Ιωάννινα: Εννέα άτομα κατηγορούνται γενετήσιες πράξεις ανηλίκων

Διαβάζεται σε 2'
Κακοποίηση
Κακοποίηση ISTOCK

Στα χέρια των Αρχών βρίσκονται εννέα άτομα, τρεις ενήλικοι και έξι ανήλικοι, κατηγορούμενοι για γενετήσιες πράξεις και πορνογραφικό υλικό.

Ακόμα μία υπόθεση με γενετήσιες πράξεις ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων βλέπει το φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά στην πόλη των Ιωαννίνων, σοκάροντας την κοινή γνώμη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων ερευνούσε εδώ και πολλούς μήνες την υπόθεση στην οποία εμπλέκονται συνολικά 9 άτομα, 3 ενήλικοι και 6 ανήλικοι, καθώς και οι γονείς των τελευταίων για παραμέληση της εποπτείας τους, ύστερα από πληροφορίες που αφορούσαν την τέλεση γενετήσιων πράξεων με ανήλικα άτομα νεότερα των 15 ετών.

Μάλιστα, λόγω των ερευνώμενων αδικημάτων και με γνώμονα, σε κάθε περίπτωση, την προστασία της γενετήσιας ελευθερίας και της αγνότητας της παιδικής ηλικίας, κατά την έρευνα έγινε χρήση ειδικών ανακριτικών πράξεων.

Από την αξιολόγηση των στοιχείων, προέκυψε ότι από τον Ιανουάριο του 2024 μέχρι και τα μέσα Μαΐου, οι κατηγορούμενοι, από 15 έως 24 ετών, είχαν τελέσει κατά περίπτωση γενετήσιες πράξεις με ανήλικη νεότερη των 15 ετών και με ανήλικη μεγαλύτερη των 15 ετών. Επιπλέον, διακριβώθηκε ότι τουλάχιστον 6 από τους κατηγορούμενους κατείχαν υλικό από τη γενετήσια δραστηριότητα με τις ανήλικες.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, τα οποία θα αποσταλούν για εξέταση στην αρμόδια εγκληματολογική υπηρεσία.

Η δικογραφία που σχηματίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα