ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης (γεν. στις 19 Απριλίου 1987) είναι Έλληνας πολιτικός, βουλευτής στην περιφέρεια Νότιου Τομέα Αθηνών και πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 εξελέγη βουλευτής στον Νότιο Τομέα της Β' Αθηνών, λαμβάνοντας περισσότερους από 42.000 σταυρούς. Στις 18 Ιουλίου 2019 εξελέγη με 238 ψήφους γραμματέας της Βουλής. Γεννήθηκε το 1987 στο Λουξεμβούργο και μεγάλωσε στην Αθήνα. Κατάγεται από το Βόλο και την Κρήτη. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στη στρατηγική επικοινωνία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο της Αθήνας. Έχει εργαστεί ως ελεύθερος επαγγελματίας στο χώρο του μάρκετινγκ. Επίσης, υπήρξε συνιδρυτής της πρώην πλατφόρμας BrainGain για την επιστροφή των νέων στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.Το 2014 συμμετείχε και στην καμπάνια του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τον Ιανουάριο του 2017, το διεθνές περιοδικό Forbes τον επέλεξε στους 30 νέους κάτω των 30 ετών με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρώπη, στην κατηγορία Law & Policy. Δραστηριοποιήθηκε με τη ΔΑΠ ΝΔΦΚ, ενώ εκλέχθηκε πρόεδρος της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος από τον Μάιο του 2013 μέχρι τον Μάιο του 2017. Στις ευρωεκλογές του 2014 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής και έλαβε 34.232 σταυρούς, ενώ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 (που έγιναν με λίστα) ήταν στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στη Β' Αθηνών. Aπό τον Απρίλιο του 2016 είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ενώ εργάστηκε για 2,5 χρόνια ως αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου, όταν και αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2019.

Ο Ευ. Τσακαλώτος κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα

Τσακαλώτος: Επίκαιρη ερώτηση για την δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων από Κυρανάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη κατέθεσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχετικά με την δημοσιοποίηση στοιχείων πολίτη από τον βουλευτή Κωνσταντίνο Κυρανάκη

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Πώς ο Κυρανάκης κουρέλιασε τον κανονισμό περί προσωπικών δεδομένων

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης παραβίασε κατάφορα τον κανονισμό περί προσωπικώ δεδομένων δίνοντας "ευαίσθητα" στοιχεία για πολίτη στον τηλεοπτικό αέρα. Ερωτηματικά για την ΕΛΑΣ και την Αρχή Προστασίας Δεδομένων.

Ομιλία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Βουλή για την παγκόσμια Ημέρα της Γυνάικας, την Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021.
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Νέα Σμύρνη: Ο Μητσοτάκης “σηκώνει το γάντι” που πέταξε ο Τσίπρας

Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα απαντήσει στη Βουλή στην επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τα περιστατικά αστυνομικής βίας, με αφορμή τη Νέα Σμύρνη. Τι λένε από την κυβέρνηση.

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Ο Κυρανάκης ξέχασε την κουκούλα

Το ότι ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης δεν είχε κανένα πρόβλημα να δώσει στον αέρα τα στοιχεία ενός  πολίτη, οφείλεται στον εσωτερικό ανταγωνισμό με άλλο βουλευτή για το πρωτάθλημα του "εθνικού καταδότη", το ότι όμως είχε τη δυνατότητα να το κάνει, χρήζει απαντήσεων από την κυβέρνηση.