Η Τήλος ως φωτεινό παράδειγμα ανθρωπιάς σε σχολικό βιβλίο

Η Τήλος ως φωτεινό παράδειγμα ανθρωπιάς σε σχολικό βιβλίο

Το νησί της Τήλου, που δεν σταματά να πρωτοπορεί, ήταν πολύ φυσιολογικό να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και να κερδίζει θέση ακόμα και στα σχολικά βιβλία.

Δεν είναι η πρώτη φορά, προφανώς και δεν θα είναι η τελευταία. Η Τήλος των διακρίσεων εξακολουθεί να λογίζεται, ως άδικα, ως φωτεινό παράδειγμα ανθρωπισμού και καινοτόμων πολιτικών.

Η υποδειγματική αντιμετώπιση των προσφύγων από τη δημοτική αρχή και τους κατοίκους του πανέμορφου νησιού τα προηγούμενα χρόνια έγινε θέμα στο βιβλίο των Αγγλικών της Α’ Λυκείου όπου η Τήλος περιγράφεται ως “ονειρικός τόπος για τους πρόσφυγες”.

Οι σχετικές σελίδες διανθίζονται με φωτογραφίες από το φυσικό κάλλος του νησιού και στα κείμενα γίνεται μνεία για τον τρόπο με τον οποίο το σύνολο της Τήλου υποδέχθηκε κατατρεγμένους ανθρώπους και πως αυτή η συμπεριφορά μπορεί να αποτελέσει φάρο για όλους.

Η Τήλος, το πρώτο νησί μηδενικών αποβλήτων στην Ελλάδα έχει αποδείξει ότι μπορεί να πρωτοπορεί και να χαράζει νέους δρόμους. Και μέσα στο μαύρο που μας στοιχειώνει τους τελευταίους μήνες χαρίζει ένα πολύτιμο φως το οποίο μπορούμε να κοιτάξουμε κατάματα.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα