν εγκατασταθεί ούτε καν τουαλέτες!

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα