Γιάφκα στο Κουκάκι: Πλήθος στοιχείων στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής

Γιάφκα στο Κουκάκι: Πλήθος στοιχείων στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής
Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε γιάφκα στο Κουκάκι Eurokinissi

Ο παλιός συνεργός του Παλαιοκώστα στην απαγωγή Μυλωνά είχε μισθώσει με τα στοιχεία του τη γιάφκα στο Κουκάκι. Διάχυτη η πεποίθηση ότι κάτι ετοίμαζαν, καθώς κατείχαν πολλά εκρηκτικά και πυρομαχικά.

Πλήθος στοιχείων που έχουν μεταφερθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, άφησαν στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής, ύστερα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, οι τρεις συλληφθέντες, (δύο άνδρες, ηλικίας 38 και 42 ετών αντίστοιχα και μία γυναίκα 36 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή όπλων και εκρηκτικών).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποθήκη στο Κουκάκι που φαίνεται χρησίμευε ως γιάφκα για την αποθήκευση πυρομαχικών και εκρηκτικών, είχε μισθωθεί από τον παλιό συνεργό του διαβόητου κακοποιού Βασίλη Παλαιοκώστα, με τα πραγματικά του στοιχεία, καθώς μάλλον ένιωθε πολύ σίγουρος ότι δεν είχαν αντιληφθεί οι Αρχές τον ρόλο του. Η απόφαση για επέμβαση φαίνεται πως ήρθε πιο σύντομα, όταν ο ίδιος πήγε στην γιάφκα και φαίνεται ετοιμαζόταν να μετακινήσει τα πειστήρια.

Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε γιάφκα στο Κουκάκι Eurokinissi

Τόσο στο δικό του σπίτι όσο και στην οικία του συνεργού του και της συντρόφου του δεύτερου, πέρα από τα δύο πιστόλια, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος ψηφιακών πειστηρίων, όπως ηλεκτρονικοί υπολογιστές, tablet, φορητές μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων κλπ., τα οποία μετά ενδελεχή ανάλυση, πιστεύουν οι Αρχές ότι ίσως να προσφέρουν το νομικό «οπλοστάσιο» που χρειάζονται για την διασύνδεσή τους με την δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης Ο.Λ.Α. και ίσως των σχεδιασμών τους.

Ειδικά για το τελευταίο σκέλος είναι αρκετά διάχυτη η πεποίθηση υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., πως ενδεχομένως κάτι να ετοίμαζαν είτε στον βαθμό του κοινού ποινικού δικαίου είτε τυχόν τρομοκρατικό χτύπημα και διατηρούσαν τόσο μεγάλο αριθμό πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών.

Τα στοιχεία της Αντιτρομοκρατικής από την επιχείρηση στο Κουκάκι Eurokinissi

Οι έρευνες συνεχίζονται για την υπόθεση σε όλο τους το εύρος και είναι διάχυτη η πεποίθηση ότι το παρόν κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες θα μπορέσει να αναβαθμιστεί. Σημειώνεται πως εδώ και χρόνια οι Αρχές πίστευαν και πιστεύουν ειδικά για την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», πως πέρα από την ανεξάρτητη 7ετή τους δράση, είναι είτε η μετεξέλιξη του «Επαναστατικού Αγώνα» είτε υπήρχε ισχυρή διασύνδεση μεταξύ των δύο οργανώσεων.

Υπενθυμίζεται επίσης πως οι Αρχές έχουν από τον Δεκέμβριο του 2016 στην κατοχή τους την άσκαστη βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε σακίδιο έξω από το Υπουργείο Εργασίας, επί της οδού Σταδίου και δεν αποκλείεται η διασταύρωση τυχόν εργαστηριακών ευρημάτων να προσφέρει ταυτοποίηση με πρόσωπα και ενέργειες έστω και τέσσερα χρόνια μετά.

Τα στοιχεία της Αντιτρομοκρατικής από την επιχείρηση στο Κουκάκι Eurokinissi

Τα στοιχεία της Αντιτρομοκρατικής από την επιχείρηση στο Κουκάκι Eurokonissi

Τα κατασχεθέντα πειστήρια

Στην αποθήκη της οδού Αν. Ζίννη 16 στο Κουκάκι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7 κυλινδρικές φύσιγγες εκρηκτικής ύλης, έκαστη βάρους περίπου (1.600) gr. (αμμωνίτιδα), 14 κοινοί πυροκροτητές, 2 ηλεκτρικοί πυροκροτητές, 2 πυροκροτητές Nonel, ένας κοινός πυροκροτητής που έχει μετατραπεί σε ηλεκτρικό, πλήθος φυσιγγίων πολεμικού τυφεκίου (Kalashnikov).

Στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (ηλεκτρονικοί υπολογιστές tablet, φορητές μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων), καθώς και 2 πιστόλια στην οικία του ενός εξ’ αυτών.

Τα στοιχεία της Αντιτρομοκρατικής από την επιχείρηση στο Κουκάκι Eurokinissi

Τα χτυπήματα της Ο.Λ.Α.

14 Ιανουαρίου 2013: Η πρεμιέρα των χτυπημάτων της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών ξεκίνησε με την ένοπλη επίθεση σε βάρος των τότε γραφείων της Νέας Δημοκρατίας επί της λεωφόρου Συγγρού, όπου άνοιξαν πυρ προς τα παράθυρα με καλάσνικοφ και πιστόλι. Μάλιστα, κατάφεραν να πετύχουν το παράθυρο του γραφείου του τότε προέδρου της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, δίχως βεβαίως εκείνος να ήταν εντός του κτιρίου αφού η επίθεση έγινε μισή ώρα μετά τις δύο τα ξημερώματα.

30 Δεκεμβρίου 2013: Μέλη της Ο.Λ.Α. κυριολεκτικά γάζωσαν με δύο καλάσνικοφ την οικία του τότε Γερμανού πρέσβη, Βόλφγκανγκ Ντολτ, στο Χαλάνδρι, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως. Ο αστυνομικός που εκτελούσε χρέη φρουράς παρέμεινε μέσα στο κουβούκλιο και δεν υπέστη το παραμικρό. Μία από τις σφαίρες βρέθηκε στο δωμάτιο της κόρης του Γερμανού πρέσβη.

12 Ιανουαρίου 2014: Αυτή την φορά στόχος της με ρουκέτα «RPG» ήταν οι εγκαταστάσεις της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας «Mercedes» στην περιοχή της Βαρυμπόμπης. Λόγω αστοχίας υλικού η ρουκέτα κατέληξε πιο μακριά σε ένα χωράφι και η συγκεκριμένη απόπειρα έγινε γνωστή μόνο όταν η οργάνωση προχώρησε σε σχετική ανάληψη ευθύνης.

12 Δεκεμβρίου 2014: Δύο ένοπλοι γάζωσαν με πάνω από 50 σφαίρες, περίπου στις τρεις τα ξημερώματα το κτίριο της ισραηλινής πρεσβείας, επί της λεωφόρου Κηφισιάς στο Παλαιό Ψυχικό. Τα όπλα που χρησιμοποίησαν οι δράστες ταυτοποιήθηκαν βαλλιστικά με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον της οικίας του Γερμανού Πρέσβη, στο Χαλάνδρι.

24 Νοεμβρίου 2015: Ισχυρή έκρηξη βόμβας στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα. Την ευθύνη ανέλαβε μία εβδομάδα μετά η Ο.Λ.Α., με προκήρυξη που άφησε στο λόφο του Στρέφη μέσα σε usb που εντοπίστηκε σε ΚΑΦΑΟ της ΔΕΗ.

12 Δεκεμβρίου 2016: Εντοπίστηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός μέσα σε σακίδιο κρεμασμένο έξω από τα κάγκελα στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας επί της οδού Σταδίου 29. Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα αγνώστων λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα στην «Εφημερίδα των Συντακτών», για βόμβα στο υπουργείο, η οποία ωστόσο δεν εξερράγη λόγω αστοχίας υλικού και εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη από πυροτεχνουργούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ)

19 Απριλίου 2017: Έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην είσοδο των γραφείων της Eurobank επί της οδού Σανταρόζα 7, στο κέντρο της Αθήνας. Στο συγκεκριμένο κτήριο στεγάζονταν τα γραφεία του τομέα καθυστερήσεων των δανείων και ακολούθησε διπλή ανάληψης ευθύνης από την οργάνωση, τόσο γι’ αυτό το χτύπημα όσο και για την απόπειρα στο Υπουργείο Εργασίας.

22 Δεκεμβρίου 2017: Ίσως το πλέον ηχηρό και ισχυρό χτύπημα της οργάνωσης ήταν αυτό σε βάρος του Εφετείου Αθηνών, επί της οδού Λουκάρεως, όπου σχεδόν ισοπέδωσε την πρόσοψη του κτιρίου και φανέρωσε τις απίστευτες αδυναμίες στην επιτήρηση του χώρου αφού δεν υπήρχαν καν εξωτερικές κάμερες σε λειτουργία. Σε αυτή την περίπτωση μάλιστα, τα μέλη της οργάνωσης πυροβόλησαν εναντίον του φρουρού προκειμένου να τον αποθαρρύνουν να τους καταδιώξει, ενώ λίγο μετά εντοπίστηκε καμένο στα Εξάρχεια και το όχημα διαφυγής τους.

17 Δεκεμβρίου 2018: Έκρηξη ισχυρού εκρηκτικού μηχανισμού περίπου μισή ώρα μετά τις δύο τα ξημερώματα σε βάρος του Τηλεοπτικού Σταθμού ΣΚΑΪ και της εφημερίδας «Καθημερινή», με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες υλικές ζημιές.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα