Ιδιωτικά πανεπιστήμια: ΜΑΤ χτύπησαν ρεπόρτερ στην πορεία – Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Διαβάζεται σε 2'
Επεισόδια στην πορεία για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια (8/3)
Επεισόδια στην πορεία για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια (8/3) Nick Paleologos / SOOC

Την απρόκλητη επίθεση σε βάρος δημοσιογράφου του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9,84 καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

Επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ δέχτηκε ο δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9,84, Σπύρος Χαλικιάς, στα επεισόδια που σημειώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, χτες, Παρασκευή (8/3).

Όπως ανέφερε η ιστοσελίδα του σταθμού, ο κ. Χαλικιάς, ο οποίος κάλυπτε δημοσιογραφικά την πανελλαδική κινητοποίηση, τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της βίαιης επέμβασης των ΜΑΤ, εναντίον ομάδας φοιτητών, με γκλομπ και χημικά.

Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο “Γ. Γεννηματάς” και θα υποβληθεί σε αξονική θώρακας, λεκάνης – ισχίων, ώμου, βραχιονίου, γόνατος και αλλού. Το ευτύχημα, όπως επισημαίνεται, είναι πως δεν φέρει τραύματα στο κεφάλι, καθώς φορούσε την προστατευτική μάσκα.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τη βία που άσκησαν αστυνομικές δυνάμεις σε βάρος του συναδέλφου Σπύρου Χαλικιά του Ρ/Σ «Αθήνα 9.84», ο οποίος κάλυπτε χθες δημοσιογραφικά το Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο. Ο συνάδελφος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς».

Τονίζουμε ότι η συνέχιση του φαινομένου άσκησης βίας εναντίον δημοσιογράφων που παρευρίσκονται στις κινητοποιήσεις προκειμένου να ασκήσουν το επάγγελμά τους και να ενημερώσουν την κοινή γνώμη, είναι φαινόμενο απολύτως καταδικαστέο, με κίνδυνο να διασυρθεί διεθνώς η χώρα μας”.

Η ανακοίνωση του ραδιοφωνικού σταθμού “Αθήνα 9,84”

“Το Διοικητικό Συμβούλιο του ραδιοφωνικού σταθμού “Αθήνα 9,84” καταδικάζει ομόφωνα την απρόκλητη και βάναυση επίθεση, από δυνάμεις των ΜΑΤ, στο δημοσιογράφο του σταθμού Σπύρο Χαλικιά, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης φοιτητών στο Σύνταγμα και επιφυλάσσεται για τις περαιτέρω ενέργειες του σταθμού.

Δηλώνει επίσης την ολόψυχη στήριξη στον συνάδελφο και του εύχεται γρήγορη ανάρρωση”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα