Υπό στενή παρακολούθηση το Oruc Reis – Έφτασε μία ανάσα από τη Ρόδο

Υπό στενή παρακολούθηση το Oruc Reis – Έφτασε μία ανάσα από τη Ρόδο
Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis AP

Σε επιφυλακή οι στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας την ώρα που το τουρκικό ερευνητικό αλωνίζει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Ορατό από τη Ρόδο, άλλαξε πορεία την τελευταία ώρα.

Σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής βρίσκεται όλο το στρατιωτικό προσωπικό της χώρας, την ώρα που το Oruc Reis συνεχίζει να… κόβει βόλτες εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, φτάνοντας πολύ κοντά στο νησί της Ρόδου.

Το τουρκικό ερευνητικό είναι υπό στενή παρακολούθηση από το πολεμικό ναυτικό, με πολεμικά πλοία και υποβρύχια να το έχουν μονίμως στα ραντάρ τους, ενώ μαχητικά αεροσκάφη και ιπτάμενα ραντάρ έχουν δημιουργήσει έναν στενό κλοιό και βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Τα πολεμικά πλοία έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, τα ιπτάμενα ραντάρ παρακολουθούν κάθε κίνηση του τουρκικού ερευνητικού, ενώ φρεγάτες, πυραυλάκατοι και υποβρύχια παραμένουν σε επιφυλακή.

Ορατό από τους κατοίκους της Ρόδου

Νωρίτερα, το Oruc Reis προσέγγισε τη Ρόδο σε τέτοιο βαθμό που έγινε αντιληπτό ακόμη και από κατοίκους του νησιού. Αυτό προδίδει και μία φωτογραφία που τραβήχτηκε από κάτοικο στις 9.30 το πρωί του Σαββάτου μέσω τηλεφακού και δείχνει το πλοίο να βρίσκεται μία ανάσα από τη Ρόδο.

Τρεις νέες Navtex για ασκήσεις στην Αν. Μεσόγειο

Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία εξήγγειλε στρατιωτικές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο εξήγγειλε στις 27, 28 και 29 Οκτωβρίου. Ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε τρεις Navtex για στρατιωτικές ασκήσεις ανατολικότερα του Καστελόριζου.

Συγκεκριμένα, οι δυο ασκήσεις αφορούν σε περιοχές εντός τουρκικών υδάτων, σε κοντινή σχετικά απόσταση από τις ακτές της γειτονικής χώρας, ανατολικά του Καστελόριζου, στην περιοχή της Φοινίκης. Η τρίτη άσκηση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτά των ακτών της Αλεξανδρέττας.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως κατά την τελευταία ώρα, όπως φαίνεται και από το σύστημα ανίχνευσης, το Oruc Reis έχει απομακρυνθεί από τη Ρόδο, με κατεύθυνση το Καστελόριζο.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα