Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας: Τέσσερις φωτιές μέσα σε 48 ώρες – Έρευνα της Πυροσβεστικής για δολιοφθορά

Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας: Τέσσερις φωτιές μέσα σε 48 ώρες –  Έρευνα της Πυροσβεστικής για δολιοφθορά
Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/ INTIME NEWS

Ανησυχία για τα συνεχόμενα περιστατικά με φωτιές στο Κρατικό Νίκαιας μέσα σε δύο 24ωρα. Τι ερευνά η Πυροσβεστική, τι απαντά ο διοικητής του νοσοκομείου.

Τέσσερα περιστατικά με φωτιές μέσα σε 48 ώρες σημειώθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας.

Τρεις νέες φωτιές εκδηλώθηκαν αργά χθες το βράδυ έως τα ξημερώματα, στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας «’Αγιος Παντελεήμων». Σημειώνεται ότι στις 17 Αυγούστου είχε εκδηλωθεί ξανά πυρκαγιά σε δωμάτιο με κλινοσκεπάσματα του 2ου ορόφου.

Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο νοσοκομείο της Νίκαιας υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις δολιοφθοράς, κάτι που ερευνά η ανακριτική υπηρεσία της Πυροσβεστικής, καθώς δεν είναι τυχαίο ότι είναι διαδοχικές οι φωτιές και σε διαφορετικά σημεία και σε διαφορετικές ώρες.

Τα νέα περιστατικά πυρκαγιάς σύμφωνα με δελτίο Τύπου της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου έχουν ως εξής:

Χθες 18/8/2023 περίπου στις 23.30 στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας «’Αγιος Παντελεήμων», στον συνδετικό διάδρομο μεταξύ ΤΕΠ και Κτιρίου Μαντούβαλου εκδηλώθηκε φωτιά από άγνωστα αίτια σε συστάδα χαρτόκουτων. Το προσωπικό ασφάλειας και τεχνικοί του νοσοκομείου επιχείρησαν με φορητά πυροσβεστικά μέσα, ενώ ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία η όποια και ολοκλήρωσε το έργο της κατάσβεσης.

Στη 01.40 της 19/8/2023 νέα εστία φωτιάς εντοπίστηκε σε χώρο της Α Χειρουργικής Κλινικής σε σωρό χαρτιών. Η φωτιά αντιμετωπίστηκε άμεσα και έγινε ολική κατάσβεση από το προσωπικό με χρήση φορητών πυροσβεστικών μέσων και ρίψης ύδατος από τις πυροσβεστικές φωλιές. Επιπλέον κλήθηκε η ‘Άμεση Δράση της Ελληνικής Αστυνομίας και διενεργήθηκαν έλεγχοι σε όλους τους χώρους εσωτερικούς και εξωτερικούς του νοσοκομείου από ομάδες της Δίας και του προσωπικού ασφάλειας. Προσωρινά αποκλείστηκε η έξοδος από το νοσοκομείο ώστε να διευκολυνθούν οι έρευνες.

Στις 04.30 της 19/8/2023 εστία φωτιάς εκδηλώθηκε σε εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου κοντά στη σκάλα εισόδου του οικήματος που στεγάζονται οι κοιτώνες των ιατρών, σε κάδο ακάθαρτου ιματισμού. Η φωτιά αντιμετωπίστηκε ολικά από το προσωπικό ασφάλειας που είχε εντολές για περιπολίες με τη χρήση φορητών μέσων και ρίψης ύδατος από πυροσβεστική φωλιά ενώ εκ νέου κλήθηκε η ‘Αμεση Δράση της Ελληνικής Αστυνομίας και επί τόπου κατέφθασε περιπολικό και δύναμη της ομάδας Δίας που διενέργησε ελέγχους σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του Νοσοκομείου καθώς επίσης και στον περιβάλλοντα χώρο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας κλιμάκιο του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πειραιά διενεργούσε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του πρώτου χρονικά συμβάντος.

Σε καμία περίπτωση δεν κινδύνεψε ασθενής δεν παρουσιάστηκε πρόβλημα υγείας σε νοσηλευόμενο η εργαζόμενο του νοσοκομείου και δεν χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί εκκένωση σε κανένα χώρο του νοσοκομείου. Μικρής κλίμακας ζημίες προκληθήκαν σε ξενοδοχειακό εξοπλισμό του νοσοκομείου, καταλήγει το δελτίο Τύπου.

Τι απαντά το νοσοκομείο

Το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, είναι ασφαλές για νοσηλευόμενους και επισκέπτες, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής του Νοσοκομείου Ανδρέας Πλεμμένος, με αφορμή τα περαστικά μικρής έκτασης πυρκαγιών που σημειώθηκαν από τις 17 έως και τις 19 Αυγούστου.

Ο κ. Πλεμμένος τονίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν κινδύνεψε ασθενής, δεν παρουσιάστηκε πρόβλημα υγείας σε νοσηλευόμενο ή εργαζόμενο του νοσοκομείου και δεν χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί εκκένωση σε κανένα χώρο του, παρά προκλήθηκαν μονάχα μικρής κλίμακας ζημιές σε ξενοδοχειακό εξοπλισμό του. Σημειώνει ότι υπάρχουν αυξημένα μέτρα φύλαξης στο νοσοκομείο, το οποίο αύριο εφημερεύει κανονικά.

Σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υποδιοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, Μαρία Δίπλα, ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο για την κάλυψη τυχόν κενών στο σύστημα πυρασφάλειας των νοσοκομείων της αρμοδιότητάς της.

Τα αίτια των πυρκαγιών διερευνώνται από κλιμάκιο του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πειραιά.

Δ. Μανωλάκου: Αδιανόητη η εκδήλωση δεύτερης πυρκαγιάς

Επικοινωνία με τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είχε η βουλευτής Β’ Πειραιά και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, με αντικείμενο τη νέα πυρκαγιά στο Γενικό Νοσοκομείο Νικαίας.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου του ΚΚΕ, η κ. Μανωλάκου χαρακτήρισε «αδιανόητο» να εκδηλώνονται «μέσα σε λίγες μέρες δύο φωτιές στο ίδιο νοσοκομείο, με μεγάλους κινδύνους για τους ασθενείς, τους υγειονομικούς και όλο το προσωπικό, το οποίο μάλιστα προστρέχει για την κατάσβεσή τους». Ενώ κατήγγειλε, επιπλέον, την έλλειψη μέτρων πυρασφάλειας.

Η βουλευτής του ΚΚΕ ζήτησε, τέλος, «μαζί με την άμεση διερεύνηση των αιτιών των πυρκαγιών, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να καλυφθούν οι ανάγκες του Νοσοκομείου Νίκαιας σε σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές, με ολοκληρωμένο σχέδιο πυρασφάλειας, ώστε να επαναλειτουργήσουν με ασφάλεια όλες οι κλινικές».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα