“Η ώρα της Δικαιοσύνης” για την Πισπιρίγκου – Αγορεύει η εισαγγελέας

Διαβάζεται σε 3'
Η Ρούλα Πισπιρίγκου στο ΜΟΔ, κατηγορούμενη για τη δολοφονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνα
Η Ρούλα Πισπιρίγκου στο ΜΟΔ, κατηγορούμενη για τη δολοφονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνα ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS

Ξεκίνησε την εισήγησή της η εισαγγελέας επί της ενοχής ή μη της κατηγορούμενης για απόπειρα ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της, Ρούλας Πισπιρίγκου. Τι ανέφερε.

“Είναι η ώρα να μιλήσει και η δικαιοσύνη για την υπόθεση αυτή, γιατί μέχρι τώρα έχουν μιλήσει μόνο οι άλλοι ειδικοί ή μη”.

Με αυτά τα λόγια η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, Ευαγγελία Σπυριδωνίδου, ξεκίνησε την εισήγηση της επί της ενοχής ή μη της Ρούλας Πισπιριγκου για την ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της, Τζωρτζίνας.

Ένα χρόνο μετά την έναρξη της δίκης με σχεδόν 89 περίπου συνεδριάσεις και με την εξέταση σχεδόν 60 μαρτύρων και της κατηγορούμενης επί εννέα συνεδριάσεις, η εισαγγελέας δήλωσε έτοιμη να αγορεύσει επί της ενοχής ή μη της Ρούλας Πισπιρίγκου, αναλύοντας τους λόγους για τη θέση της.

Όπως εξήγησε, η δίκη αυτή δεν έχει δύσκολα νομικά ζητήματα, αλλά ιατρικά, ενώ σχολίασε και το χαρακτηρισμό της “εμβληματικής” δίκη που έχει δοθεί.

“Δεν ξέρω γιατί αυτός ο χαρακτηρισμός, μόνο ίσως γιατί αφαίρεσε τη ζωή της 8χρονης κόρης της” είπε, επισημαίνοντας ότι: “Αυτό που θα μας οδηγήσει στην ενίσχυση του τεκμηρίου αθωότητας ή στην ανατροπή του είναι ό τι ακουστεί εδώ. Κύριο μέλημα απόδειξη ουσιαστικής αλήθειας“.

Η εισαγγελική λειτουργός ξεκίνησε να εξιστορεί τα γεγονότα που έλαβαν χώρα βάσει όσων ακούστηκαν στο δικαστήριο, επικαλούμενη την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη:

“Το ζευγάρι είχε μια ομαλή ζωή με σκαμπανεβάσματα. Ο κ. Δασκαλάκης χαρακτήρισε την κατηγορούμενη ως μια άψογη μητέρα και μάλιστα ότι εκείνη φρόντιζε τη Τζωρτζίνα μετά την εγκεφαλοπάθεια. Είχαν πολλές περιόδους διάστασης που απομακρυνόταν και επέστρεφε από την οικογενειακή κατοικία”.

Η εισαγγελική λειτουργός αναφέρθηκε στις γεννήσεις και των τριών παιδιών της οικογένειας αλλά και στους θανάτους τους, η οποία κάθε φορά οδηγούσε στην επιστροφή του Μάνου Δασκαλάκη στο σπίτι.

Αναφερόμενη στην εισαγωγή της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο την 8η Απριλίου του 2021 λόγω σκασμών -όπως υποστηρίζει η κατηγορούμενη- , δυο μέρες αφού η Ρούλα Πισπιριγκου δήλωσε ότι δεν ήθελε να επιστρέψει σπίτι της και κλείστηκε σε ένα ξενοδοχείο, λέγοντας στην αδελφή της να δώσει το παιδί στο σύζυγο της, η εισαγγελέας αναφέρει:Ότι πρόκειται για περιστατικό σκασμών καταρρίπτεται από την κλινική εικόνα του παιδιού. Η κλινική εξέταση ήταν άψογη στις 8 Απριλίου. Αυτό είναι το σημαντικότερο στοιχείο. Στο νοσοκομείο ήξερε το ιστορικό της οικογένειας και ήθελαν να εξεταστεί πλήρως”.

Η εισαγγελική λειτουργός υποστήριξε ότι δεν υπήρχε βλάβη στην καρδιά, σύμφωνα με τις εξετάσεις του παιδιού.

“Η Τζωρτζίνα είχε ένα απλό φύσημα, εξετάστηκε ενδελεχώς. Σε εκείνη το χρονικό σημείο δεν εμφάνισε κανένα πρόβλημα από την καρδιά της, με φυσιολογικές εξετάσεις» τόνισε, και πρόσθεσε: «Ανακοινώνεται το εξιτήριο και αμέσως η κατηγορούμενη τους είπε ότι το παιδί έκανε εμετό. Οι γιατροί ακύρωσαν το εξιτήριο και το κράτησαν για περαιτέρω έλεγχο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα