Η ανακοίνωση του ΚΙΣ και η απάντηση της Έλενας Ακρίτα

Η ανακοίνωση του ΚΙΣ και η απάντηση της Έλενας Ακρίτα
PAPADAKIS PRESS

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Ελλάδος κατήγγειλε ως ανυπόστατο οποιοδήποτε παραλληλισμό των συνθηκών στην Ελλάδα με το Άουσβιτς, με αφορμή άρθρο της Έλενας Ακρίτα. Τι απαντά η δημοσιογράφος.

Την αντίδραση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, προκάλεσε μια αναφορά της Έλενας Ακρίτα, σε άρθρο της για την βίαιη παρέμβαση της αστυνομίας στη Νέα Σμύρνη.

Το ΚΙΣ, έκανε λόγο για ανυπόστατο παραλληλισμό των συνθηκών στην Ελλάδα με τις συνθήκες στο Άουσβιτς σημειώνοντας ότι θα καταγγέλλει πάντα οποιαδήποτε προσπάθεια εργαλειοποίησης του Ολοκαυτώματος.

Η ανακοίνωση του ΚΙΣ

“Μόνο ντροπή προκαλεί η αναφορά της κας Έλενας Ακρίτα σε σχετικό άρθρο της «…Ζούμε σε ένα κρανίου τόπος. Ζούμε σε ένα Άουσβιτς. Σε λίγο θα ράψουμε κι αστέρια στο πέτο του παλτού μας για να ξέρουν ποιους ποδοπατούν σε αυτή την ατέλειωτη Νύχτα των Κρυστάλλων». Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος αποδοκιμάζει τον απαράδεκτο και ανυπόστατο παραλληλισμό των συνθηκών του Άουσβιτς με τη ζωή σε μια δημοκρατική χώρα όπως η Ελλάδα.

Γιατί στο Άουσβιτς οι άνθρωποι δεν ζούσαν… Πέθαιναν κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό, κάθε στιγμή… γιατί στο Άουσβιτς η ζωή είχε χάσει κάθε αξία… γιατί ο άνθρωπος είχε χάσει την ανθρωπιά του… γιατί στο Άουσβιτς επικρατούσε μόνο η απανθρωπιά… γιατί στο Άουσβιτς η κάπνα των κρεματορίων απλωνόταν στον ουρανό και η στάχτη της ανθρώπινης σάρκας σκέπαζε τη γη… γιατί στο Άουσβιτς εξοντώθηκαν 1.500.000 άνθρωποι που δεν είχαν τη δυνατότητα  να φωνάξουν «Πονάω ρε …».

Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά ότι το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, οι Έλληνες Εβραίοι, όσοι από εμάς διάβηκαν την πύλη του Άουσβιτς και επιβιώσαμε και είμαστε ακόμα ζωντανοί, οι απόγονοι των θυμάτων, δεν θα σταματήσουμε ποτέ να καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια ευτελισμού και εργαλειοποίησης του Ολοκαυτώματος που οδηγεί στη λήθη και στην παραποίηση της ιστορίας.

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η απάντηση της Έλενας Ακρίτα

Στο κείμενο μου αναφέρομαι στο Αουσβιτς, αλλά δεν αναφέρομαι πουθενά στους Εβραίους κρατουμενους. Βεβαίως οι Εβραίοι ήταν η πλειοψηφία αλλά δεν ήταν μόνον αυτοί. Στα στρατόπεδα συγκέντρωσης δολοφονήθηκαν ομοφυλόφιλοι, κομουνιστές, σοσιαλιστές, συνδικαλιστές, Ρομά, μάρτυρες του Ιεχωβά, πολιτικοί κρατούμενοι, άτομα με αναπηρία, ηλικιωμένοι, μωρά, άτομα με νοητική υστέρηση.

Θεωρώ ότι η φιλοδοξία αυτής της κυβέρνησης είναι να κλείσει όλους τους ‘αντιφρονούντες’ σε ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Θεωρώ ότι η φιλοδοξία αυτής της κυβέρνησης είναι να συντρίψει κάτω από την μπότα της κάθε ελεύθερη φωνή.

Θεωρώ ότι αυτή η κυβερνηση διαφεντεύει τον τόπο μας με το αίμα, τη βία, την τρομοκράτηση των πολιτών και με την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας.

Θεωρώ ότι αυτή η κυβερνηση έχει συνθλίψει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, βλ. Κυρανακης χτες, το πιο πρόσφατο.

Θεωρώ ότι αυτή η κυβερνηση μάς κατηγοριοποιεί ήδη ανάλογα με το αν είμαστε Έλληνες, αλλοδαποί, γκει, διεμφυλικοι, αριστεροί, ψυκτικοί από το Περιστέρι, κομουνιστές, αναρχικοί – οτιδήποτε άλλο εκτός από φασιστες όπως ο δραπέτης Παππάς.

Η γενοκτονια επί Χιτλερ είναι ένα από τα ειδεχθέστερο εγκληματα που έχουν διαπραχθεί ποτέ. Μια μαύρη και ρυπαρή κηλίδα στην ιστορία της Ανθρωπότητας. Πολλές φορές έχω τοποθετηθεί ανάλογα, εξού και πάντα το ΚΙΣ (Κεντρικό Ισραηλιτικο Συμβούλιο) με συμπεριλαμβάνει στη λίστα δημοσιογράφων που ανελλιπώς ενημερώνει για τη δράση του.

Θα περιμένω με ιδιαιτέρο ενδιαφέρον τις απόψεις των απογόνων, όχι μόνο των Εβραίων αλλά όλων των ανθρώπων που μαρτύρησαν και δολοφονήθηκαν στα στα στρατόπεδα του Θανάτου.

Υ. Γ. Όσο για την επίθεση που δέχτηκα από τον αντισημίτη και αρνητή του ολοκαυτώματος Αδωνι Γεωργιάδη να τού θυμίσω τη ρήση «εκεί που γλείφω έφτυνα κι εκεί που τρωω εχ@ζα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα