ΗΠΑ: Άστεγο αγόρι από τη Νιγηρία γίνεται πρωταθλητής στο σκάκι σε ηλικία μόλις 10 ετών

ΗΠΑ: Άστεγο αγόρι από τη Νιγηρία γίνεται πρωταθλητής στο σκάκι σε ηλικία μόλις 10 ετών
Ο 10χρονος Tanitoluwa Adewumi Twitter (@NickKristof)

Η ζωή είναι όλο εκπλήξεις. Έτσι λοιπόν και για ένα αγόρι που μετανάστευσε στις ΗΠΑ από τη Νιγηρία και έφτασε να γίνει πρωταθλητής στο σκάκι σε ηλικία μόλις 10 ετών.

Ο Tanitoluwa Adewumi, γνωστός και με το ψευδώνυμο Tani, μπορεί να είναι μόλις δέκα ετών, ωστόσο θεωρείται επίσημα Εθνικός Πρωταθλητής Σκακιού της Νέας Υόρκης, έχοντας συγκεντρώσει εντυπωσιακά υψηλή βαθμολογία.

Το αγόρι που είναι το 28ο άτομο που έχει καταφέρει να κατακτήσει αυτόν τον τίτλο σε μία Πολιτεία των ΗΠΑ, μυήθηκε στα μυστικά του σκακιού πριν από λίγα χρόνια, ενώ ζούσε με την οικογένειά του σε ένα καταφύγιο αστέγων.

Το 2017 ο Tani, οι γονείς και ο αδερφός του αναγκάστηκαν να φύγουν από τον τόπο καταγωγής τους, τη Νιγηρία και μετανάστευσαν στις ΗΠΑ.

Ο Tani λοιπόν ξεκίνησε να πηγαίνει σε ένα τοπικό δημοτικό σχολείο στη νέα του γειτονιά, όπου ένας δάσκαλος του, ο Russell Makofsky, τον δίδαξε την τέχνη του σκακιού και αργότερα τον έβαλε σε μία λέσχη.

Γρήγορα φάνηκε το ταλέντο του στο σκάκι, με αποτέλεσμα την περασμένη εβδομάδα να κατακτήσει το εθνικό πρωτάθλημα νικώντας 73 από τους καλύτερους παίκτες της Νέας Υόρκης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα