Υιοθετήστε ένα Γκαργκόιλ και βοηθήστε στην ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων

Υιοθετήστε ένα Γκαργκόιλ και βοηθήστε στην ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων
Famous Notre Dame gargoyle overlooking the Paris cityscape with Eiffel Tower Shutterstock

Άνθρωποι από όλο τον κόσμο καλούνται να "υιοθετήσουν" το αγαπημένο τουςΓκαργκόιλ και να βοηθήσουν στην αποκατάστασή της Νοτρ Νταμ.

Αφότου μέρος του Καθεδρικού Ναού της Παναγίας των Παρισίων καταστράφηκε μια πυρκαγιά το 2019, πολλά από τα διάσημα αγάλματα και πίνακες του καταστράφηκαν. Τώρα, χάρη σε μια νέα προσπάθεια crowdfunding από το Friends of Notre-Dame de Paris, άνθρωποι από όλο τον κόσμο καλούνται να «υιοθετήσουν» το αγαπημένο τους Γκαργκόιλ και να βοηθήσουν στην αποκατάστασή του.

Ένα gargoyle της Notre Dame "κοιτάζει" το Παρίσι, Δεκέμβριος 1966 ASSOCIATED PRESS


Αγάλματα gargoyles στην Notre Dame, 17 Απριλίου 2019 AP Photo/Thibault Camus

Τα Γκαργκόιλείναιδιακοσμητικά αγαλματίδια που παρουσιάζουν τερατώδη μικρά πλάσματα και βρίσκονται στις στέγες γοτθικών κτιρίων και κάστρων, όπως και στην Παναγία των Παρισίων.

Αποκατάσταση της Notre Dame, 29 Απριλίου 2019 AP Photo/Thibault Camus

Ακόμα και οι δαίμονες χρειάζονται αγάπη. «Η αγάπη είναι σαν δέντρο», έγραψε ο Victor Hugo στο κλασικό του “Η Παναγία των Παρισίων”. «Βάζει τις ρίζες του βαθιά σε ολόκληρη την ύπαρξή μας, και συχνά συνεχίζει να βγάζει πράσινα φύλλα πάνω από μια ραγισμένη καρδιά».

Ένα άγαλμα gargoyle στην Notre Dame, Παρίσι, 9 Μαρτίου 2020 AP Photo/Vivienne Walt


Μια γκαλερί φωτογραφιών καταγράφει το “απόθεμα τέχνης” της Notre Dame και σημειώνει την πρόοδο των στόχων συγκέντρωσης χρημάτων κάθε μεμονωμένου κομματιού. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας, οι άνδρες άγιοι έχουν προχωρήσει σημαντικά, σε αντίθεση με τα αγάλματα – τερατάκια.

Τι θα έκανε ο Κουασιμόδος;

Δεδομένου ότι σύμφωνα με τον Hugo, «Οι άγιοι ήταν φίλοι του και τον ευλόγησαν. Τα τέρατα ήταν φίλοι του και τον παρακολουθούσαν», υποθέτουμε ότι ο πιο διάσημος κάτοικος της Νοτρ Νταμ θα χτυπούσε τις καμπάνες δυνατά και καθαρά, καλώντας βοήθεια για τους αγαπημένους του φίλους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα