Η Καλιφόρνια στηρίζει τις ευπαθείς ομάδες με καθημερινό delivery γευμάτων

Η Καλιφόρνια στηρίζει τις ευπαθείς ομάδες με καθημερινό delivery γευμάτων
Delivery shutterstock

Η Καλιφόρνια στέλνει με delivery καθημερινά γεύματα σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Μια ενέργεια που θα κρατήσει "ζωτνανές" τις επιχειρίσεις εστίασης και θα στηρίξει τους ηλικιωμένους.

Ο κυβερνήτης Gavin Newsom, ανακοίνωσε μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία στην πολιτεία των ΗΠΑ, Καλιφόρνια. Τρία θρεπτικά γεύματα, καθημερινά, για ηλικιωμένους που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο θα στηρίζονται οι ευπαθείς ομάδες, αλλά θα προσφερθεί και εργασία σε ανθρώπους που απολύθηκαν λόγω της πανδημίας.

Το πρώτο πρόγραμμα τέτοιου είδους στην πολιτεία, ονομάζεται “Great Plates Delivered” και θα υποστηρίξει πληγέντα εστιατόρια επαναπροσλαμβάνοντας προσωπικό, ετοιμάζοντας γεύματα και παραδίδοντάς το με delivery σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Οι “ευαίσθητοι” ηλικιωμένοι θα λαμβάνουν 21 συνολικά γεύματα την εβδομάδα.

Σύμφωνα με την αμερικανική The Hill, το project θα υλοποιηθεί, μέσω μιας συνεργασίας της FEMA (Federal Emergency Management Agency), του κράτους και των τοπικών κυβερνήσεων. Η FEMA θα καλύψει το 75% του κόστους. Τα εστιατόρια θα χρηματοδοτηθούν με 16 δολάρια για κάθε πρωινό, 17 δολάρια για κάθε μεσημεριανό και 28 δολάρια για το βραδινό.

Αυτή η συνεργασία θα δώσει την ευκαιρία στα εστιατόρια να επαναπροσλάβουν προσωπικό (ή να συντηρήσουν το ήδη υπάρχον). Ακόμα η προσπάθεια αυτή, θα αποτελέσει για πολλούς ηλικιωμένους μια “σανίδα σωτηρίας” ενώ οι μικρό-επιχειρήσεις θα ανακουφιστούν.

Όσον αφορά τη διατροφή των ηλικιωμένων σύμφωνα με τον κυβερνήτη Newsom “Θα σιγουρευτούμε πως στέλνουμε φαγητά με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και ποτά με επίσης χαμηλή περιεκτικότητα φρουκτόζης, κτλ.”.

Το πρόγραμμα στήριξης “Great Plates Delivered” χρηματοδοτείται προς το παρόν μέχρι τις 10 Ιουνίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα