ΓΣΕΕ: Εφιαλτική τροπή με καθημερινά εργατικά δυστυχήματα και ατυχήματα

ΓΣΕΕ: Εφιαλτική τροπή με καθημερινά εργατικά δυστυχήματα και ατυχήματα
Το κτίριο της Συνομοσπονδίας Eurokinissi

Ανακοίνωση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας για τα εργατικά δυστυχήματα σε Φωκίδα και Μενίδι. "Οι συνάδελφοί μας είναι άνθρωποι με ονοματεπώνυμο και οικογένειες και όχι απλά στατιστικά στοιχεία σε μία μαύρη λίστα", αναφέρεται.

«Εφιαλτική τροπή έχουν πάρει πλέον τα εργατικά δυστυχήματα στη χώρα μας», σύμφωνα με τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ). «Κάθε μέρα θρηνούμε και έναν αναφέρει η Συνομοσπονδία σε ανακοίνωσή της και επισημαίνει ότι, σήμερα δύο ακόμη εργαζόμενοι βρήκαν τραγικό θάνατο εν ώρα εργασίας.

Πρόκειται για έναν 40χρονο μηχανικό, ο οποίος καταπλακώθηκε από βράχους σε μεταλλεία βωξίτη στη Φωκίδα και έναν 38χρονο, ο οποίος έχασε τη ζωή του την ώρα που δούλευε σε αποθήκη ιντερνετικού σούπερ μάρκετ στο Μενίδι.

Η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι έχει κατ’ επανάληψη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τα εργατικά δυστυχήματα στη χώρα μας.

«Δυστυχώς, όμως, όπως όλα δείχνουν, δεν υπάρχουν ευήκοα ώτα. Οι συνάδελφοί μας είναι άνθρωποι με ονοματεπώνυμο και οικογένειες και όχι απλά στατιστικά στοιχεία σε μία μαύρη λίστα. Οι οικογένειές τους θέλουν απαντήσεις και απόδοση ευθυνών, που πολλές φορές δεν δίνονται και δεν γίνονται. Οι υπεύθυνοι στη χώρα μας για την Υγεία και την Ασφάλεια στην εργασία πρέπει να σταματήσουν να εθελοτυφλούν. Όσο δεν λαμβάνονται μέτρα, τόσο όχι μόνον δεν θα τερματίζεται ο μακάβριος και ντροπιαστικός κατάλογος, αλλά αντιθέτως θα γιγαντώνεται» υπογραμμίζει η Συνομοσπονδία.

Παράλληλα, η ΓΣΕΕ προσθέτει ότι, τις επόμενες ημέρες, θα δώσει στη δημοσιότητα κατάλογο με τα δυστυχήματα και τα σοβαρότερα εργατικά ατυχήματα που σημειώθηκαν μόνο τον τελευταίο χρόνο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα