Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Οι ισχυρισμοί του δράστη, οι καταθέσεις και τα νέα ντοκουμέντα

Διαβάζεται σε 9'
Συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος με αφορμή τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους
Συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος με αφορμή τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 39χρονος δράστης της γυναικοκτονίας στους Αγίους Αναργύρους, ενώ τα αναπάντητα ερωτήματα για τη στάση της αστυνομίας παραμένουν.

Με την προφυλάκιση του 39χρονου δράστη της γυναικοκτονίας έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, καθώς και το “τελευταίο αντίο” στην 28χρονη Κυριακή, με φόντο νέα αποκαλυπτικά ντοκουμέντα που μαρτυρούν τον ερασιτεχνισμό και τα εγκληματικά λάθη της ΕΛ.ΑΣ, έκλεισε το τρίτο 24ωρο της υπόθεσης που έχει σοκάρει το πανελλήνιο.

Κι αυτά, την ώρα που η κυβέρνηση παρέχει πλήρη κάλυψη στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ενώ επιχειρεί να παρουσιάσει τη γυναικοκτονία ως μεμονωμένο περιστατικό.

Οδύνη και σπαραγμός στο “τελευταίο αντίο” στην 28χρονη

Η κηδεία της 28χρονης που δολοφονήθηκε με πέντε μαχαιριές από τον πρώην σύντροφό της, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, τελέστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (04/04) στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στα Άνω Λιόσια.

Το κλίμα στον Ιερό Ναό ήταν ιδιαίτερα βαρύ, με την οικογένεια, τους συγγενείς και τους φίλους της δολοφονημένης Κυριακής να είναι συντετριμμένοι. Με ένα λουλούδι στο χέρι και δάκρυα στα μάτια οι δικοί της άνθρωποι, τη συνόδευσαν στην τελευταία της κατοικία.

Κηδεία της 28χρονης Κυριακής
Κηδεία της 28χρονης Κυριακής ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΣΑΚΟΣ/INTIME NEWS

Προφυλακιστέος ο 39χρονος δράστης της γυναικοκτονίας

Την ίδια στιγμή, ο 39χρονος κατηγορούμενος οδηγήθηκε φρουρούμενος στην ανακρίτρια και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος μετά τη σύντονη απολογία του, ωστόσο θα κρατηθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, λόγω των ισχυρισμών του περί ψυχιατρικών προβλημάτων υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος φέρεται στο υπόμνημα του, να μην κάνει καμία αναφορά στο μοιραίο βράδυ και στην 28χρονη Κυριακή. Όταν δε ρωτήθηκε σχετικά με τα πραγματικά περιστατικά από την 25η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, φέρεται να υποστήριξε ότι δεν θυμάται τίποτα απ’ όσα συνέβησαν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θυμάμαι τι έχει γίνει. Σήμερα έμαθα ότι έκανα κακό στην Κυριακή».

θα επιχειρήσει να πείσει την δικαστική λειτουργό ότι το άγριο έγκλημα του έχει αφετηρία ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Ο 39χρονος δράστης της γυναικοκτονίας έξω από το Α.Τ. των Αγίων Αναργύρων οδηγείται στον ανακριτή INTIME

Πληροφορίες αναφέρουν πως ζήτησε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να γίνει δεκτός ο ισχυρισμός του περί ακαταλόγιστου ή μειωμένου καταλογισμού, πράγμα που ισοδυναμεί με ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος, στο υπόμνημα που υπέβαλε στον ανακριτή, αναλύει τα ψυχιατρικά προβλήματα που, όπως υποστηρίζει, αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια, καθώς και τις φαρμακευτικές αγωγές που φέρεται να λαμβάνει.

Οι καταθέσεις όλων των εμπλεκόμενων αστυνομικών

Στο μεταξύ, δεν έχουν τέλος οι θλιβερές αποκαλύψεις για τη στάση των αστυνομικών, στους οποίους απευθύνθηκε για προστασία η 28χρονη Κυριακή, πριν δολοφονηθεί έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

Συγκεκριμένα, φαίνεται πως ούτε καν τα στοιχεία της 28χρονης δεν ζήτησαν οι αστυνομικοί που «συζήτησαν» μαζί της στο ΑΤ, όπως αναφέρουν στις καταθέσεις τους, κάτι το οποίο έμαθαν αφού είχε δολοφονηθεί μπροστά από την σκοπιά του Τμήματος και από τον φίλο της που την συνόδευε και τελούσε σε κατάσταση σοκ.

Λουλούδια έξω από το ΑΤ όπου δολοφονήθηκε η 28χρονη στους Αγίους Αναργύρους
Λουλούδια έξω από το ΑΤ όπου δολοφονήθηκε η 28χρονη στους Αγίους Αναργύρους INTIME NEWS

Ένα σημείο επίσης που προκαλεί αίσθηση είναι ως προς τους χρόνους αντίδρασης και το ποιος απομάκρυνε το όπλο του εγκλήματος (μαχαίρι), αφού ο σκοπός αναφέρει ότι το κλώτσησε εκείνος μόλις το είδε, ενώ η αξιωματικός υπηρεσίας είπε ότι άκουσε τις φωνές, βγήκε στο μπαλκόνι, είδε το περιστατικό, κατέβηκε κάτω και είδε τον δράστη καθισμένο να κρατάει το μαχαίρι και να το μπήγει στον λαιμό και τότε είπε στον σκοπό να του το πάρει από το χέρι και το κλώτσησε εκείνη, που φανερώνει ότι στο χρονικό διάστημα από το να αντιληφθεί η αξιωματικός υπηρεσίας το γεγονός από τον 1ο όροφο και να κατέβει μέχρι να αντιδράσει και να προκαλέσει την αντίδραση του σκοπού δεν προηγήθηκε καμία άλλη αντίδραση.

Κάτι εξίσου σημαντικό είναι ότι όλες οι αστυνομικοί ανέφεραν στην καταγγέλλουσα πως δεν υπήρχε διαθέσιμο περιπολικό, παρότι από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι υπήρχε, μπορούσε να διαθέσει το «100» και απλά τίθεται θέμα συνοδείας και όχι μεταφοράς.

Το επίμαχο σημείο της κατάθεσης της Αξιωματικού Υπηρεσίας που προκύπτει η διαφορά στους χρόνους αντίδρασης:

«Μετά από περίπου 3-4 λεπτά, άκουσα έναν άνδρα να φωνάζει «βοήθεια, την σκοτώνει, την σκοτώνει». Αμέσως εγώ και η (οδηγός της επόπτριας) βγήκαμε στο μπαλκόνι, το οποίο κοιτάει προς την σκοπιά του Τμήματος και είδαμε δύο άτομα πεσμένα στο έδαφος και τον Αρχιφύλακα (σκοπό) να στέκεται όρθιος. Μέχρι εκείνη την στιγμή δεν είχα καταλάβει ακριβώς τι είχε γίνει. Εγώ και (η οδηγός της επόπτριας) κατεβήκαμε γρήγορα στην σκοπιά για να δούμε τι έγινε.

Φτάνοντας στην σκοπιά, είδα την γυναίκα που βρισκόταν πριν λίγο στο γραφείο μας, πεσμένη στο έδαφος, μπρούμυτα και γύρω της, κάτω στο έδαφος να υπάρχει αρκετό αίμα και να έχει σπασμούς. Κοντά της βρισκόταν ένας άνδρας καθισμένος σε ένα πεζούλι μπροστά από την σκοπιά, γέρνοντας το σώμα του ελαφρώς προς τα αριστερά ενώ το δεξί του χέρι το ακουμπούσε πάνω στο σώμα του. Ενώ προσπαθούσα να καταλάβω τι έγινε, ο άνδρας που είχε φύγει μαζί με την γυναίκα που σας ανέφερα, ο οποίος βρισκόταν δίπλα στην σκοπιά, μας είπε ότι την μαχαίρωσε ο προαναφερόμενος άνδρας. Ψάχνοντας για το μαχαίρι είδα τον άνδρα, ο οποίος βρισκόταν καθισμένος, να σηκώνει το δεξί του χέρι και να το καρφώνει στον λαιμό του και συγκεκριμένα στην αριστερή του πλευρά. Βλέποντας το αυτό, είπα αμέσως στον Αρχιφύλακα, αφού ήταν πιο κοντά, να του πάρει το μαχαίρι από τα χέρια.

Εκείνος του το πήρε, το πέταξε στο έδαφος και εγώ το κλώτσησα πιο μακριά για να μην το φτάνει ο άνδρας».

INTIME

Το νέο ηχητικό ντοκουμέντο από το κινητό της 28χρονης

Ενδεικτικό της σύγχυσης και της μη συνεννόησης που επικράτησε ανάμεσα στους αστυνομικούς, είναι το νέο ηχητικό ντοκουμέντο που έφερε στο “φως” το MEGA, το οποίο αποτυπώνει τα πρώτα δευτερόλεπτα αμέσως μετά τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής.

Η 28χρονη μιλούσε με το «100» έξω από το Αστυνομικό Τμήμα την στιγμή που της επιτέθηκε ο 39χρονος πρώην σύντροφός της, με το κινητό της τηλέφωνο να παραμένει ανοιχτό ακόμα κι όταν η ίδια έπεσε νεκρή στο έδαφος, και να καταγράφει τις συνομιλίες των παρευρισκομένων.

Στο συγκεκριμένο απόσπασμα, αποτυπώνονται οι αντιδράσεις πανικού του φίλου της άτυχης Κυριακής που είδε την κοπέλα να μαχαιρώνεται μέχρι θανάτου μπροστά του, το ισχυρό σοκ των αυτοπτών μαρτύρων και το μπάχαλο της αστυνομίας, που εκείνα τα δραματικά λεπτά, δεν ήξερε τι έπρεπε να κάνει.

Φίλος 28χρονης: Τη σκότωσε. Το ασθενοφόρο γρήγορα. Ε, παιδιά!
Εκφωνητής Άμεσης Δράσης: Ακούτε;
Φίλος: Παιδιά!
Φύλακας Α.Τ.: Το μαχαίρωσε το κορίτσι!

Έξω από το Αστυνομικό Τμήμα επικρατεί πανικός. O φρουρός που ήταν στο φυλάκιο, έχει πλέον σηκωθεί και βρίσκεται πάνω από τη σορό της κοπέλας. Στο σημείο του φονικού πλησιάζουν περαστικοί αλλά και επιβάτες λεωφορείου που λίγο νωρίτερα είχαν αποβιβαστεί στη στάση, λίγα μέτρα από το τμήμα.

Εκφωνητής Άμεσης Δράσης: Με ακούτε;
Αξιωματικός Υπηρεσίας: Έχουμε ενημερώσει και ασθενοφόρο.
Επόπτης: Ήρθε η κυρία, ζήτησε ένα περιπολικό.
Αξιωματικός Υπηρεσίας: Πάμε λίγο, πηγαίνετε λίγο παιδιά, πάμε, πάμε λίγο…
Φύλακας: Πίσω, φύγετε.
Αξιωματικός Υπηρεσίας: Ρε παιδιά η κοπέλα, τι γίνεται με το ΕΚΑΒ;

Στο σημείο δεν έχει φτάσει ακόμα ασθενοφόρο. Οι εικόνες είναι ανατριχιαστικές. Όλοι έχουν συνειδητοποιήσει πως αυτή η αναλγησία που προηγήθηκε, αποδείχθηκε μοιραία για την κοπέλα και εγκληματική.

Φύλακας: Έχει παλμό;
Αστυνομικός ΔΙΑΣ: 4 είμαστε στο σημείο.
Φύλακας: Που έχει μαχαίρι;
Φωνή ασυρμάτου: Δώσε μας εικόνα από τους τραυματίες.
Αστυνομικός ΔΙΑΣ: Οι υπόλοιποι παιδιά να κλείσουμε τον χώρο να μην έρχεται κανένας και μακριά από αυτούς. Ό,τι είναι έξω.
Φίλος 28χρονης: Έχει φαρμακείο εδώ καθόλου;

Ο δολοφόνος της Κυριακής παραμένει στο σημείο ελαφρά τραυματισμένος. Έχει ήδη αφοπλιστεί.

Φύλακας: Μην πειράξετε τίποτα παιδιά. Μακριά από τον χώρο όλοι
Αξιωματικός υπηρεσίας: Το μαχαίρι μην χάσουμε
Φύλακας: Όχι, όχι. Το μαχαίρι δεν το ακουμπάμε
Αστυνομικός ΔΙΑΣ: Γάντια
Φύλακας: Αστυνόμε συγγνώμη, να μην πειράξουμε τίποτα, να έρθουν εδώ πέρα. Μπορεί να θέλουν να το βγάλουνε φωτογραφίες, μπορεί να θέλουν οτιδήποτε.
Αξιωματικός υπηρεσίας: Ναι, ναι
Αξιωματικός Υπηρεσίας: Να σας πω… τι γίνεται τώρα;

Ορισμένοι εικάζουν εκείνες τις στιγμές πως ο τραυματίας δεν είναι ο δράστης, αλλά ο φίλος της άτυχης κοπέλας.

Εκφωνητής: Άγιοι Ανάργυροι… Πήγε φίλος της να την προστατέψει από τον πρώην σύντροφό της και έφαγε τις μαχαιριές.
Φίλος 28χρονης: Βρήκαμε κάτι ρε παιδιά;
Αστυνομικός: Βρήκατε κάτι ρε παιδιά; Έχει κανένα φαρμακείο;
Εκφωνητής Άμεσης Δράσης: Έλα τώρα αυτό ακούω άμα θες να ακούσεις. Το ακούω live.
Αστυνομικός ΔΙΑΣ: Είναι στο λαιμό μαχαιρωμένοι και οι δύο από ότι βλέπουμε

Έχουν περάσει σχεδόν 5 λεπτά από τη δολοφονία της Κυριακής. Η σορός της παραμένει στο σημείο που έπεσε νεκρή.

Αστυνομικός: Ρε παιδιά έχει κανένας γάζες; Έχει κανένας φαρμακείο;
Αστυνομικός ΔΙΑΣ: Έχω τη φαρμακοποιό εδώ
Φαρμακοποιός: Να δεις λίγο εάν έχει σφυγμό. Φτάνει το ΕΚΑΒ
Αστυνομικός: Ρε παιδιά φέρτε μου μια γάζα
Αστυνομικός: Έχει κάπου φαρμακείο;
Φαρμακοποιός: Έχω ναι, πες μου τι θέλεις. Η κοπέλα δεν έχει σφυγμό.
Αξιωματικός υπηρεσίας: Δεν έχει σφυγμό;
Φαρμακοποιός: Ναι
Αξιωματικός Υπηρεσίας: Πέθανε;
Φαρμακοποιός: Και να υπάρχει, είναι τόσο αδύναμο. Έχει χάσει πάρα πολύ αίμα, δεν βλέπεις;
Αστυνομικός ΔΙΑΣ: Ελάτε λίγο

Οι πρώτοι άντρες της ΔΙΑΣ έχουν φτάσει στον τόπο του φονικού και συνεχίζουν να ενημερώνουν το κέντρο. Το κινητό τηλέφωνο της άτυχης κοπέλας παραμένει ανοιχτό.

Αστυνομικός: Η κοπέλα δεν έχει σφυγμό κέντρο
Ασύρματος: Ποιες δυνάμεις είναι στο σημείο; 506-1 και 514;
Αστυνομικός: Ορθόν και η 7-1
Ασύρματος: Ελήφθη. Να αποκλείσουν το σημείο να… περίοικους
Αστυνομικός: Τώρα έχουμε φτάσει. Ο άνδρας είναι πολύ σοβαρά. Άλλο, άλλο
Αστυνομικός: Έχετε κορδέλα;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα