Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Σε ΜΕΘ εκτάκτως ο 39χρονος δράστης

Διαβάζεται σε 4'
Συγκέντρωση εξω απο το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων για τη δολοφονία της 28χρονης
Συγκέντρωση εξω απο το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων για τη δολοφονία της 28χρονης ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ο 39χρονος δολοφόνος της Κυριακής Γρίβα νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του “Αττικού” νοσοκομείου. Τι συνέβη.

Στη ΜΕΘ του Αττικού νοσοκομείου νοσηλεύεται ο 39χρονος δράστης της γυναικοκτονίας που σημειώθηκε έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων, το βράδυ της Δευτέρας (1/4).

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, γύρω στις δύο τα ξημερώματα της Κυριακής (7/4) εντοπίστηκε πεσμένος στο έδαφος και με εμφανή σημάδια στο λαιμό, στο κελί του στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του σε νοσοκομείο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι επιχείρησε να αυτοκτονήσει.

Σημειώνεται πως ο 39χρονος δολοφόνησε την 28χρονη Κυριακή Γρίβα με πέντε μαχαιριές έξω από το Αστυνομικό Τμήμα, αφού πρώτα είχε στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι της.

“Δεν θυμάμαι τι έγινε” υποστήριξε ο 39χρονος

Την Πέμπτη (4/4) κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού. Όπως έγινε γνωστό, όταν ρωτήθηκε, κατά την απολογία του, σχετικά με τα πραγματικά περιστατικά που εκτυλίχθηκαν το μοιραίο βράδυ, φέρεται να υποστήριξε ότι δεν θυμάται τίποτα απ’ όσα συνέβησαν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θυμάμαι τι έχει γίνει. Σήμερα έμαθα ότι έκανα κακό στην Κυριακή».

Δεν είπε απολύτως τίποτε, ούτε προφορικά στην ανακρίτρια, ούτε μέσω του ολιγοσέλιδου απολογητικού του υπομνήματος.

Ο 39χρονος δράστης της γυναικοκτονίας έξω από το Α.Τ. των Αγίων Αναργύρων οδηγείται στον ανακριτή
Ο 39χρονος δράστης της γυναικοκτονίας έξω από το Α.Τ. των Αγίων Αναργύρων οδηγείται στον ανακριτή INTIME

Ζήτησε είναι να του αναγνωριστεί το ακαταλόγιστο της πράξης του, επικαλούμενος σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα, γι’ αυτό και μεταφέρθηκε στην αντίστοιχη μονάδα των φυλακών Κορυδαλλού.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ζήτησε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να γίνει δεκτός ο ισχυρισμός του περί ακαταλόγιστου ή μειωμένου καταλογισμού, πράγμα που ισοδυναμεί με ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος, στο υπόμνημα που υπέβαλε στον ανακριτή, αναλύει τα ψυχιατρικά προβλήματα που, όπως υποστηρίζει, αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια, καθώς και τις φαρμακευτικές αγωγές που φέρεται να λαμβάνει.

Η στιγμή της θανατηφόρας επίθεσης

Τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν καθώς περπατούσαν στο πεζοδρόμιο έξω από το Αστυνομικό Τμήμα, μόλις το θύμα αντιλήφθηκε την παρουσία του δράστη και γύρισε πίσω προς το Αστυνομικό Τμήμα σε μία ύστατη προσπάθεια να βρει προστασία, περιέγραψε ο αυτόπτης μάρτυρας και φίλος της 28χρονης Κυριακής στην κατάθεσή του.

«Όταν κατεβήκαμε κάτω , στον δρόμο, πήρε το «100» τηλέφωνο και έλεγε το περιστατικό, δηλαδή ότι είναι ο πρώην φίλος της έξω από το σπίτι, ενώ έλεγε και που βρισκόμαστε ακριβώς, εκτιμώντας εγώ ότι το έλεγε κατόπιν ερωτήσεων των Αστυνομικών από το τηλέφωνο.

Όταν φτάσαμε σε ένα σημείο όπου είναι σταθμευμένα κάποια μηχανάκια, ξαφνικά η Κυριακή ενώ μιλούσε ακόμα στο τηλέφωνο, ανέστρεψε πλάτη. Ασυναίσθητα ανέστρεψα και εγώ, αλλά δεν κάναμε πολλά βήματα και τότε ένας άνδρας έπεσε με άλμα επάνω της και άρχισε να την χτυπάει με μαχαίρι.

INTIME

Εγώ αιφνιδιάστηκα και άρχισαν να φωνάζω, αλλά εντός λίγων δευτερολέπτων η Κυριακή είχε πέσει αιμόφυρτη κάτω μαζί με τον δράστη, ενώ ο δράστης παρόλο που ήταν κάτω, δεν άφηνε το μαχαίρι και θυμάμαι έναν Αστυνομικό που ήρθε και το κλώτσησε παραπέρα για να μην το κρατάει ο δράστης.

Όταν συνήλθα λίγο, είδα την Κυριακή χωρίς τις αισθήσεις της, μπρούμυτα στο πεζοδρόμιο και αυτός πεσμένος πλάγια με την Κυριακή μέσα στα αίματα. Τα έχασα, δεν μπορώ ακόμα να το πιστέψω πώς έγινε».

Βεβαρημένο το παρελθόν του 39χρονου

Aπό τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί από την έρευνα, προκύπτει πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερα βίαιο κι επικίνδυνο άτομο, το οποίο κατά καιρούς είχε συλληφθεί για διάφορα αδικήματα.

Ειδικότερα, ο 39χρονος έχει απασχολήσει τις αρχές κατά το παρελθόν ως ακολούθως:

  • Την 06/12/2019 συνελήφθη από το Α.Τ. Ιλίου κατηγορούμενος για παράβαση των άρθρων 308 του Π.Κ. «Σωματική βλάβη», 167 του Π.Κ. «Βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων» και 361 του Π.Κ. «Εξύβριση».
  • Την 07/03/2020 συνελήφθη από το Α.Τ. Ιλίου κατηγορούμενος για παράβαση του Ν. 4139/2013 «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις», διότι κατελήφθη να κατέχει 1,2 γραμμάρια μικτού βάρους ηρωίνη.
  • Την 23/11/2020 σχηματίσθηκε σε βάρος του δικογραφία για παράβαση των άρθρων 6 παρ. 1 και 8 παρ. 1 του Ν. 3500/2006, «Ενδοοικογενειακή απλή σωματική βλάβη» και «Βιασμός και κατάχρηση σε ασέλγεια», ύστερα από μήνυση που υποβλήθηκε από την 28χρονη.

Παράλληλα είχε κατηγορηθεί για απείθεια και αντίσταση κατά των αρχών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα